Ako prebieha výsluch pri úprave rodičovských práv?
4. okt 2014
dieta ma byt zverene do mojej opatery, zaujima ma co sa ma budu pytat, dakujem
dcéra teraz chce požiadať o zverenie do jej opatery synčeka. kurátorky prídu pred pojednávaním alebo po pojednávaní?
Vacsinou je to az po pojednavani, kedy sudkyna kuratorku poziada o presetrenie pomerov. Setrenie pred pojednavanim je menej obvykle. A ked chcete radu, vzor podania ci advokata skuste Centrum pravnej pomoci.

Na sude ci u kuratoriek? "Výsluch" závisí od viacerych faktorov, napr ako ochotne budes spolupracovať, z niekoho idu odpovede Jak z chlpatej deky, napr od okolnosti, ze preco žiadas o zverenie, ci sa rozvádzas alebo nie, tiez od toho co tvrdí protistrana, treba overiť fakty, ...
Otázky sa tykajú tvojho príjmu, ci si zamestnaná a kde, bytových podmienok, taktiež otázky sa tykajú tvojho a dietatovho zdrav.stavu, ako si napr predstavuješ stretávanie dieťaťa s otcom, aké máš požiadavky na výživné, potom aké máš výdavky ohľadne dieťaťa, škola, krúžky, napr zdrav špecifiká - musí mat diétu, špeciál.stravu, potrebuje nejake zdravotne pomôcky, este sa môžu pýtať aj na vzťah dieťaťa a rodiny partnera.
Nedá sa to velmi zovšeobecniť, pretože všetko vyplýva z konkrétnych faktov a okolnosti
Netreba sa toho báť, je to normálny rozhovor a nie nejake mučenie