Ako sa pripraviť na rozvod?
Ja viem že to je tazka otazka a neda sa na nu 100% odpovedat. Ide o to že mám nachystane papiere na rozvod. S manželom sme manželia skoro 6 rokov dve male deti čerstvo postavený dom a naň uver v ktorom je zahrnutý aj mamin byt ako ručenie. Manzel je alkoholik a klamár neda sa komunikovat 5 rokov bol v DE a keď ostal doma pil ešte viac práca na Slovensku by bola ale stále klame a popíja potajomky + vyberá zálohy takze z konečnej výplaty skoro nič neostáva.. snazila som sa kadejako.. ale už nevladzem nekomunikujeme a keď aj áno tak max tyzden potom je to dookola to iste.. on vyčíta mne ja jemu a dalej.. som na rodicaku a chodim do skoly dva krat do tyzdna.. je to tazke psychicky finance a tak dalej.. ako sa mám nastaviť čo s domom??? Uver je 420€ mesacne ja mozem ísť k mame on nemá kde.. ale ja sa domu nechcem vzdať už pár mesiacov uver platí moja sestra.. a bojim sa že keď odídeme s detmi on sa už úplne spustí a bude mu cely dom jedno zacne predávať čo v ňom je aby mal za vo najmä piť..
@ivka1992 daj to tu na MK do právnej poradne sú tam šikovní ľudia z praxe.Takze neplatí hypo a chce sa Ti mstiť, lebo hypo je na tvoje meno?Aký máš vzťah so svokrovcami?Ako laik si myslím, že treba dať zúžiť BSM, podať návrh na rozvod.Odloz si prefot si papiere čo bol muž u lekára správy.po správnosti by to tak malo byť všetko za manželstva nadobudnuté na polovicu.
@luccija so svokrovcami v celku dobre ale nebolo to tak vzdy vedia o problémoch svokor je z neho sklamaný svokra stále by som tak povedala že sa to snaží kadejako zachranit lebo veď však je to jej syn.. ale o vsetkom vedia. Boli aj pri niekoľkých konfliktoch aj s nimi mal roztržku v january pod vplyvom alkoholu.. takze sú v dokonalom obraze aký je zivot s ich synom.. ale nemozem im ani zazlievať ze urcite sa to zle pocuva a vidi keď so šikovného chlapa ktorý vedel vzdy pomoct urobit postaviť atd. Je pomaly troska. Už som sem pisala na právnu poradnu cca pred dvoma týždňami ale ešte nemam odpoved.

@luccija no na momentálnej hypo som vedená ja pretože mám vyššie vzdelanie samozrejme ale išlo jeho DP a podobne na stavebnom povolení elektrine plyne a pod som ja. Ale keď som bola v CPP tak mi tam iba toľko bolo povedané že je to nadobudnuté za manželstva takze polovica pre kazdeho samozrejme ak bude on súhlasiť ak nie ďalšie sudy ďalšie ťahanice.. kedysi keď som vybavovala papiere na stavebné povolenie mi bolo povedané že v prípade problemov by som mala byt vo výhode vzhladom na to že vsetky papiere sú na mna.. neviem ale či to je pravda..