Bezpodielové spoluvlastníctvo manželov a práva manželov
Ahojte. Mám takú netradičnú otázku pre Vás. Priateľ sa rozviedol pol roka predtým ako sme sa zoznámili. Ostal bývať v RD ktorý postavili viacmenej pred manželstvom jeho rodičia. Oženil sa, narodili sa im dve deti. po 20 rokoch sa rozviedli, 20 r syn ostal bývať s otcom v RD, matka odišla s 10 r dcérou 300 km ďaleko od bývalého bydliska. Teraz sa ich dcéra vrátila k otcovi, nechcela bývať s matkou. Návrh na BSM už bolo podané, ale to trvá už rok, nevedia sa dohodnúť. My už čakáme na rozhodnutie zo súdu, koľko jej máme vyplatiť z domu, ona na deti výživné vôbec neplatí, napriek rozhodnutiu zo súdu. Deťom volá raz za týždeň. My už bývame spolu, ja mám tiež jedno dieťa, takže sa starám o 3 deti. A ona keď má chuť príde "domov" na celý týždeň, svojim deťom donesie nejaké čokoládky, výživné svojmu bývalému na deti vôbec nedá, a okrem toho ešte vyjedáva z chladničky to, čo sme my nakúpili za svoje vlastné. Poradte mi prosím či má niekto na to právo, lebo sa blížia vianoce, a ja sa bojím, že sa k nám nasáčkuje na tri týždne, a nič s tým nemôžme urobiť :(
@evakubincova zavolaj policajtov ... ak si rozvedena, on tam nema trvaly pobyt a ty si ho nemusela vyplatit, ani mu zaobstarat nahradne byvanie, mali by Ti pomoct
Dobry den. Manzelka odisla s nasim synom. Mame spolocnu hypoteku na dom. Ona si plati polovicu hypoteky. Ked som tu so synom surovo pride a je to neprijemne. Hocikedy ked pride, víhraza s policiou a trvalm pobytom: chce ist donutra s tím ze tu ma trvaly pobyt. Predavame dom, ale ja chcem ze dealer prisiel vtedy ked som i ja doma koli predaju domu. Chcem aby bez o mna nemohla sem prist. Mozem vymenit zamok?

som 6 rokov rozvedená .Mám dom po rodičoch.Bývalému manželovi som už zrušila trvalý pobyt aj tak nechce z mojho domu odísť.Poraďte mi prosím Vás ako ho možem z domu vyhnať