icon

Je striedavá starostlivosť možná, keď bývalý partner má problém s alkoholom?

Dnes o 08:28

Ahojte, ake su podmienky na striedavu starostlivost? Viem, ze casto sudcovia priklepnu. S ex sme rozvedeni 6rokov, syn ma 8. Manzel mal problem s alkoholom, nedalo sa to s nim vydrzat, pre svoje a synovo psychicke a fyzicke zdravie som sa rozviedla. Nebol agresivny, ale vedel prepit celu matersku, kradol mi peniaze, neustale sluboval, ze prestane, ved to asi poznate, ak ste boli v podobnom vztahu, kde je zavislost. Po rozvode sa liecil, chvilu abstinoval, chvilu pil a takto dokolecka. Nie je ziaden hladinkar ale ked pije, tak do nemoty. Momentalne zacal rozpravat, ze zacina novy zivot(nechcem byt zla asi po 38x) a prisiel s napadom na striedavku. Mne to pride ako nezodpovedne a nezmyselne, pretoze on nema silnu volu a aj ked teraz nepije, o tyzden moze. Myslite, ze je mozna striedavka aj v tomto pripade?
Mam nejake doklady z nemocnice, ako ho brala zachranka na zastavu tahu, ako soferoval opity a vzali mu vodicak, nejake lekarske spravy, ze bol hospitalizovany asi 10x na psychiatrii… Bude to stacit ako dokaz, ze nie je vobec zodpovednym a o dieta sa nebude vediet postarat?
So synom ma pekny vztah(ked nepije, tak sa zaujima,ak je zase v tom, neozve sa, nezavola).
Syn to vnima a sam mi povie, ze zase ocko pije, preto nevola. Dakujem

katkaseiner
Dnes o 08:31

neporadim, ale dufam ze striedavku nedostane. Kazdopadne by som pouzila vsetky mozne argumenty a dokazy na to aby nedostal a verim ze sudca aj ked je clovek, je tiez rodic a neriskne to ze nedolieceny alkoholik (uplne chapem ze dolieceny neexistuje, len abstinujuci alkoholik) by nemal sa starat dlhodobejsie o dieta.

pribinak
Dnes o 08:33

Super, ze máš podklady z hospitalizácie a hlavne, že syn už vníma otcov alkoholizmus. Máš odsledovane ako v cykloch pije, potom síce má pauzu, ale zas pije do nemoty
To súdu bude stačiť

anonym_6a7c95
Dnes o 08:34

Nemyslim si, že dostane striedavku lebo je preukazatelne jeho rizikove správanie
A dôkazy su základ a nie kto co tvrdí
Takže bude to ok
Ale šancu v budúcnosti by mal dostať, ak sa dostane z problémov

autor
Dnes o 08:37
@anonym_6a7c95

Nemyslim si, že dostane striedavku lebo je preukazatelne jeho rizikove správanie
A dôkazy su základ a nie kto co tvrdí
Takže bude to ok
Ale šancu v budúcnosti by mal dostať, ak sa dostane z problémov

@anonym_6a7c95 cez 15 rokov ma problem s alkoholom a najdlhsie vydrzal asi 3-4roky. Neviem, ci ma az taku silnu volu, aby s tym sekol navzdy. Momentalne asi rok nepije, co vsak nezarucuje, ze zajtra sa neopije do nemoty🤷🏻‍♀️

anonym_6a7c95
Dnes o 08:45
@anonym_autor

@anonym_6a7c95 cez 15 rokov ma problem s alkoholom a najdlhsie vydrzal asi 3-4roky. Neviem, ci ma az taku silnu volu, aby s tym sekol navzdy. Momentalne asi rok nepije, co vsak nezarucuje, ze zajtra sa neopije do nemoty🤷🏻‍♀️

@anonym_autor no uvidíš súd zhodnotí,rozhodne
Ale rok je také minimum, takže skôr nemá šancu ako má zatiaľ