Kedy sa začína dlh na výživnom považovať za dlh pre exekúciu?
Ja viem mozo blba diskusia ale podavam na exekuciu neplati zhruba 4 mesiac mam uz oktober povazovat za dlzny mesiac ci je tam nejaka lehota,velmi pekne prosim o odpovede.
@draik takze uz je aj za oktober zameskane ja koli sume aby sa mi to nevratilo
@nasta55 poznam kedze medzi tym vycurani posle tak aby som nemohla dat tresne a maly ma teraz zdravotne komplikacie
@11jannka11 ...je rozdiel tresné oznámenie a exekúcia.....exekúciu je možné podať hneď po neuhradení, dokonca ju je možné podať aj vtedy , ked neplatí podľa rozsudku....napríklad : má platiť k 15 a platí k 30.
@11jannka11 na exekútora sa môžeš obrátiť aj keď mešká s platením jeden deň 🙂 tam je skôr podstatná suma, ktorú dlží (od toho sa odvíja aj odmena pre exekútora) a potom ešte či vôbec je čo zobrať... ak sa jedná o výživné 50€ a dotyčný je nezamestnaný a nevlastní žiadny majetok, tak jasné, že sa žiadny exekútor nepretrhne... ak ti dlhuje napr. 200€ a má účet v banke, na ktorom má nejakú hotovosť a úplne ideálne ak ty aj vieš v ktorej banke, tak to ide celkom rýchlo 🙂
@sissy27 ex robi prijem ma kolo 520 ale vraj som decko dostala ja nech sa staram,tresne som zatial davat nechcela no zneuziva to teraz vraj on pre seba nema dost tak z coho ma dat na maleho dokonca jeho sucastna partnerka mi napisala ze je to vela na take decko ze si daju o znizenie asi tak len ma stve ze ked mu dojde exekutor zaplati to uplne v pohode no pravidelne mu vraj nevyda
@draik ja keď som to riešila pred pár rokmi, tak sme sa bavili o celkovej dlžnej sume, možno sa niečo zmenilo... každopádne pointa je rovnaká, lebo je rozdiel vymáhať 26€ alebo 260€
@11jannka11 nemusíš čakať na trestné oznámenie tri mesiace, rovno sa obráť na exekútora... a ver, že nabudúce si to rozmyslí, či zaplatí včas alebo nie, pretože exekútor si okrem dlžnej sumy berie aj nejakú tú odmenu... a nebude ho ani vopred informovať, rovno mu to stiahne z účtu...
@11jannka11
Ak sa rozhodnete podať návrh na exekúciu, tak exekútor nebude vymáhať len dlžné výživné, ale každý mesiac do budúc,a. To by Vám malo zabezpečiť výživné včas, ak ovšem bude z čoho povinnému uskutočniť zrážky. Keďže pracuje, nemal by byť problém.

@11jannka11
Výživné sa platí vopred.