icon

Ľutujem rozchod

Dnes o 17:57

Zdravim, potreboval by som pocut asi viacero nazorov hlavne od ludi co olutovali rozchod… rozisiel som sa s partnerkou po velmi dlhej dobe, citil som sa posledne mesiace nestastny, vela som pracoval, prestal som citit emocie a nevedel som ani co chcem. Nie som si isty ci k nej citim to co ona ku mne ale stale mi chyba. Na zaciatku sa mi ulavilo a myslel som ze budem stastny bez nej ale neviem sa posunut dalej. Nedokazal som jej rozchod oznamit ani do oci, nedokazal som komunikovat, mal som zle psychicke stavy tyzdne pred tym. Boli veci vo vztahu ktore mi chybali, necitil som od nej vzdy podporu pri tolkej praci aj ked ona argumentuje, ze aj kazdodenne varenie a staranie sa o domacnost je z jej strany forma podpory ze som doma mal vsetko co som potreboval. Nebola so mnou pre peniaze, vsetko sme platili na polovicu. Citil som sa nedostatocny a zacal o sebe pochybovat, citil som sa akoby som nebola uz sam sebou a hladal unik ci uz v praci alebo pri inych aktivitach, ona bola skor osoba co bola rada doma a travila cas len so mnou a rodinou, skor pripravena uz na rodinny zivot. Obavam sa ci som neodisiel od osudovej zeny a budem to do konca zivota lutovat. Nehadali sme sa vela a nemali sme velke problemy medzi sebou, neviem ci este nieco take najdem. Mozno najdem u inej zeny tych 20% co mi chybalo ale pridem o tych zvysnych 80%.

Strana
z2
enmery
Dnes o 18:00

Pre jej dobro dúfam, že Ta už nikdy nevezme späť...o problémoch sa KOMUNIKUJE. To si sa mal naučiť v tejto lekcii. Ešte zatiaľ nikto nevynašiel čítanie myšlienok.

martinmmartin
Dnes o 18:01

Aka bola jej reakcia? Ze vyhrala jackpot?
A nezabudaj ze na modernom trhu lasky da 80% zien sancu iba 20% muzom.....v akom si stave?

lentakyterapeut
Dnes o 18:02

Toto je tvoja skola zivota a tu co pride po nej si budes viac vazit

billy_jean
Dnes o 18:08

Čiže ty si mal doma rodinne založenú ženu, ktorá sa o teba starala, starala sa o domácnosť, varila ti, prala, žehlila, upratovala, všetko platila na polovicu, teda aktívne sa podieľala na nákladoch, nenechala sa vyživovať. Bola pripravená na rodinný život, nehádali ste sa a ty si ju opustil preto, lebo ťa nechválila za tvoju odvedenú prácu v robote. A nevedel si sa s ňou ani rozísť osobne. Chápem...

enmery
Dnes o 18:12
@billy_jean

Čiže ty si mal doma rodinne založenú ženu, ktorá sa o teba starala, starala sa o domácnosť, varila ti, prala, žehlila, upratovala, všetko platila na polovicu, teda aktívne sa podieľala na nákladoch, nenechala sa vyživovať. Bola pripravená na rodinný život, nehádali ste sa a ty si ju opustil preto, lebo ťa nechválila za tvoju odvedenú prácu v robote. A nevedel si sa s ňou ani rozísť osobne. Chápem...

@billy_jean On ju určite chválil denno denne za jej odvedený podiel práce...tak určitéé.

autor
Dnes o 18:24

Ak tu pisu zeny nie su stastne vo vztahu ze im nieco chyba tak predpokladam ze vela sprav je ze odid od neho … nie nechvalil urcite som bral vela veci za samozrejmost a neprisla mi toto ako podpora. Po rokoch spolu sa clovek moze stratit v tom co je uz len zauzivany stereotyp a co chce. Nedokazal som jej to povedat do oci lebo ma jej bolest rani viac ako moja a uvedomujem si ze ma velmi lubila

enmery
Dnes o 18:28
@anonym_autor

Ak tu pisu zeny nie su stastne vo vztahu ze im nieco chyba tak predpokladam ze vela sprav je ze odid od neho … nie nechvalil urcite som bral vela veci za samozrejmost a neprisla mi toto ako podpora. Po rokoch spolu sa clovek moze stratit v tom co je uz len zauzivany stereotyp a co chce. Nedokazal som jej to povedat do oci lebo ma jej bolest rani viac ako moja a uvedomujem si ze ma velmi lubila

@anonym_autor Ak chceš niečo meniť vo vztahu-rozhovor, ak chceš viac ocenenia, zamysli sa, kedy si maličkosti ocenil ty. Nikdy, žiadas niečo, čo nie si sám schopný dať. Dosť oxymoron.
A rozísť sa bez vysvetlenia len ghostnút alebo napisat spravu je fakt dno.

Daj jej pokoj, zaslúži si schopného zrelého chlapa, nie rozmaznané decko.

autor
Dnes o 18:34

Viem ze som zle komunikoval resp nekomunikoval pretoze som mal sam sebe v bordel v hlave a potreboval si uvedomit co vlastne chcem. Ja som sa trapil a ona sa ma tiez nespytala co mi je a takto sme fungovali chvilu medzi sebou alo dvaja cudzi ludia v domacnosti …

evienmk
Dnes o 18:45

Ahoj, mne to príde, že váš vzťah bol už prechodený. Možno ste sa mali rozhodnúť skôr, či chcete rodinu, alebo len spolu bývať a skúšať spolužitie.
Otázky:
Chceš aj Ty rodinu? (Deti, venovanie sa najbližším, ...)
Čo chce ona?
Lebo ak máte iné nastavenie, tak je zbytočné sa k nej vracať. Ona už sa zrejme chcela usadiť a viesť rodinný domácky život.

autor
Dnes o 18:51
@evienmk

Ahoj, mne to príde, že váš vzťah bol už prechodený. Možno ste sa mali rozhodnúť skôr, či chcete rodinu, alebo len spolu bývať a skúšať spolužitie.
Otázky:
Chceš aj Ty rodinu? (Deti, venovanie sa najbližším, ...)
Čo chce ona?
Lebo ak máte iné nastavenie, tak je zbytočné sa k nej vracať. Ona už sa zrejme chcela usadiť a viesť rodinný domácky život.

@evienmk ano urcite chcem, to sme vedeli, ale momentalne budujem karieru a to je pre mna prvorade, mali sme v hlave terminy kedy by sme chceli deti. Byvali sme spolu vyse 5 rokov, neslo o skusanie spoluzitia. Je mozne ze bol prechodeny, ale dali sme sa dokopy pomerne mladi takze sme nezakladali rodinu este

evienmk
Dnes o 18:54

Dobre a čo teda potrebuješ poradiť?

alickapusinka
Dnes o 18:59

už si s ňou skončil daj jej pokoj.nech najde takeho čo jej da všetko čo potrebuje a nie karieristu.

enmery
Dnes o 19:00

Prežívaš asi prvý porozchodový blue...ma to svoje fázy. Hlavne jej daj pokoj. Keď prejdeš všetkými fázami, bude ok a hlavne si z tohto vezmi cenné lekcie.

sevrin
Dnes o 19:01

Kašli na to, ty tu nad tým filozofuješ a ju zatiaľ už práši iný.

No ale teraz vážne, čo vlastne chceš? S ňou si už hovoril alebo od rozchodu už nie?

autor
Dnes o 19:07
@sevrin

No ale teraz vážne, čo vlastne chceš? S ňou si už hovoril alebo od rozchodu už nie?

@sevrin urcite ju nikto iny neprasi …
Stretli sme sa raz … momentalne nechce byt v kontakte aj ked este musime nakolko som si neodstahoval este vsetky veci … zatial som jej vsak neodpisal uz takmer tyzden kedy si po nich prijdem

enmery
Dnes o 19:09
@sevrin

@sevrin Nie každý strieda fune a kolíky ako ponožky asi ako ty...

anonym_b565f4
Dnes o 19:19

A ty si ju podporoval? Chválil si ju? Tiež predpokladám chodila do práce, našla v tebe po práci večer podporu alebo len špinavé riady? Chápem, máš pravdu - tiež som si všimla, že väčšina žien vždy píše ,,rozíď sa s ním" a mužom píšeme ,,čuduješ sa, že odišla?" Ale niekedy ma nič iné nenapadne keď čítam niektoré priznania.
Na jednu stranu máš už rozchod za sebou a možno by ste sa rozišli neskôr a bol by si nešťastný ďalších XY mesiacov, možno rokov. Žiaľ pre druhý krát budeš mať ponaučenie. Že pochvalu a záujem nesmieš iba čakať ale najmä dávať a on sa ti potom vráti. Ai keď ty si ho mal - to čo opisuješ, že robila tvoja ex je podpora. Prísť po náročnom dni domov a mať tam všetko čo potrebuješ..
Ja som momentálne dlhodobo PN, muž pracuje 42 hodín týždenne. Odkedy nepracujem, máme každý deň na stole raňajky o 6:00, každý deň navarený obed, večeru, občas dezert, ráno ma zbalený obed do práce a čisté pracovné oblečenie. Domácnosť tip top, večer ho čakám s uvarenou kávou a zapáleným krbom, kecame ako sa mal v práci, kto sme mali aký deň, atď.. proste snažím sa robiť čo najviac aby on vladal pracovať, samozrejme vrámci svojich zdravotných možnosti. Neviem si predstaviť, že by mi povedal, že odo mňa nedostáva podporu a pochopenie.
A keď som chodila do práce - varil, upratoval, pral a staral sa o všetko ostatne kým som bola v práci a keď som prišla rozbitá po 24ke tak odo mňa nevyžadoval ani len podporu.
Robil si ty toto pre svoju ex?

anonym_a82e1c
Dnes o 19:24

Myslim, ze pre rovnake dovody som stratila manzela, ale ten by nikdy nedokazal napisat to, co ty, i ked by som nejake zdovodnenie tuzila pocut. Bojuj. Je to skoda.

anonym_5b4d1b
Dnes o 19:26

@anonym_autor všetko platili na polovicu a on sa sústredil na kariéru a mal termíny v hlave, zatiaľ čo ona varila, prala spodky, nakupovala, vysávala, robila slúžku zdarma a sex ku tomu, lebo inak všetko na polovicu a mladému pánovi sa nezdalo všetko dosť dobre. Začal sa hľadať. Ach jaj. Ale tak to je osud. Aj pre teba je už karma nachystaná. Čo ku tomu dodať? Od dobroty aj kone kapú.🥴

anonym_5b4d1b
Dnes o 19:33
@anonym_5b4d1b

@anonym_autor všetko platili na polovicu a on sa sústredil na kariéru a mal termíny v hlave, zatiaľ čo ona varila, prala spodky, nakupovala, vysávala, robila slúžku zdarma a sex ku tomu, lebo inak všetko na polovicu a mladému pánovi sa nezdalo všetko dosť dobre. Začal sa hľadať. Ach jaj. Ale tak to je osud. Aj pre teba je už karma nachystaná. Čo ku tomu dodať? Od dobroty aj kone kapú.🥴

@anonym_5b4d1b mne je ľúto tej ženy. Dobrovoľne slúžku robila, varila, starala sa, čakala že sa vezmú, že budú deti. A tento " chlap" ju odkopol. Päť rokov v riti. Zase si hľadať nejakého chlapa a kto vie, či stihne ešte deti, lebo chodenie s novým typkom, spoločné bývanie, svatba a potom skúšať, či sa zadarí s deťmi v ideálnom prípade. 🙄

viestta
Dnes o 19:36
@anonym_5b4d1b

@anonym_5b4d1b vsetko fajn, az na to, ze nedokazala dostatocne ocenit a ospevovat jeho pracovne uspechy. Mrcha jedna nevsimava (ironia) Asi kym doma vysavala mala si v hlave skladat oslavne reci na to aky je v praci uspesny (neviem ci toto nahodou nie je uloha jeho sefa, ale co uz, pan mal hokej v hlave...)

ankare
Dnes o 19:39

@anonym_autor Ak to naozaj úprimne lutujes, a ak Ti naozaj úprimne chýba... ak by si jej bol teraz oveľa lepším partnerom.... napíš jej list a napíš jej tam všetko tak, ako to cítiš.
Držím palce!

anonym_b428f1
Dnes o 19:41

Prečo chlapi stále čakajú na to že ich bude žena nonstop podporovať a chlacholit.Co čakajú tí chlapi toto "no môj ty si taký úžasný taký super že chodíš vôbec do roboty "???Ona je očividne normálna žena .Bol by si šťastnejší keby nieje doma a aspoň s rodinou ale sa dakde ku......???? väčšinou to tak býva že ďalšia po nej bude presný opak.

majka99999
Dnes o 19:50

Kolko mate rokov? Ze po 5 rokoch este nemala prsten na ruke.

anonym_5b4d1b
Dnes o 19:50
@viestta

@anonym_5b4d1b vsetko fajn, az na to, ze nedokazala dostatocne ocenit a ospevovat jeho pracovne uspechy. Mrcha jedna nevsimava (ironia) Asi kym doma vysavala mala si v hlave skladat oslavne reci na to aky je v praci uspesny (neviem ci toto nahodou nie je uloha jeho sefa, ale co uz, pan mal hokej v hlave...)

@viestta to je to, ódy na frajera nevedela dobre zaspievať, podporovať, muž sa necítil docenený, chudák. Veď predsa chodil do práce!!! Teraz je mu už lepšie, sám si musí vygruntovať, do roboty chodiť, večer samostatné "ručné" práce a nikto ho za to ani nepochváli. Holt, nie nadarmo sa hovorí, dva krát meraj a raz rež.

anonym_0cd7b6
Dnes o 19:59

Ber ze ten rozhod neprisiel bezhlavo z hodiny na hodinu. Ale zrejme si si to premyslel. Bolo toho asi viac kedze si tento krok urobil. Inac by si mavol rukou a diskutoval/komunikoval ze toto chces. Toto ti chyba. Toto ti vadi....
mozno si s nou bol zo zvyku. Mozno vo vztahu s nou si prisiel o moznost mat inu pri ktorej by to bolo 90:10. Nikdy nevies.
Jeden znamy citat-kde ma byt bodka nedavaj ciarku.
Mozno aby si nelutoval do buducna-skus ju komtaktovat ci by bola ochotna sa stretnut. Kolko vlastne ubehlo od rozchodu?
Mozno ma iny vztah. Mozno by vam dala este sancu. Mozno voci tebe stratila uplnu doveru. Nevies. Lebo nekomunikujes len riesis zbrklo. To sa ti vypomstilo a moze sa to stat znova. A potom budu nad vsetkym iba nezodpovedane otazky....

anonym_821e65
Dnes o 20:19

Vypočuj si toto, je to rozhovor dvoch ex partnerov po rokoch. Popisuje tam, ako sa s ňou po asi 8 rokoch rozišiel, ako mu chýbala, ale bolo to len preto, lebo dovtedy spolu trávili veľa času a vlastne mu chýbala z tej kamarátskej stránky, ale nebola to už láska.

https://www.youtube.com/watch?v=VKmv4QZT1k8
puremum
Dnes o 20:26

hlavne ju uz nechaj na pokoji ... "Nie som si isty ci k nej citim to co ona ku mne " hovori za vsetko ... iste najdes este zenu u ktorej ti vsak nebude vadit ze nieje 100% taka aku chces ale budes na nej milovat aj tie % kt budu ine ako by si chcel.. ked sa to naucis akceptovat budes ready na vazny vztah s buducnostou

anonym_119afa
Dnes o 20:34
@anonym_autor

Viem ze som zle komunikoval resp nekomunikoval pretoze som mal sam sebe v bordel v hlave a potreboval si uvedomit co vlastne chcem. Ja som sa trapil a ona sa ma tiez nespytala co mi je a takto sme fungovali chvilu medzi sebou alo dvaja cudzi ludia v domacnosti …

@anonym_autor neber si veľmi k srdcu to, čo ti tu píšu poniektoré ženy. Keby to bolo opačne garde, tak žene budú hladkať chrbatik.
Pozri, urobil si chybu, chyby, ktoré si si uvedomil a oľutoval ale časom sa posunies ďalej a dospelejši, poučený z vlastných chýb. Nesmieš rozmýšľať, čo by bolo, vtedy si to tak cítil, aj keď si to ukončil nie práve najšťastnejším spôsobom. Toto, čo prežívaš, je už viac menej výčitkami podmienený spomienkový optimizmus. Drž sa.

luccys
Dnes o 21:10
@billy_jean

@billy_jean Odstrelilo mi dekel, ked som to citala. Ja, ja, ja.

Strana
z2