icon

Môže mi súd zobrať dieťa a dať ho do starostlivosti otca?

luku009
19. júl 2025

Dobrý večer chcela by som sa spýtať neviete mi poradiť som mamina s 2 deťmi a čakám bábätko s tým že som sa rozišla s partnerom a mám s ním malého 2rocneho len že si zaplatil právnika a podali si papiere o to že chce malého do svojej starostlivosti malý je viazaní na mňa s partnerom nezaspí stále je len somnou môže mi ho vziať? On chodí do práce s tým že mi povedal keď som sa ho spýtala ako chces malého do svojej starostlivosti keď chodíš do práce tak mi odpovedal malého dám do jasiel lepšie mu bude tam ako pri tebe neverím tomu lebo mám videá ako mali s plačom odchádza od domna keď ho berie on prosím pomôžte ako sa mám k tomu ja postaviť čo mám robiť moje deti sú pre mňa môj život

terezia74
19. júl 2025

@luku009 3 dieťa je koho?

anonym_ef1e68
19. júl 2025

@luku009 ak nepijes, nemáš vážne psychicke problémy, nebiješ malého tak sa mu to nepodarí.Striedavku by mohol získať.Prve dieťa je jeho to nechce?Čo máš robiť na súde povedať pravdu ako si napísala tu.Urcite bude útočiť na to, že máš nového priateľa a čakáš ďalšie dieťa.Nikto ti dieťa nevezme, ak nie si narkomanka, ak ich vieš financovať atd.

pribinak
19. júl 2025

Hm, o to prvé dieťa on nemá záujem? Asi to teda nebude jeho otec.
Čiže ty čakáš 3 dieťa s tretím muzom …..to bude silny argument …. lebo za istých okolnosti by mu striedavka aj mohla prejsť

pribinak
19. júl 2025

Ale novo založený nick, možno sa zas niekto nudí

lensii
20. júl 2025

@luku009 ja som riešila podobný problém. On dieťa chcel silou mocou . Na súde vyšlo najavo ze on NIE JE SCHOPNÝ SA STARAŤ O DIEŤA " Mal prácu, byt, peniaze a aj tak mu dieťa nedali ani do striedavej

martul
20. júl 2025
@anonym_ef1e68

@luku009 ak nepijes, nemáš vážne psychicke problémy, nebiješ malého tak sa mu to nepodarí.Striedavku by mohol získať.Prve dieťa je jeho to nechce?Čo máš robiť na súde povedať pravdu ako si napísala tu.Urcite bude útočiť na to, že máš nového priateľa a čakáš ďalšie dieťa.Nikto ti dieťa nevezme, ak nie si narkomanka, ak ich vieš financovať atd.

@anonym_ef1e68 no a krátkymi vyjadreniami by d ba opatrná, otec takisto má právo ako matka
Už som ti nie raz písala o kamoske, ktorá mala dieťa v striedavke a nakoniec ostalo pri otcovi

cacianka
20. júl 2025

@luku009 veľmi zmätočne napísaný text, príliš dlhé vety, a nerozumiet či máš deti dve a s kým, a čakáš tretie ?
Záleží od podmienok a zázemia aké pre deti máš a vieš poskytnúť. Že deti sú tvoj život, nie je všetko, aj otec ma práva

mogaa
20. júl 2025

velmi záleží od tvojho zázemia, teda či sa vieš aj finančne o svoje deti postarať....lebp ty nemáš dieťa ale 3 deti/teda aj s tým v brušku)....predpokladám že len to jedno dieťa je jeho takže on ti bude finančne prispievať len na neho....ak máš prvé a tretie dieťa od iného, tak už len ten fakt hrá proti tebe....skôr mu ho ale dajú do striedavky....ono záleží či ty sama budeš schopná sa popri bábätku starať ešte o 2 staršie deti.....

luku009
autor
20. júl 2025
@terezia74

@terezia74 2 ročného mám s ním a aj to čo čakám je jeho

luku009
autor
20. júl 2025
@lensii

@luku009 ja som riešila podobný problém. On dieťa chcel silou mocou . Na súde vyšlo najavo ze on NIE JE SCHOPNÝ SA STARAŤ O DIEŤA " Mal prácu, byt, peniaze a aj tak mu dieťa nedali ani do striedavej

@lensii on je živnostník a každý deň sa vyhráža že prídem o malého a také veci on mu pripravil izbu u jeho rodičoch kde v izbe bude malý otec a ešte striko 40 ročný

luku009
autor
20. júl 2025
@cacianka

@luku009 veľmi zmätočne napísaný text, príliš dlhé vety, a nerozumiet či máš deti dve a s kým, a čakáš tretie ?
Záleží od podmienok a zázemia aké pre deti máš a vieš poskytnúť. Že deti sú tvoj život, nie je všetko, aj otec ma práva

@cacianka mám 3 deti ale malé je moja a ďalšie čo mám malý má 2r... A tretie či čakám tak čakám s ním.

luku009
autor
20. júl 2025
@pribinak

Hm, o to prvé dieťa on nemá záujem? Asi to teda nebude jeho otec.
Čiže ty čakáš 3 dieťa s tretím muzom …..to bude silny argument …. lebo za istých okolnosti by mu striedavka aj mohla prejsť

@pribinak ja ja mám malého s ním a aj to čo čakám je jeho len malú mám z inom partnerom to malú mám súdom zverený od narodenia

luku009
autor
20. júl 2025
@mogaa

velmi záleží od tvojho zázemia, teda či sa vieš aj finančne o svoje deti postarať....lebp ty nemáš dieťa ale 3 deti/teda aj s tým v brušku)....predpokladám že len to jedno dieťa je jeho takže on ti bude finančne prispievať len na neho....ak máš prvé a tretie dieťa od iného, tak už len ten fakt hrá proti tebe....skôr mu ho ale dajú do striedavky....ono záleží či ty sama budeš schopná sa popri bábätku starať ešte o 2 staršie deti.....

@mogaa 2 je jeho a to čo čakám je jeho a každý deň sa vyhráža že mi ho zoberie

luku009
autor
20. júl 2025
@terezia74

@terezia74 2r..je jeho aj to čo čakám je jeho

luku009
autor
20. júl 2025
@anonym_ef1e68

@anonym_ef1e68
@anonym_ef1e68 prvé dieťa nieje jeho. To je súdom od narodenia zverená mne na koľko jej otec nemal záujem.. a s tým partnerom mám 2r... A teraz čo čakám tak tiež je jeho nepijem nič... On veľa hulil pil sem tam mal aj pervitín jeho celá rodina sa mi vyhráža robia mi peklo ale som silná žena

pribinak
20. júl 2025
@luku009

@pribinak ja ja mám malého s ním a aj to čo čakám je jeho len malú mám z inom partnerom to malú mám súdom zverený od narodenia

@luku009 ospravedlňujem sa 🙏

luku009
autor
20. júl 2025
@pribinak

@luku009 ospravedlňujem sa 🙏

@pribinak pohode

anonym_db34cf
22. júl 2025

@luku009 nepotesim ta. Ano moze. Dnes sa to deje. Pozri si na fb zakazane matky alebo iniciativa za vymazanych rodicov. Poradim ti najdi si dobreho advokata.

cacianka
22. júl 2025

ak chceš lepšie rady, napíš viac podstatných informácií o sebe, deťoch a i.
napr. aké máš rodinné zázemie, či ti má kto pomôcť s deťmi, aké máte vzťahy
aké máš možnosti bývania, prostredia a miesto pre deti
aké máš financie na život a pre deti
tvoj zdravotný stav, psychický stav (aby si si pomohla, narážam na tvoju vetu že ex dá dieťa do jasiel a tam mu bude lepšie ako s tebou - mohla by si ísť k psychologičke na pár terapií, ale nie ako potvrdenie pre súd, len že potrebuješ trochu pomôcť prejsť ťažkým obdobím. ona ti napíše správu, a keby bolo treba použiješ na súde že si ok, ak nie nikomu nepovieš a ani sa to ex nedozvie.)
môžeš si dať urobiť testy na drogy, a potom na súde žiadať aj o testy pre ex, lebo môžeš tvrdiť že hulí a droguje/drogoval, ale ked nemáš dôkazy, môže to by TČ ohovárania.
zbieraj dôkazy, ako sa ti jeho rodina vyhráža, aké sú ich prejavy že ti robia peklo zo života (sms správy,telefón im nedvíhaj, iba ich nasmeruj na písanie sms, )
ešte mi napadlo, či máš svedkov jeho správania a výčinov, alebo svedkov na jeho rodinu ?