Otec požiadal súd o styk s dcérou
nena62 Ahojte..chcem sa opýtať..mám rok a pol starú dcéru..jej otec sa o nu nezaujima od jej narodenia...nieje ani v jej rodnom liste a ani mi nič na nu neprispieva...včera mi oznámil,že chce dať na súd určenie otcovstva a chce si ju brávať k sebe ...býva 400km od nás...myslite,že mu sud povoli aby ju braval k sebe?strašne sa toho bojim,pre nu je cudzi človek,nechapem,čo tak zrazu sa o nu zaujima.
@nena62 Lahke je neporodit dieta, nevynosit, nevychovat, nekrmit , nebart zodpovednost a ked uz je vsetko tak si ziadat na vikendy! Takto sa da lahko prist k hotovemu clovieciku! Bez starosti!! FUJ
@samantha223 je to hajzel...a bude raz lutovať,ale už bude neskoro...
@nena62 a este nieco, muzi vseobecne to maju lahke, co sa tyka tehotenstva, porodu a starosti, ale aspon sa o nas staraju, zabezpecia aby sme sa nemuseli po porode starat, ci mam na plienky alebo nie. Vy ste mali stres ci to dieta zabezpecite, mali ste to tazke, aj to treba zvyraznit na sude. Muz ak nieco chce, ma sa postarat a nie len zlyznut vrch smotany!!! A dieta v tomto veku nechce byt s nikym inym le s rodicmi, moja hned place ak ju odovzdam, ked idem prec na chvilku, jedinu znesie je moja mama, nakolko je s nou kazdy den, lebo mi nosi dve starsie deti do skoly kazdy den.
@samantha223 ani nehovor..mám okrej nej ešte jednu osemročnú dcéru..takže mám dve dcéry jednu materskú a vyživné,čo platí exmanžel,ale taktiež ako sa mu zachce..takže otáčam každé euro,ale baby majú všetko...robím preto,čo sa dá 🙂
Chcela by som vidieť, ako by hociktorá žena dala ex spoločné dieťa, keby bolo ešte mladšie ako píše zakladateľka /to na margo toho, že sa mal zaujímať skôr/. Výživné by chceli všetky, ale z domu dieťa nepustia. Skúste sa zamyslieť, kto prvý odoprel právo otcovi, ale požaduje okamžité plnenie povinností. Česť výnimkám - tie sa v tomto nespoznajú 😀
@materina_duska nechápem...ja predsa nemám od neho ani výživné..narážaš týmto príspevkom na mňa?
@materina_duska prepac... pravo otcov... je mi z toho zle.... aj z celeho ich prava.... ale je to o tom ze co nezazijes, nevies.... a ako sa vravi - naozaj nikdy nevrav nikdy....
@nena62 mne tu z toho co pises vychadza jedine - on nechce dceru, on chce inu vec - robit ti zle - a takto sa mu to dari, takze -- ako pisu baby hore, hlavu hore, nestresuj... bude dobre, zvladnes to, a ano, musi najprv ziadat o otcovstvo --- skus konzultaciu u pravnika, pre istotu ak by si ho v buducnosti potrebovala, ale teraz je to podla mna naozaj len o vyhrazani sa a ublizovani ti.... nereaguj, neries.... ignoruj.... na niektorych psychopatov to pomaha 😉
@kaktusik007 dakujem...už sa ho snažím ignorovať...snád to boli len vyhražky..lebo keby mu na nej zaležalo...je pri nej odmalička...
@kaktusik007
@nena62 Asi to my tu nevyriešime, je to veľmi individuálne - prípad od prípadu. Len táto diskusia ma núti napísať dve veci z milión, ktoré ma v tejto súvislosti napadli:
Hnevá ma, keď sa žena hnevá, že sa muž nestará a zároveň jedným dychom píše, že jej vadí, keď sa začal starať.
Hnevá ma, keď ženy chcú peniaze na dieťa, na krúžky, na handry, ale napr. na Vianoce mu môžu dávať darčeky pod stromčekom iba ony.
A tak. Škoda sa rozpisovať. Nič osobné. Len skúsenosti 😉
@samantha223 "Lahke je neporodit dieta, nevynosit, nevychovat, nekrmit , nebart zodpovednost a ked uz je vsetko tak si ziadat na vikendy! Takto sa da lahko prist k hotovemu clovieciku! Bez starosti!! FUJ"
Po rozchode/rozvode si len veľmi málo párov dokáže "rozdeliť dieťa" tak, aby mali rovnaké povinnosti a rovnaký dieľ zodpovednosti. Je to len prirodzený dôsledok toho, že spolu viac nežijú ako rodina. Babkám, dedkom, strýcom, tetám, sesterniciam, dokonca aj susedom, umožníš "takto lahko prist k hotovemu clovieciku bez starosti" úplne v pohode. Prečo to nedokážeš s jeho vlastným otcom? Niečo ťa zaslepuje? Asi to tak vo väčšine prípadov bude..
Chcem ti len napísať, že to čo si napísala je tak plytké, krátkozraké a sebestredné, že mi to je až ľúto. Tiež nič osobné.
@materina_duska ty to trošku prehánaš nie?jej otec sa nezaujíma o nu od jej narodenia!!!!!!!!!!!!!!!§a zrazu ju chce vidieť????kde bol doteraz????radšej tu už nič nepíš,lebo mi je z teba zle
@materina_duska keby si zažila to peklo,čo my na začiatku,píšeš iné...!!!!
@nena62 Veď píšem, že je to individuálne. Nečerti sa 😉
@materina_duska takze z vlastnej skusenosti a skusenosti mojich kamosiek:
Matka ma povinnost davat dieta na vikendy k otcovi, bez ohladu na to ci tam dieta chce ist. Matka ma povinnost dieta na styk s otcom pripravit po psychickej stranke (skus pripravit pubertiaka, ktory videl ako otec matku tyra, aby ho malo rado a rado k nemu chodilo). Matka ma povinnost zivit dieta aj ked jej otec dietata nan roka neplati (ak ho zivit nebude, dieta bude hladne, neoblecene atd, zoberu ho do domova), vymoct vyzivne od otca je castokrat nedludsky vykon. Matka ma povinnost, ak ide do nemocnice alebo je chora, musi zabezpecit starostlivost o dieta po vlastnej linii. Otec dietata nema povinnost zobrat si dieta mimo urcenych dni. Ak si matka nedokaze zabezpecit na cas urcity starostlivost o dieta pomocou pribuznych, dieta musi ist do zariadenia soc. sluzieb. Matka ma povinnost zabezpecit starostilivost o dieta ked je v praci (a vieme, ze skolky funguju do 16. max 17.00 a bezna zena ma pracovnu dobu dlhsiu resp. sa musi k praci priratat cas na cestovanie). Matka ma povinnost vychovavat, ucit sa s dietatom, byt s nim ked je chore.... atd (inak sa poklada za nezodpovednu). Otec nema ziadnu povinnost, lebo jedina- prispievat na dieta- sa da lahko obist. Otec ma naopak prav az az. A to co ma stve je, ze otec, ktory na decko neplati ani cent, si vydobija pravo byt s dietatom co najcastejsie, aj za cenu, ze dieta nechce. Na sude nik neriesi, ze neplati, ale to ako velmi chce byt s dietatom. Uzasne pravo!!!!! 😝
to v žiadnom prípade súd nedovolí,za prvé je to pre dieťa cudzí človek a dieťa je velmi malé,nemusíš sa báť ničoho...
@cecil36 Áno, to je ten jeden typ otcov - to beriem. A potom sú otcovia, ktorí by radi toto všetko "znášali" namiesto matky dieťaťa a nie je im to umožnené. To sú tí otcovia, ktorí "stratili" dieťa súdom určenou starostlivosťou proti ich vôli. A možno len pre to, že už nechceli žiť zo ženou, s ktorou to nefunguje, pričom vzťah s dieťaťom mal otec úžasný. A táto istá žena bráni styku všemožnými jednoduchými trikmi ako "malý je chorý", "malý poobede nespal", "máme iný program", o chorobách neinformuje, zakáže vyzdvihovanie dieťaťa otcom v školke a keď je chorá, radšej dá dieťa tretej sesternici. Nie pre to, že ju muž týral, ale len pre to, že ju opustil.
A ako to prezentuje okoliu táto žena? "Už mesiac za malým nebol", čo je pravda, vlastne ani neklame, len vynecháva fakt, že ona nedovolila. Každopádne výživné by zvyšovala nonstop.
Ja nejdem hájiť ani otcov, ani matky. Viem a stále opakujem, že to je individuálne. Len poznám vec zase z tejto stránky a ver, že je to rovnako ťažké pre toho otca, ako pre matku, o ktorej píšeš ty. Nič v zlom 😉
@materina_duska nič v zlom, ale táto diskusia je predsa o niečom inom 😕
@materina_duska no v mojom okoli sa taky otec naozaj nevyskytuje a to mam siroky okruh kamaratov a znamych. Prave naopak, tych idiotov co sa detom nikdy nevenovali, neplatia, ale robia napriek svojim ex, tych je ako maku. Moj ex sa dohodol s mojou dcerou, ze po nu pride k dedkovi, lebo tam prazdninovala a on to mal blizsie. V den D samozrejme pre nu neprisiel, ale volala mi policia, ze preco nechcem dat dieta otcovi. Tak som im vysvetlila, co sa dohodli (mala som to aj pisomne na FB), ale on vsetko poprel. No debil a psychopat. O dieta mu nikdy neslo, len o to, aby mi robil zle. A to nie je jediny co robi podobne veci. Kamoskina mala nechce ist k otcovi, lebo jej mame ublizoval. Je to uz 14 rocna kocka, takze videla a vie. Vyjadrila to na sude i u psychologicky. Napriek tomu sud aj rada pre prava dietata rozhodli, ze otec ma na dieta pravo. A kde je pravo dietata rozhodnut sa, robit to co chce ono?
@materina_duska jA SOM TOTO NEPOCHOPILA, PRECO STE NAMNA ZAUTOCILI, neveim ci ste citali cely komentar! Islo oto ze
jej muz ich opustil, chcel potrat, psychicky tyral zenu, a teraz chce vidiet malu a zobrat prec 400 km od matky. nepochopila som Vas.
@materina_duska Inak nepisem o sebe, mam 3 deti a harmonicke manzelstvo. Asi ste necitala predosle komentare, lebo mi neprislo jasne, co ste mi pisala
@materina_duska neviem ci ste citali v komentaroch co ten muz tej zene urobil. Pisat ze je niekto plytky, sebestredny a kratkozraky bez toho aby poznal pribeh nie je profesionalne. a nicim nezasluzene!!!!!!!!!!
@materina_duska a este nieco som zabudla, co som pisala ze neporodil , nevynosil nebolo vseobecne ale konkretne na jeho ex, co ju posielal na potrat, nebol s nou ked bola tehotna, ani pri porode, nechystal vybavu, NECHCEL dieta a nakoniec neplati ani vyzivne. !!!! Proste nic neurobil, skor naopak, vsetko po.ral co mohol
@samantha223
@cecil36
@sashabb Ďakujem všetkým za príspevky...chcem len dodať,aby som podla niekoho nevyzerala ako mrcha,že keby bola situácia iná,bola by som šťastná,keby mal otec mojej dcéry o nu normálny,sriozny zaujem,každe dieťa potrebuje otca...ale nie taku svinu,čo má tá moja...ked mala malinka asi tri mesiace ležala v nemocnici,prosila som ho,aby prišiel za nami,že sa o nu bojím...no neprišiel a viac mi telefon nedvihol...toto urobi rodič vlastnemu dieťatu...Ja len dufam,že vôbec ten návrh nepodá a ak áno,že to dopadne v náš prospech....
@nena62 Drzim palce, aby to vsetko vyslo, ako ma, budem na Vas mysliet, verim ze ,, ten najvyssi,, nedopusti takuto krivdu, Pekne Vianoce prajem a sprijemnite si sviatky s tym, ze nebudete mysliet na toho darebaka. Katarina
@samantha223 Ďakujem veľmi pekne...aj tebe to isté 🙂
@samantha223
@nena62
@cecil36 Mám proste rozličné skúsenosti, to je všetko 🙂 Držím všetkym správnym maminkám a správnym ocinkom veľa šťastia a pohodové vianoce! 😉
ahojte prepacte ze sa len tak votriem, nechcem zakladat novu diskusiu, lebo je ich tu kopec a uz sama stracam prehlad... dufam ze sa najde niekto kto by mi mohol poradit..mam synceka 2 roky a 5 mesiacov bude mat teraz v januari, v decembri sme mali s jeho otcom sud, on si poziadal o urcenie aj o upravu povinnosti a prav... Maly ho dva roky nevidel a ani netusi ze existuje, co som samozrejme na sude uviedla, sudkyna mu urcila vyzivne vo vyske 30percent ziv.minima kedze je nezamestnany, a styk kazdy utorok od 14 do 16 h prve tri kalendarne mesiace za ucasti matky,teda mna, kedze su si uplne cudzi a vobec sa nepoznaju, potom si ho bude moct na dve hodiny bravat.
Problem je ale v tom, ze maly je astmatik, momentalne sa uz mesiac lizeme zo zapalu priedusiek, takze zatial ziadny styk s malym nebol, a ak jeho zdrav.stav bude takto pokracovat tak neviem ako to spravime.. Podla mna su tri mesiace strasne kratky cas na to, aby sa spoznali a aby mu maly veril. Uvazujem nad tym podat na sud navrh aby styk za mojej pritomnosti predlzili do konca roka. Maly je aj hyperaktivny a dost zle znasa akekolvek zmeny... Mozem tak skoro po rozsudku ziadat znova o upravu? Bojim sa aby sme si neprehadzovali maleho uplakaneho ako vrece zemiakov kazdy tyzden na tie dve hodiny... dakujem za vsetky postrehy,rady a tipy🙂
@nena62 on si rozmysli ci pojde 400 km po nu a 400km naspat k sebe domov s malym dietatom ktore mu v aute len tak neobsedi. A potom ti ju bude musiet doviezt domov a vratit sa naspat k sebe. To je 1600km za vikend. To mu dlho nevydrží. A ak ma sudca ist podla zakonov nie je mozne aby dovolil aby tvoje dieťa braval prenho cudzi clovek pretoze v tomto sa rozhoduje podla zaujmu dietata a kedze tvoje dieťa otca nepozna a otec sa on nevie postarat je skoro nemožné aby toto sud povolil. Povedz ze ty im v stretavani nebránis ale kedze je na teba dietatko naviazane chces aby sa stretavali u teba doma a nikde inde.

@samantha223 ja presne to isté...mal sa skôr spamatať,že má dieťa..