icon

Prečo dostávajú ženy automaticky deti po rozvode?

29. aug 2020

Nechápem prečo deti dostávajú automaticky ženy/matky.
😤😤😤

lucia147852
30. aug 2020

Hlavne treba myslieť na to čo je najlepšie pre dieťa. Z psychologického hľadiska je striedavá starostlivosť najväčšia sprostosť na svete. Dieťa potrebuje istoty s zázemie čo je už rozvodom brutal narušené a nie ešte pendlovať 2 x mesačne cez celé Slovensko. Takze menej vyplakávať na koňovi a reálne začať uvažovať ako tráviť so synom viac času a ako sa s ex na tom dohodnúť

autor
30. aug 2020

@hindakus nesťahovala sa kvôli mne, tu sme sa spoznali. Má len otca s ktorým su pohadany.

jaskolka
30. aug 2020

Je to smutné, pretože skutočne za chyby a prešľapy rodičov najviac platia ti, co nemajú nijakú vinu, teda deti. Ono to je tak, že po rozvode už to dieťa nikdy nemá svoju komplet rodinu, aj keď ho rodičia ľúbia a trebárs aj starajú sa striedavkou a podobne. vtedy už "nemá stabilny" domov, lebo je raz tu, raz tam. Sú deti, čo to skvelo znesú a sú deti, čo sú z toho hotové. Nehovorím, že automaticky ma matka na dieťa právo, lebo ho porodila, ale automaticky nemá také právo ani otec. Proste sú dvaja, len toto je komplet rodičovstvo. Preto vždy pred rozchodom, rozvodom, rozpadom by dvaja dospelí mali extra dobre uvažovať, čo robia a aké to bude mať následky. A zvlášť predtým....

sterea
30. aug 2020

To, že súd pridelil dieťa matke je podľa mňa logické, pokiaľ sa vie plnohodnotne postarať o dieťa. A to že súd nepovolil striedavú starostlivosť nakoľko každý budete žiť na inom konci republiky je tiež logické rozhodnutie, dieťa predsa nemôže žiť v dvoch svetoch súčasne, mať dve školy, dva kolektívy kamarátov, žiť v dvoch domácnostiach, mať dva typy výchovy a každé 2 týždne žiť iný život, skús si predstaviť že by s bol ty na jeho mieste, veď už len tá predstava je strašná. Podľa mňa máš dve možnosti, buď sa prispôsobíš situácii a budeš sa snažiť byť so svojim dieťaťom vždy ako to bude možné, alebo sa presťahuješ na východ, nájdeš si tam prácu a časom požiadaš o striedavú starostlivosť aby syn mohol byť v prostredí ktoré pozná, alebo aby si aspoň mohol byť v jeho blízkosti a byť mu po ruke vždy keď to bude potrebovať. Ja osobne nie som zástancom striedavej starostlivosti, nie preto že by som mužom neverila, že sa nevedia postarať, ale preto že si nemyslím, že je správne keď dieťa žije každé 2 týždne iný život, iný prístup k výchove .... . Skús si to predstaviť, že by si bol na mieste tvojho syna. Matky by si mali uvedomiť, že otec je rovnakým rodičom ako ony a pokiaľ je chlap normálny mali by mu umožniť prístup k dieťaťu kedykoľvek o to požiada, ale dieťa by malo žiť len v jednej domácnosti a nie si ho pohadzovať medzi sebou.

franceska1985
30. aug 2020

Jedna kamoska nedostala deti po rozvode,nemala kam ist byvat,tak deti dostal otec a ma to teda bez nich riadne tazke teraz!!!Vidi ich raz v tyzdni na 2hodiny

777januska777
30. aug 2020

@lucia147852 ale prosím ťa, dieťa až tak nevníma to že ma dva domy, to už keď sú deti staršie to začínajú vnímať. Striedava starostlivosť je to najlepšie čo môže pre dieťa byť po rozvode. A za ďalšie tebe sa to ľahko vraví, lebo si také veci nezažila, nevieš si predstaviť aké je to ťažké z mužskej pozície bojovať o dieťa v tomto štáte. Ženy sa dušujú ako sa majú zle a aký je tento svet naklonený mužom. Čím som staršia, tým som viac presvedčená o tom, že tento svet (hlavne na Slovensku) manipulujú ženy cez deti. Lebo ženy sú emocionálne a vedia ako hrať na city a ako manipulovať všetko okolo len aby dosiahli svoje a to som tiež žena, ale nenávidím nespravodlivosť. Ja som zažila takyto proces, kde muž bojoval so ženou a videla som ako bol odsúdený, len preto že je muž. Žena aj keď žila v prostredí a aj sama bola taká ako pár našich neprispôsobivých občanov, tak mala navrch a nevadí, že ho podviedla. Kuratela bola na jej strane, jednoducho chlap mal smolu, dal toľko dôkazov k tomu ako sa ona o dieťa nestarala (nechávala ho samé vo vani ako 1,5 ročné a ona išla kukať telku) a podobné veci, ale mal smolu. Toto je život, keď žena chce, tak chlapa v pohode od dieťaťa odstrihne.

misinka26
30. aug 2020

Jaj tak to si mal povedat hned, ze si uz pocas rozvodu zamiesil na dalsieho potomka... Tak co sa cudujes, ze pre sud si nestabilny rodic... Dieta ma mat 1 domov a pokojne prostredie pre zivot, nie je to totiz vrece zemiakov, ktore si rodicia raz za dva tyzdne vymenia... Striedava starostlivost je najvacsia hlupost, ktoru mohli vymysliet, vies si ty ako dospely predstavit, ze by si dva tyzdne byval v jednej domacnosti s jednym vychovnym prostredim a dva tyzdne v druhej domacnosti s druhym vychvnym prostredim a este macochou a novym surodencom? Pre dieta je velmi tazke prijat, ze rodicia sa rozisli a uz nie ste rodina... Kym je dieta male je jasne, ze ma byt pri matke a neskor sa same rozhodne kde bude a s kym bude zit...

asia83
30. aug 2020

Lebo sú MATKY. Keď budete spojený s dieťaťom pupočnou šnúrou, budete nosiť, rodiť, dojčiť dieťa, variť, prať, žehliť mu, potom vám ho zveria tiež. 😉

marienka41
30. aug 2020

Nevies sa prestahovat, aby si bol blizsie pri synovi? Alebo pomoct exke financne, aby ona nemusela odcestovat k rodicom kvoli financiam? Ja osobne nie som za striedavku, ale rozhodne to skus s co najsirsim stykom. A hlavne sa dohodnite po dobrom, aby nemal ani jeden pocit krivdy.

mmmonika
Autor odpoveď zmazal
peter2404
30. aug 2020

strach zien zo striedavky sposobuje hlavne vyska vyzivneho, resp. jeho absencia. reci o pendlovani su uplbe mimo, ved je predsa uplne jedno ci si beriem dieta na kazdy druhy vikend alebo na cely tyzden, je to presne ten isty pocet presunov.
zena pouziva dieta ako nastroj proti muzovi a striedavkou o tento nastroj pride. zaroven prichadza o znacne prijmy. a za tych niekolko stoviek mesacne sa predsa oplati robit problemy, hlavne ked nema co stratit, vsakze. dieta jej nevezmu a do blaznicia ju nezatvoria takisto..
ale je zas nutne povedat, ze sudy uz nie su uplne proti otcom. pokial su preukazatelne dokazy o tom, ze sa otec postarat vie tak sud to zohladnit musi. lenze prave v situacii ked ti priatelka/manzelka zdrhne s dietatom to nijako preukazat nevies. podla mojho nazoru je najlepsia strategia jej dat zo zaciatku nejake prachy navyse a poziadat ju oplatkou za sirsi styk. pocas styku treba nazbierat co najviac dokazov v tvoj prospech. po nejakom case treba financnu navnadu zredukovat, resp. uplne obmedzit a ist na sud s navrhom pre teba vyhodnejsim... ony tu budu vypisovat ako im ide o dieta ale vo vacsine pripadov ide iba o prachy..

marca12
30. aug 2020

Takze si sa rozviedol,uz pises a o priatelke,zivis dve deti a exmanzelka dodrbala vztah? To ako naozaj? Clovece z teba ostane pekne zatrpknuty dedek 😀 nic v zivote nenahradi matku. Dieta lubi aj otca,ale ak by bolo bez matky,ma navzdy traumu. Aj otec sa vie postarat,ale materinsku lasku nenahradi. Tak to proste v prirode je zariadene

marca12
30. aug 2020

@peter2404 ty si uplne mimo,nie kazda zena je vychcana mrcha. A to ste presne vy muzi,uvazujete povrchne.

franceska1985
30. aug 2020

@mmmonika na Slovensku,chlapci su velke 10 a 8 ale pri otcovi su od 3-4rokoch asi,kamaratka nema sancu ich dostat,lebo ma stale problem z byvanim..

marienka41
30. aug 2020

@peter2404 Ja si skor myslim, ze striedavka je nastroj chlapov, ktori si myslia, ze ich vyjde "lacnejsie". Opak je vsak pravdou. Uz to vidim, kolki sa idu potrhat za striedavkou kvoli tomu, ze im zalezi na detoch. Beru to skor ako pomstu voci zene. Myslia si, ze ju tym znicia financne aj psychicky. Ja by som naopak striedavku "brala", samozrejme s tym, ze vsetky naklady na dieta aj starostlivost, kruzky, dovolenky, OCRky, lekari... atd na polovicu. Potom by mi ani vyzivne nechybalo.

marienka41
30. aug 2020

@peter2404 To je vsak v mojom pripade cista utopia. Otec s neobmedzenym stykom pride za svojim dietatom 1x za rok.

mmmonika
Autor odpoveď zmazal
ajka0207
30. aug 2020

@peter2404 tak s tým že striedavka je to isté ako víkend u otca si dovolím nesúhlasiť. Víkend je predsa len "návšteva", nemá dve školy, dve domácnosti kde si píše úlohy, dve domácnosti kde každý deň plní povinnosti... Striedavka je naozaj málokedy v prospech dieťaťa, pri víkendoch je tak jasny, dominantny vplyv domácnosti u matky. Nevravím že je to tak správne z pohľadu otca, ale pre dieťa je určite lepšie mať jeden domov ako dva

marfikchov
30. aug 2020

@peter2404 počet presunov áno, ale dĺžka pobytu a teda pôsobenia je rozdiel. Mám dieťa v triede v striedavke a sú to večne výhovorky, prečo dieťa nie je pripravené. Samozrejme obaja už ďalšie rodiny, peniaze chýbajú na oboch stranách, pomôcky na výtvarnú nemal ešte ani vo februári a teda robil čo mu kto dal. Hanbila by som sa ako pes, že moje decko niečo nemá, a ja smrdím po cigaretách a robím si ďalšie deti.

kittykat22
30. aug 2020

Takze tvoja predstava dobrej starostlivosti o dieta je, 2 tyzdne u teba 2 tyzdne u matky 😅 To ma prekvapuje, ze sa zena odstahovala len do blbych Kosic a nie na mesiac 😂 Myslim si, ze tvoja predstava ako prebieha starostlivost o dieta je scestna. Ze si prisiel o 6 z prace a staral si sa kazdy den? To myslis do 7ej kedy ide dieta spat? 😀 Tvoja zena ma pravdu, ze dieta potrebuje jeden domov. Tebe vadi ze budes spat 2 dni 2x do mesiaca na hoteli a prskas ako kocur. Ale ze tvoje dieta bude spat prakticky po "hoteloch" cele detstvo je v poriadku 👎 Zit z kufra do kufra nie je predstava dobreho destva pre ziadne dieta. Mal si sa lepsie starat o vztah so zenou a nebol by problem. Zeny dostavaju do starostlivosti dieta pretoze sa o ne staraju od rana ako vstanu az do 18.ej kedy vy pridete z prace 😀 To je cas kedy prebieha starostlivost 😀

danielahamar
30. aug 2020

No nezdá sa mi, že by ti neodklepli ani striedavku, niečo tam bude. Moja sestra nedostala dieťa po rozvode a to ani nepije, ani nefajčí, všade je nieco😉, čo vieš len ty a tvoja žena.

katrin21
30. aug 2020

Vies preco? Lebo hoci s ockom je strasna sranda a super ked dieta nieco boli,zazracne vola mamu...preco asi? Mama je mama...

lucia147852
30. aug 2020

@777januska777 robila som na súde, práve na oddelení tzv Pckove kde sa riešili rozvody s deťmi, zverenia, a pod... stretla som tam x znalcov, psychológov, pracovníkov kurately a videla množstvo prípadov. A nie, striedavá starostilivost nie je pre dieťa to najlepšie v žiadnom prípade. Vidíš to zaujato, pretože poznáš tento jeden prípad a je ti blízky. Deti sú častokrát rozbite emocionálne s psychicky. Nevedia kam patria, kde sú doma. Často som videla zrušenie tejto starostlivosti keď sa preukázalo že dieťa naozaj psychicky trpí. Dieťa potrebuje zázemie. Ale aj oboch rodičov. Preto ke smutne keď ľudia často nechápu že sa rozišli oni ako partneri ale rodičia zostávajú. Často potom jeden alebo druhý vydiera cez dieťa. Čím zas trpí len a len to dieťa. Videla som aj krásne rodičovské dohody o starostlivosti. Žiaľ vždy je to o ľuďoch.

emiliamilka
30. aug 2020

Logika pridelenia dieťaťa matke automaticky nie je správne.. manžel tak prišiel o dcéru .. matka sa ešte schválne presťahovala do druhej krajiny aby sa nemohol s ňou stretávať .. len kvôli peniazom sa ozve... A je ona dobrou matku lebo ju porodila.. no odpovedzte si sami... Samotná dcéra ju nahlásila na sociálke za zanedbanú starostlivosť jej a jej ďalších súrodencov.. matka si domov berie chlapov a nemá problém sa s nimi vyspať aj pred deťmi.. a kopa ďalších veci .. ale deti sú jej lebo je matka... Ešte tie deti nemá problém zbiť.. no škoda že sudkyňa za také rozhodnutie nemôže niesť následky.. tie deti za nič nemohli... Hlavne že žena narátala pred súdom veci čo neboli pravda a ešte bolo dokázané že to všetko bolí klamstvá ale veď žena je všetko... A otec ty len plat.. proste aj výživné by malo byť obmedzené a nie len tým keď je dieťa schopné sa o seba postarať tak sa môže zrušiť.. žena si môže začať s kým chce..narobiť si decká a chlap musí platiť aj keď on si chce založiť normálnu rodinu... Smutné a nepochopiteľné..

eva112014
30. aug 2020

Ja neviem, pre teba nie je ľahké meniť prácu, priateľku tu máš. A pre ňu je to také ľahké? Či má niekoho tam? Tiež priateľa?

peter2404
30. aug 2020

@marfikchov netusim co tym chces povedat, ja mam deti v striedavke tiez, v zivote som nefajcil - doslova som nemal cigaretu v ustach. to ako keby som povedal ze na vypadovke stoja stetky, su to zeny tak je kazda zena vratane teba stetka.. priznam sa ze ak by mala osoba s takouto logikou ucit moje deti mal by som s tym problem, urcite vacsi ako nemat stetec na vytvarnej..
mne je uplne jedno ci matka vynosila dieta, ci ma na neho vacsi narok, su to moje deti a nielen zakon ale aj dobre mravy mi ako ich otcovi davaju prikaz, aby som sa o ne staral, ze sa to nepaci tunasjsim zenam pomylenym feminizmom mi je naozaj ukradnute, tie ich teorie su totalne zvratene - zjavne nepochopili ze muz sa nebude spravat ako zena chce z jednoducheho dovodu, lebu to je muz, keby sa spraval ako zena bola by to zena...
kym sa moje deti budu tesit z nasich spolocnych chvil budem vediet ze robim dobre..

extempore
30. aug 2020

Len preto, že žena mala dieťa zopar mesiacov v maternici ešte nie je aj lepší rodič. Keď tu vidim niektore ženy tak sa mi chce plakať. Chlapi sú dobrí len ako chodiace peňaženky a dámy sa tu predháňajú so zaručeným receptami ako z chlapa vytĺcť čo najviac peňazí.

extempore
30. aug 2020

@katrin21 fakt bohovy argument!!! A otec je otec!! Na deťoch, ktore boli vychovávane len matkami to bohužiaľ aj vidiet...

extempore
30. aug 2020

@asia83 ty si ďalšia čo si zakladá na tom, že porodila... 🤣🤣🤣

franceska1985
30. aug 2020

@mmmonika ona to ma celkovo tazke,muz ju oznacil za alkoholicku,psychicku ju tyral,vyhnal ju z domu,on mal znamosti kade tade a ona nic,uplne zufala bola..samozrejme deti sli jemu!Teraz sa kamaratka tula po vselijakych priateloch..ta zena trpi,a pomoci nema!Nemoze mat deti ani len na chvilu sama!Ona bola z chybami a on anjel!Nespravodlivost existuje!