icon

Prečo dostávajú ženy automaticky deti po rozvode?

29. aug 2020

Nechápem prečo deti dostávajú automaticky ženy/matky.
😤😤😤

Strana
z5
sabush000
30. aug 2020

@tosomja to je jedna vec ako sud rozhodne ale rodičia sa môžu dohodnúť že otec bude častejšie so synom a keď matka nepusta syna tak do tej nastavenej ruky netreba dať nič a ináč to riešiť. Samozrejme že nie je najhorší otec ale v takýchto prípadoch treba brať do úvahy prečo rodičia nie sú spolu ? Lebo im to jednoducho spolu nefungovalo alebo matka našla niekoho alebo otec našiel niekoho a odišiel od rodiny? Napr kebyže ma môj muz nechá kvôli inej tiež by som mu nedavala dieta.

kayyaa
30. aug 2020

@sabush000 to vazne by si muzovi nedavala dieta, keby ta nechal kvoli inej ? 🙄🙄 boze...vlastne ego a jesitnost je viac, nez spokojnost dietata. .cista sebeckost...riesit si spory cez dieta🙄🙄
Netrapilo by ta, ze kvoli "pomste" zoberies dietatu otca ?? Ved dieta nemoze za to, aky je jeho otec manzel...🙄

sabush000
30. aug 2020

@iskrickaa tak máš super muza. Môj mi nepomáha, nikdy nekrmil, neprebaloval, nauspaval, nekupal maleho, nevari neupratuje. Od rána do večera je v robote keď príde domov aj vtedy pracuje. Nevadí mi to .. on sa stará inak a všetko viem poriešiť sama. Veľmi ľubi maleho hraju sa spolu, keď príde domov malý sa mu zavesí do krku a je s ním. Ale bohužiaľ sám by sa o neho nevedel postarať a to neznamená že kašle na neho.

sabush000
30. aug 2020

@kayyaa jasné že by som nedavala .... mojho syna ma vychovávať nejaká cudzia zenska a ma sa pozerať na to že ocko tu ženu ľubi a maminku nie ?
To ešte neznamená že by sa nemohli stretávať, jasné že dieta potrebuje aj otca ale 2 maminky podľa mna nie.
Dobre toto môj názor a hádam u nás sa takéto nestane .

yvoneta
30. aug 2020

Nie je to pravidlo. Máme v rodine prípad, kedy deti boli najskôr u matky a keďže otecko zabojoval ( že by pomsta?), tak vysudil staršiu dcérku do svojej opatery a zdôrazňujem, že matka je slušná, zarabajuca, starostlivá, žiadna alkoholicka a podobne. Otecko sa chystá vysudit aj mladšiu, ale uvedomuje si, že ešte je príliš fixovaná na matku, takže vyčkáva. A ako sa mu to podarilo? Netušíme, možno úplatky. Výsledok, smutiaca matka za dcérou a smutiaca mladšia dcéra za svojou sestrou, odstahovanou cez pol Slovenska. Aj takéto je naše súdnictvo, kuratela, súdny znalci... Vrrr...

lenqua_12325
31. aug 2020

Vratim sa k tomu "žena dodrbala vzťah"... Dodrbany vzťah je vždy chyba oboch. Niekoho menej a niekedy viac, ale nikdy nieje na vine len jeden. Vždy jeden aj druhý museli robiť niekde chyby keď sa vzťah rozpadol.
Žena to dieťa vynosila a porodila, bez nej by si ho nemal. Riskovala svoj život, stratila veľa krvi a trpela obrovské bolesti, co by si ty nikdy nezvládol ako muž.

Nefnukaj do vankúša a posnaz sa byť s dieťaťom viac. Pokiaľ nieje problém, súd neobmedzuje stretnutia s otcom. Tu ti nikto nepomôže.

tosomja
31. aug 2020

Je správne, ak si si ženu vzal aj s dieťaťom a staráš sa o neho ako o svoje, ja by som tiež iného muža nechcela keby chcel len mňa 🙂
Držím prsty, aby sa tvoja ex umudrila a nechala synovi otca.

tosomja
31. aug 2020

@sabush000 to je len pomsta z tvojej strany, lebo si ponížená, že muž našiel inú, že si mu vôbec dala šancu a priestor sa zaľúbit do inej. Sebecké zmýšľanie. Možno len kvôli tomu a kvôli takým ženám sú muži vo vzťahu. Nasilu, aby videli deti, pretože áno, presne to mám aj ja...môj priateľ nevidí kvôli presne tomu svojho syna, rovno nám povedala, že sa nám pomstí, že budeme ešte plakať, že on od nich odišiel. A pritom ona bola tá, ktorá ho zakaždým vyhnala, za inou 🤷

pesmaxipes
31. aug 2020

@peter2404 asi ako kde. Môj bývalý deti mlátil krhlou, mala som aj záznam z pohotovosti, mne sa priamo pred sociálnou pracovníčkou vyhrážal, že ma dá zastreliť nejakými Ukrajincami a tá osoba ho ešte poľutovala, že má ťažkú prácu a preto je chudák nervózny (že ma fackoval a ponižoval pred deťmi ani nespomínam).

extempore
31. aug 2020

@lenqua_12325 nemusi to byt chyba oboch... na to si ako prišla? Poznam prípady kedy bola žena zabezpečená, peniaze nechýbali, od nej sa očakávalo, že sa bude len starať o deti. Nevedela co od dobroty a v case ked boli deti v škole a skolke si začala domov vodiť milencov. Nie jedneho, nie troch... ale minimalne 5. Potom aj otehotnela ani nevedela s kym. Rozviedli sa a šlapka odsťahovala seba aj deti na druhy koniec SK. Čo má robit otec? Len držať hubu a platit? Ja som porodila dve deti, prirodzene - ale teda ani pri jednom porode som nestratila vela krvi, neriskovala život s ani netrpela hroznými bolesťami. Ale hej, uz som si to tu na koňovi vsimla, že ženy zvyknú hooodne preháňať svoje pôrody len aby mali pocit, že neviem čo prevratné dokázali. Keby príroda dala možnosť rodiť mužom tak by to dokázali. Otec je pre zdravy vývoj dieťaťa potrebný rovnako ako matka. Tak sa tu niektore nepototo.

okost
31. aug 2020

Napis o tom viac... Inak ti nemozme dobre poradit... :_)

peter2404
31. aug 2020

@pesmaxipes
verim ze sa taketo veci deju. chlapi maju dojem, ze socialka ich diskriminuje, co je v mnohych pripadoch pravda, avsak v tychto konaniach je "zolikom" znamost alebo podplateny uradnik. na slovensku je to zial tak...
nie je nahoda ze vplyvni ludia si deti dokazali ziskat do svojej starostlivosti napriek tomu ze su muzi..

lenqua_12325
31. aug 2020

@extempore nemá držať hubu a platiť, chyba už bola, že jej dával všetko. Zrejme bola zahŕňana peniazmi ale, chýbalo jej niečo iné keď hľadala iného muža alebo mužov. Zrejme mala len to hmotné a ver, že to je to najhoršie. Veľakrát si muži myslia, že ak dajú žene bohatstvo a peniaze, ze to stačí.
Ty máš deti vôbec? Ak máš zrejme si zažila veľmi hladký pôrod alebo nemáš úctu sama k sebe keď toto píšeš.

extempore
31. aug 2020

@lenqua_12325 ahaa... chudatko citovo vyprahnuté, manžel sa o ňu staral, bol jej verný, staral sa aj o deti... len ona sa potrebovala pelešiť. To nemôžeš myslieť vážne? A čo teba do mojich pôrodov? Ja som mala ľahké pôrody a nepotrebujem tu zo seba robiť lepšiu mater zveličovaním pôrodu.

lenqua_12325
31. aug 2020

@extempore daj si neurol a nohy hore, ide z teba velky hnev a agresia. 😉

sense
31. aug 2020

@lenqua_12325 vieš čo pravdu máš že tu mu nik nepomôže, ale ako veľa mužov vydiera ženy cez dieťa a zastrasuje, veľa žien sa msti mužom práve cez deti.... V oboch pripadoch ide len o ohrdnute ego ale nie o deti, pre kt to býva najťažšie.... Je málo rozidenych/rozvedených párov kde napriek tomu ze to medzi nimi neklaplo nech boli problemy akekolvek tak berú ohľad aj na dobro dieťaťa a napriek všetkému sa dokážu na veciach ohľadom dieťaťa dohodnut

extempore
31. aug 2020

@lenqua_12325 ty zvykneš fičať na neurole? Hneď som si myslela.. 😀

sense
31. aug 2020

@sabush000 prečo dve maminky? Dieťa má mamu a druhu "mamu" nepotrebuje, dieťa tieto veci chápe a dajú sa mu aj vysvetliť....
Tebe by sa tiež nepáčilo keby ti ex zákaze mat iného partnera len preto aby dieťa nemalo druhého ocka

lenqua_12325
31. aug 2020

@extempore 🤦🏻‍♀️

cica8
10. sep 2020

@franceska1985 ake stare deti, a kde teda byva....

cica8
10. sep 2020

@franceska1985 mohla by som poprosit bližšie info v správe....

Strana
z5