Protinávrh na zníženie výživného. Aké sú šance na úspech?
Ahojte ,prosím ako to prebieha keď som podala po 7tich rokoch návrh na zvýšenie výživného nakoľko sa zvýšili výdavky dieťaťa a odporca si podal protinavrch na zníženie výživného. Dieťa má 16r. je študentom strednej školy. Súčasné výživné je 150€ a odporca chce 100€ platiť.
Aká je šanca ze mu to prejde? Je zdravý a spôsobilý pracovať.
Ďakujem.
Poznam chytraka, byva v podnajme vlastnenom jeho rodinou, firma napisana na kamarata, tam je formalne zamestnany na dohodu za par stoviek, oficialne nemajetny s malym prijmom. Dovod je presne vyzivne, ktore plati v minimalnej vyske.
@anonym_autor ake dôvody uvádza? Na zníženie musí uviesť nejaké dôvody
@pribinak neprišiel mi ešte jeho protinavrch ale pravdepodobne zníženie úväzku..
Ja ta nechcem urazit ale je to protinavrH
A dufam, ze sa ti podari od spekulanta aspon ake take vyzivne vybavit, on asi mal vzdy hlboko do vrecka...
@pribinak samozrejme že musí uviesť dôvody na zníženie
Odôvodnené dôvody na zníženie sú napr narodenie ďalšieho dieťaťa, dlhodobo nepriaznivý zdravotný stav, úraz, plánovaná operácia, vysoká nezamestnanosť v regióne a pod
Zníženie úväzku? Ale z akého dôvodu?
@pribinak neprišiel mi ešte jeho protinavrch ale pravdepodobne zníženie úväzku..
@anonym_ pribinak
Odôvodnené dôvody na zníženie sú napr narodenie ďalšieho dieťaťa, dlhodobo nepriaznivý zdravotný stav, úraz, plánovaná operácia, vysoká nezamestnanosť v regióne a pod
@pribinak ze není pre neho robota 😅 to viem len z jeho slov , čo je v tom návrhu konkrétne ešte netuším.
@anonym_autor prace je dosť. Môže kľudne vykonávať inú prácu
Že nie je praca pre neho to môže uvádzať
Ak by mal nejakú vysoko vysoko špecializovanú profesiu
@pribinak no veď práve 🤦 preto som zvedavá na ten návrh...ja si myslím ze to robí naschvál ,Bo už dávnejšie som si chcela dat zvýšiť a povedal mi ze keď si dám zvýšiť on si dá znížiť...
Preto som zvedavá, či je reálne aby mu mohli ozaj znížiť, keď je zdravý a môže pracovať
To je dobré prasa, za 150 € mesačne mu niekto vychováva dieťa. že sa nehanbí, už 150 eur je strašne málo.
To je dobré prasa, za 150 € mesačne mu niekto vychováva dieťa. že sa nehanbí, už 150 eur je strašne málo.
@anonym_fdbee1 kamarátke ex prispieva po 50€ na 13r a 17r synov
@anonym_fdbee1 no veď 🤦
Ked v tom vie chodit, budes to mat tazke. Vid rozsudky v trestnych veciach, ked pachatelovi nariadia na uhradu skody "aby sa zamestnal alebo si preukazatelne hladal pracu". Vies, ako sa preukaze hladanie prace ? Jednym mailom kdesi do firmy, kam posles CV. Raz za 2 mesiace. Hladas, len akosi to nie a nie vyjst ...
Ja ta nechcem urazit ale je to protinavrH
A dufam, ze sa ti podari od spekulanta aspon ake take vyzivne vybavit, on asi mal vzdy hlboko do vrecka...
@kitycat ďakujem za upozornenie. Tak,tak, on sa potrebuje len ukazovať drahé handry, drahé auto a vlastnému dieťaťu chce odopierať.
Ked v tom vie chodit, budes to mat tazke. Vid rozsudky v trestnych veciach, ked pachatelovi nariadia na uhradu skody "aby sa zamestnal alebo si preukazatelne hladal pracu". Vies, ako sa preukaze hladanie prace ? Jednym mailom kdesi do firmy, kam posles CV. Raz za 2 mesiace. Hladas, len akosi to nie a nie vyjst ...
@patrike robil problémy aj pred tým keď sme mali súd tiež ako som si dala zvýšiť, hneď dal výpoveď. Tak sudkyňa pojednávanie odročila a dala si ho preveriť. A nakoniec mi schválili...keby prispieva aspoň čo to nad rámec pri mimoriadnych výdavkoch, neriešim , ale není ochotný prispievať ani na zubný strojček tak už som nemala inú možnosť.
@pribinak Znizenie uvazku : dohodnes sa s majitelom firmy, na papieri to ponizi zo 160 hodin mesacne na 80 hodin, robit bude ako predtym, ale polovicu vyplaty na ruku. A zrazu bum, pre sud chudak zaraba polovicu.
@anonym_autor mizivé.
@pribinak Znizenie uvazku : dohodnes sa s majitelom firmy, na papieri to ponizi zo 160 hodin mesacne na 80 hodin, robit bude ako predtym, ale polovicu vyplaty na ruku. A zrazu bum, pre sud chudak zaraba polovicu.
@patrike prečo by som to ako majiteľ firmy
Robila? Sú to pre mna zbytočne komplikacie
@patrike prečo by som to ako majiteľ firmy
Robila? Sú to pre mna zbytočne komplikacie
@pribinak Pre teba ako majitela firmy : neplatis statu odvody z tej polovice, za rovnaku pracu ta vyjde zamestnanec lacnejsie. To, ze on sa takto pripravuje o dochodok a pocas PN tiez dostane menej, je jeho problem.
Ty si tu už mala tento týždeň jednu diskusiu o výživnom. Tam som ti napísala dosť info. Zbytočne stále niečo riešiš. Počkaj ako sa veci vyvinú. Ak tvoj ex žije a pracuje v DE + má ďalšie dieťa, ako si uviedla, určite nebude taký sprostý, aby kvôli zvýšeniu výživného dal výpoveď z práce alebo si znížil úväzok. Nedáva to žiadnu logiku. Aj keby mu zvýšili výživné o 150-200 €, tak je to nič voči tomu, že by skráteným úväzkom prišiel o 500-1000 € (neviem, aký skrátený myslíš). A ak by podal výpoveď, tak nebude dostávať ani nezamestnanecké. Čiže je to úplná blbosť. A ako som už písala, aj v DE je momentálne taká situácia, že ľudia sa boja o pracovné miesta, tak si ich držia "zubami - nechtami", nikto nepodáva výpoveď za blbosti.
Momentálne pracuje. Posledné zvýšenie výživného bolo pred 7 rokmi. 150 € je smiešne málo. Takže áno, máš veľmi veľkú šancu, že ti výživné zvýšia. Určite ti ho neznížia. A ak by sa tak stalo (žiaden normálny dôvod si neviem predstaviť), tak by som si na tvojom mieste podala odvolanie a našla si dobrého právnika a "ošklbala" exa do nitky😈
Podľa mňa do toho protinávrhu uvedie, že má malé dieťa, čo je ale úplne irelevantné. Teba manipuluje. Ty sa ho bojíš a on o tom vie. A presne tak to chce. Aby si od strachu návrh stiahla, bola spokojná zo 150 € a jemu dala pokoj. Niektorí chlapi sú strašné hovädá😲 Na ten súd sa poriadne priprav a hlavne sa ho neboj. Ver si. Tvoj syn má na to zvýšenie výživného nárok.
https://www.modrykonik.sk/forum/rozchod-a-rozvod/ake-vyzivne-pozadovat-pre-studenta-strednej-skoly/#post-89980803