Riešenie zverenia dieťaťa po rozvode
Čaute žienky, chcem sa informovať ohľadom rozvodu, úpravy práv a povinnosti...
Z manželom žijeme v spoločnej domácnosti. Dom vlastníme obaja.
Chceme sa dať rozviesť proste nefunguje to a toto je jediná cesta von. Máme spoločnú dcérku a chcem aby bola zverená výlučne do mojej opatery. No lenže tu prichádzame na kameň úrazu, že manžel do mňa atakuje že nemám kam z dieťaťom ísť ( nemám rodinu ktorá by vedela pomôcť ) po rozvode. Čiže samozrejme by sa somnou bil ohľadom úpravy práv k dieťaťu. Tu sa chcem opýtať. Dom vlastníme obaja. No samozrejme viem že jeden súd je rozvod a úprava práv k deťom a až potom sa rieši BSM. V podstate ani neviem čo sa chcem opýtať možno len toľko nebol niekto v podobnej situácii ? Ako ste to riešili ? Odsťahovali ste sa skôr z deťmi ako prebehol rozvod ? Prípadne zaujíma sa súd o to kam rodič z dieťaťom ide ? Alebo bývali ste čas spolu kým sa riešilo BSM ? Neviem sa z toho vysomarit nechcem spraviť nejakú chybu. Prosím o radu ako ďalej

A prečo neostaneš v dome ty? Nie je iná možnosť?
Ja som žiadala dieťa do starostlivosti, jemu to bolo úplne jedno a bol celý rád, že sa nemusí starať. V byte som ostala ja, on šiel k rodičom. Vyplatila som ho, požičala som si. Ak sa inak nedá, hľadaj podnájom 🤷♀️ čo iné....