Som povinná prispievať na domácnosť, v ktorej už nežijem?
Ahojte maminy! Chystam sa s manželom rozviesť. Byvali sme v spolocnej domacnosti, z ktorej som asi pred pol rokom odisla aj so svojim dvojrocnym synom. Boli pokusy dat sa spolu dokopy, ale ani jeden nevysiel. Na byt sme si zobrali uver. Manzel plati hypoteku + energie. Ja som financovala domacnost a veci s tym spojene a samozrejme veci potrebne pre nasho syna. Teraz byvam u rodicov, prispievam im, zivim seba a nasho syna. Manzel mi vycita, ze teraz musi vsetko financovat sam. Som povinna prispievat mu na domacnost, aj ked tam nebyvam? Moze tato skutocnost ovplyvnit rozvod? Dakujem za kazdy nazor.
Ja si myslim,ze asi si povinna prispievat na tie veci,ktore ti vyplyvaju z vlastnickych prav bytu. Energie ked tam nebyvas asi nie,ale vseliake tie fondy oprav a neviem co este sa plati,by si asi mala v polovici uhradzat. Najlepsie by bolo sa rychlo vysporiadat.
@filipko14 ty vobec neries,ci jemu sa nieco paci alebo nie. Ci on bude suhlasit s vyzivnym alebo nie. Aj keby nesuhlasil,ked sud rozhodne,platit bude. Pekne si vsetko odkladaj,blocky,spravy z hospitalizacie,spravy od lekarov ak nejakych navstevujete, seky co si platila do skolky...Vyrataj naklady na syna-naklady na byvanie u vasich deleno poctom osob,naklady n a stravu,lieky,hracky,kruzky,oblecenie a uvidis aka suma vyjde. Ty sa o dieta osobne staras,takze tieto naklady nejdu napoly ako si oteckovia myslia. Pridaj k tej polovici este nieco a uvidis,kolko sudkyna odklepne. Zalezi od jeho prijmu.

@sissy27 na manzela