icon

Stretávanie otca s dieťaťom

trinastka
29. dec 2011

co myslite maminy? sme necely rok rozvedeni,sudom je dane stratavanie otca s dietatom,nebranim tomu....ani som nebranila.... Otec hrdinsky rozpraval ako chce pre dceru len to naj..... potom pisal sms,obhajoval sa tym,ze sa s nou chce stretavat,aby nanho nezabudla...... ibaze mala jeho pristupom ze si sam dirigoval kedy on chce byt s nou,atd. zacala odmietat ist s nim (teraz uz ma 3 roky),nehovorim o protestoch spat u neho,co sa odzrkadlilo na istu dobu v jej hroznych snoch,vykrikoch a podob. moment. nespava unho,lebo nechce.....takze je taka kludnejsia .....Ale to som chcela: otec akosi, mam pocit, si z urcenych dni a hodin robi dobry den. priviezol ju bud neskor alebo skor,napisal sms,ze na miesto zajtrajska si pride po malu az pozajtra. a mala by byt do 2.januara u neho. Ja sa musim zariadit presne na tie stanovene dni a casy,na co som si uz aj zvykla. A ON? ma to v paži ako vidim. prejde ho to?

wrok
10. jan 2012

@janemari otvorene sa hlasim tak k zodpovednosti ako aj starostlivosti. Na mieste je vsak aj si priznat, ze zeny casto vnimaju svoj pristup za jediny spravny a nasledne prezentuju, ze mus sa nevie postarat - ak je dieta spinave pri mamicke tak povie, ze nech si uzije detstvo, ak je spinave prioteckovi tak hned je to najhorsi otecko, lebo ma spinave dieta...

eaka
10. jan 2012

@wrok Áno, máš pravdu, stále s tým musím bojovať... kedykoľvek vidím muža s malou, tak by som vedela tak zkritizovať, ale potom si uvedomím, že veď koľkokrát robím veci veľmi podobne... ale to mi príde ok.. 🙂 to je proste dvojitý meter a iné videnie seba a ostatných...ale človek by si mal na to dávať pozor, ale ak je už atmosféra taká, že si robíme zle, tak potom sú takéto situácie živnou pôdou ďalšej nevraživosti...
Ja sa len nestíham diviť, že vždy "správny" chlap má dieťa s "nemožnou" ženskou a "svätá a úžasná" žena má dieťa s dokonalou ukážkou "sebeckého hajzla"... 😖 Prosím, nech si to nikto neberie osobne...

eaka
10. jan 2012

...no a ešte je zaujímavé, že tí "správni" chlapi a otcovia vždy narazia na sudcov, ktorí rozhodnú úplne nepochopiteľné vždy v prospech "tej zlej matky, ktorá bráni otcovi stýkať sa s dieťaťom" a tiež aj tie sväté mamičky vždy narazia na sudcov, ktorí nevidia, že tým zlým otcom ide len o to, trápiť matky...
☹ ☹ ☹ 😖 😖 😖

maria200981
10. jan 2012

@aeka
mas pravdu....je to bohuzial po vacsine tak..kazdy je zasplepeny svojim cielom a casto krat chce jeden druheho "pomstit"...
myslim ze ak by obaja troska upustili z plynu, ak by obaja aspon troska prekusli nieco co im nieje az tak povoli, ak by obaja sa aspon pre dieta snazili komunikovat a hladat riesenie kde bude baran syty a ovca cela...jedine tak by pomohli dietatu...nie tym ze kazdy jeden bude bojovat za seba...uplne inac ...a v podvedomi ze to robia naj pre dieta....je to uplna hlupost...
najlepsie je si priznat chybu obaja...uzatvorit kapitolu vasho vztahu a pozerat a snazit najst resenie..

eaka
10. jan 2012

@maria200981 a nie vlk sýty??? 😉

maria200981
10. jan 2012

....aj my sme sa najprv hadali urazali zastrasovali, bolo to v ramci nervov, v ramci napatia, v ramci riesenia, nevyriesitelneho vztahu.....kazdy sme len clovek......
navrhovala by som kazdej mamicke...alebo oteckovi ktory ma pocit ze to nejde len bojovat proti tomu druhemu......aby vzal telefon ako som to urobila ja..ci vam to je po chuti alebo nie..a troska s vlastnou pokorou...a pozvat ho na kavu a na slusny rozhovor..aby videl ze mate zaujem sa dohodnut...
ja som si sadla po rozvode ...pozvala som ho na kavu....za ten rok co sme kydali vinu jeden na durheho a necheli si priznat pravdu..az na kave som mu povedala ze si uvedomujem aj svoj podiel viny a ze mi nikdy cudzi nebude ze mu dakuejm sa tie roky a za nasu dceru ...ze mu dakujem za vela...a ze sa chem s nim radsej takto stretnut na kave a prebrat veci ako si nadalej ublizovat... podotykam aj ja som s nim bola na zaciatku na tom ze dohoda nieje mozna a boli len problemy....ako sme stravili po dlhej chvile prijemny rozhovor ....vyliali sme si srdce a hladali riesenie...prvy rok bol konecne kludny...a teraz sa stahujem s malou do zahranicia...s otcoms me sa aj na tom dohodli...dal mi dokonca suhlas...ak by som ja neurobila vtedy krok, hadame sa asi do teraz a do zahranicia by som o suhlase mohla tak snivat.... vsetko ide ale len po dobrom..

maria200981
10. jan 2012

@eaka
boze vlk som myslela...🙂

eaka
10. jan 2012

@maria200981 😀

My sa s mladým rozchádzame a schádzame a on je neskutočne teatrálny a vždy navrieska a ponadáva a zhodí človeka a vždy strašné scény okolo malej... ale na rozdiel od toho, čo tu čítam, on vždy len ako si ju mám vziať, že on ju už nikdy nechce vidieť, nech si ju mám celú pre Teba.. a ja doňho, že to, že sa rozídeme, neznamená, že prestane byť otcom, že s dcérou sa musí stretávať a pod... no pravý opak...no teraz, keď to tu tak čítam, tak ma aj napadlo, či ma nemanipuluje... 😉 ale proste keď opadnú tie najsilnejšie emócie, on vidí, že sa stále k nemu správam ako k človeku (hoci on na to zvykne zabúdať, že aj ja mám city, ale čo už) a potom aj oľutuje sem-tam a jedna z mála vecí, ktorú si na mne cení, je práve tento prístup... .... 😖 No možno by som sa raz mala zobrať aj s malou a uvidela by som, ako dlho by mu ten prístup ostal...

maria200981
10. jan 2012

@eaka
cele je to o tom ze vy v podstate riesite stale seba....ale robite si zloste akoze nie koli sebe ale koli malej...pritom nemate bodku vo vasom vztahu.... pozri ak mu na malej nezalezi...netlac na nho...je to jeho problem on to bude lutovat....nie ty.... a oni sa spamataju stale ked je neskoro.... vynucovat si u nho nejaky zaujem nema zmysel...a mas pravdu ak je otec na spravnom mieste olutuje slova a bude malu navstevovat ..ak by ju nenavstevoval..tak mala si zvykne... mate zivot pred sebou....mozno sa neskor najde muz ktory bude tym spravnym "otcom" pre tvoju dceru...

eaka
10. jan 2012

@maria200981 Jemu na malej práve záleží strašne moc, veľmi ju miluje a moc trpí predstavou, že by mal o ňu prísť, preto to teátrum zakaždým...Ja tiež nechcem, aby o seba prišli...ale keď odídem domov, tak pôjdem od neho cez 300km, čo je na dochádzanie mrte ďaleko... a on s tým svojim prístupom všetko alebo nič sa pre mňa nepochopiteľne furt rozhoduje pre to "nič", teda v týchto vývrtkových situáciách...hoci verím tomu, že by to prešlo a za malou by chodil... ale "otca" pre dcéru fakt hľadať nebudem, už jedného má a nemyslím, že by o neho prišla, neverím tomu, napriek všetkému, čo som si už vypočula.. 🙂

maria200981
10. jan 2012

nechaj tomu cas ..len cas vyriesi ,teraz ste spolu ...vela veci sa povie ak ste este spolu, ale spolu uz vlsstne nieste....chapes....u mna sa vsetko vyriesilo az ak sa hlava ukludnila emocie presli..

eaka
10. jan 2012

@maria200981 no on je teraz dosť časový pres, keďže má dcéra nastúpiť do školy a teda neviem, že kde s ňou mám ísť vlastne na zápis... 😖

wrok
10. jan 2012

@maria200981 ak by si obaja dokazali priznat chybu tak by podla mna vela vztahov nekoncilo rozvodom, vidim to na svojom vztahu... ja som jediny vinny, ona za nic nemoze, vsetko len a len ja a riesenie.. ziadne pretoze mi dena ani priestor aby som jej dokazal, ze chcem robit inac veci co jej vadili a ona mi to doteraz nepovedala, pripadne v minulosti este so mnou aj suhlasila, diskutovala a teraz mi to vycita....

maria200981
10. jan 2012

@wrok
mas pravdu..vies no niekedy sa zacne iniciativa vtedy ked je uz neskoro..ked uz jedna alebo druha strana neveri, nechce a nema zajem..vtedy nieco dokazovat je uz tazko...mozno ti dala kopec sanci ktore si nevyuzil a teraz ked si pochopil ze naozaj ju stracas tak jej chces nieco dokazat...a ona uz nechce...neviem...nevidim sa do vas... to je na partnersku poradnu... ale prosto ak uz niet cesty spat...medzi vami...treba nasjt aspon cestu k dietatu...

wrok
10. jan 2012

@maria200981 suhlasim, na prvom mieste je dcerka, na druhom manzelka. mna mrzi to, ze mlcala, ked zacala rozpravat uz sa nedokazala zastavit a uz sama nevie ako dalej... ja som nemal problem aj v minulosti spravit co povedala, ale musela sa ozvat aby sme sa porozpravali, aby som zistil,z e jej nieco vadi, ze nesuhlasi... a o tom si myslim, ze by mal byt kazdy vztah - vediet komunikovat na rovinu, neklamat, pretoze loz zabija lasku...

santine
10. jan 2012

@maria200981 paci sa mi, co hovoris, uz z takeho nadhladu. ako dlho uz nezijete spolu? zaujima ma to preto, aby som priblizne vedela, kolko ta otrasna situacia, aka je u nas bude trvat 😝
u nas manzelstvo stroskotalo na neuprimnosti. mne uprimnost chybala najviac zo vsetkeho pocas manzelstva. muz nikdy nedal najavo ze ma nejaky vazny problem, komplex, alebo co uz, usmieval sa, snazil, tvaril, ze je vsetko ok, proste "dobrak od kosti" az jedneho dna mu nejako preskocilo, uplne sa zmenil a odmietal cokolvek riesit, rozpravat sa a podobne, ja som mohla plakat, kricat, doliezat za nim, aby laskavo povedal, co mu je, ale ON bol skratka uz rozhodnuty, nachystany dlhe mesiace predtym, doma mamicka a surodenci uz na neho cakali. teraz po nejakych vycitkach sa odmlcal uplne, no cakam, ze bude znova a este nadalej velmi zly, podrazacky, nenavistny 🙄 ja si svoje chyby priznam, aj som ich priznala a verim, ze sa da riesit takmer vsetko, ale len ked sa CHCE.

maria200981
10. jan 2012

no niesme spolu uz dva roky....jeden rok bol des....a po roku sa to skludnovalo..a teraz uz rok je vsetko ok....sme kamarati a ak treba si aj pomozeme...ci co sa tyka malej alebo sukromne...

janemari
10. jan 2012

Určite sú na chybe vždy dvaja,ja netvrdím,že som bez chyby,len záleží aké to chyby boli. Ked som hovorila aký ex je nikto mi neveril,ved na verejnosti bol úslužný,usmievavý a skrátka super,takto ho vidí okolie pokiaľ s ním nič neriešia. KEd som o ňom hovoria aký v skutočnosti je,ked sa zavrú dvere bytu tak na mna pozerali ako na sprostú čo si vymýšla,lebo on im povedal niečo iné. Teraz však vychádza najavo aký je. Lebo mu hovoria kompetentné úrady ako má k dieťaťu pristupovať,nakoľko nemá žiadne skúsenosti neberie to vôbec do úvahy,lebo má svojich radcov. A potom tu nastávajú problémy,dieťa ho odmieta,plače mu je v strese. ale samozrejme,či mu už poviem ja ako matka ktorá pozná vlastné dieťa čo má robiť tak akoby hrach na stenu hádzal. Vôbec si neuvedomuje ,že ubližuje dieťaťu.A darmo mu poviem ja,alebo na sociálke že on sa musí prispôsobiť dieťaťu,jeho potrebám,on nie,ked mu zaspí tak ju zobudí lebo si želá aby bola hore, ked je hore tak mu reve ako tur ani to sa mu nepáči a on chce ,aby robila to čo si on želá a nezaujíma ho,že dieťa je malé,ešte sa len učí,on to chce a bude tak,lebo inak sa ide na socialku sťažovať.

eaka
10. jan 2012

@janemari no to je imbecil, shak to nie je bábika na hranie!!!

wrok
10. jan 2012

@janemari hmm, smutne, k tomuto dufam nikdy nesklznem, ja to chcem robit skutocne v prospech dcery, len dufam, ze jej mama zase enbude robit vsetko pre to aby mi to zneprijemnila prave tym, ze bude dieta nastavovat tak aby v case ked ma byt so mnou spala a podobne...

janemari
10. jan 2012

@eaka skús mu to vysvetliť 😔 On si myslí,že už 4 mesačné dieťa malo pevný režim,na sekundu presne vstávalo,papalo.spalo a podobne. Ked sme išli na súd mala malá cca 5 mesiacov a ked som povedala ,že vypije 10 krabíc 400g mlieka tak ma obvinil,že klamem,on si urobil prieskum a zistil,že malej musí stačiť 5 krabíc. Alebo že potrebuje npr.2-3 plienky na den,nie viac. A darmo som mu vysvetlovala,že zje viac,mala obdobie ,že cca každé 2 hodiny vypila 180ml a logicky poda dávkovania vyšla 1 krabica na max.2,5 dna. A si zober,že takémuto človeku odklepnú,že má mať dieťa bez mojej prítomnosti. Ked som mu povedala,že nech pozrie či ju netreba prebaliť ked plakala tak sa na mňa pozrel,čo ti šibe to je tvoja robota.

eaka
10. jan 2012

@janemari 2-3 plienky na deň? zaťukal si sudca na čelo? Shak zdravé dieťa má mať minimálne 8 mokrých plienok denne, to nehovorím o pokakaných!!! kde si to zisťoval, medzi cigánmi?

miskax2
10. jan 2012

@janemari presne taky pripad poznam tak aok ja aj socialka aj sudkyna mu dohovarali ale jemu sa moze otvorit aj samo nebo a sam Pan Boh by mu mohol povedat ako sa spravat k dietatu aj tak by si trval na svojom......lebo ym vsetci naokolo sme vadni a nenormalni a jedine ON má to správne riesenie a podhlad na svet a vychovu dietata ktore uz mimochodom nevidel rok co je polovica jej zivota.....

janemari
10. jan 2012

@wrok kým je dieťa maličké ako moja 8 mesiacov,nemá ešte pevný režim,Ale viem časovo kedy je na 100% hore,aj ked to nemusí vždy výjsť.Ale otecko nieje ochotný sa tomu prispôsobiť a ked príde a náhodou mu zaspí tak vyvádza. Aj dnes bol za ňou a zaspala mi v kočíku pri stretnutí o hodinu skôr ako chodieva spať.Ale to ja neovplyvním a on to nevie pochopiť.

eaka
10. jan 2012

@janemari Nechápem, že ho k nej vôbec pustili, v tomto štáte je možné už úplne všetko... a potom behať s deckom po psychológoch a naprávať, čo dodrbe taký imbecil, keby mu aspoň nariadili nejaký kurz rodičovstva, že by pochopil, že si nevymýšľaš, veď nech je s malou, ale nech sa spamätá a decku neubližuje..

eaka
10. jan 2012

@janemari A čo si on myslí, že máš na nej niekde gombíček, ktorým ju vypneš, keď sa on priblíži? on nemá matku, čo by mu trošku niečo vysvetlila, že ako fungujú bábätká!! takto to dopadne, keď sa chalani hrajú celý život len s autíčkami a k bábike ani nepričuchne, potom v dospelosti trepe takého chu*oviny!!!

wrok
10. jan 2012

@janemari tak toto co robi, pri takom malinkom je vazne chore... ja mam vsak zial opacnu skosenost, ze ked mam mat podla predbezneho rozhodnutia sudu dcerku ja tak spi, oblieka sa, je hladna, je zima, jedoducho cokolvek len aby bola so mnou co najkratsie, ked ma vsak program jej mama tak jej vobec nevadi, ze uplne dcerke rozbije rezim. Ale ja uz hovorim o starsej, nasa ma uz 21m

janemari
10. jan 2012

@eaka však už teraz zistili aj na sociálke kde je pravda,preto upravili styk s dieťaťom.dožadoval sa každodenneho stretnutia,odklepli mu 3 dni v týždni a aj to ho obťažuje ,aby chodil. Akurát čo mi malú vystresoval a ja som ju dávala do kopy aj dva dni a potom prišiel zas.Skrátka kolotoč.
@wrok ked mal prísť pre malú otec,tak som si naplánovala prácu,ktorú popri malej nestíham,alebo nejaké vybavovačky a vieš si predstaviť škrt cez rozpočet ked neprišiel. Posledné stretnutie odvolal kvôli počasiu, ja som s malou bola vonku a úplne v pohode.Len jemu to nevyhovovalo tak sa vyhovoril na počasie. Oteca ktorý tak túži byť s dieťatom,ako prezentuje na verejnosti,neodradí ani zamračené počasie. Najlepšie na tom je že sa všade sťažuje ,že mu bránim byť s dcérou a samozrejme,že kto nevie ako to je tak ma považuje za hyenu. Tak kde sa obrátiť,aby sa to konečne vyriešilo.

wrok
10. jan 2012

@janemari hmm, ja to mam opacne, na nas spolocny byt ist nemozem pretoze manzelke sa na nom objavuje alergicka reakcia, takze travim ecas len vonku.. ked sa pozries z okna tak asi vies ako sa realne mozem zabavit s dcerkou, ako sa jej realne venujem... nehovoriac o tom,z e mi manzelka prezentuje, ze mi neveri a preto neakceptuje ani sudom nariadene predbezne, ze mam narok byt s dcerou sam...

eaka
10. jan 2012

@wrok Na náš spoločný byt ísť nemôžem, lebo manželke sa na ňom objavuje alregia.. tým slovám nerozumiem.. kde žije žena s malou? alergia na byt? to súd prijal??