icon

Stretávanie otca s dieťaťom

trinastka
29. dec 2011

co myslite maminy? sme necely rok rozvedeni,sudom je dane stratavanie otca s dietatom,nebranim tomu....ani som nebranila.... Otec hrdinsky rozpraval ako chce pre dceru len to naj..... potom pisal sms,obhajoval sa tym,ze sa s nou chce stretavat,aby nanho nezabudla...... ibaze mala jeho pristupom ze si sam dirigoval kedy on chce byt s nou,atd. zacala odmietat ist s nim (teraz uz ma 3 roky),nehovorim o protestoch spat u neho,co sa odzrkadlilo na istu dobu v jej hroznych snoch,vykrikoch a podob. moment. nespava unho,lebo nechce.....takze je taka kludnejsia .....Ale to som chcela: otec akosi, mam pocit, si z urcenych dni a hodin robi dobry den. priviezol ju bud neskor alebo skor,napisal sms,ze na miesto zajtrajska si pride po malu az pozajtra. a mala by byt do 2.januara u neho. Ja sa musim zariadit presne na tie stanovene dni a casy,na co som si uz aj zvykla. A ON? ma to v paži ako vidim. prejde ho to?

eaka
10. jan 2012

@wrok a od súdu máš, že môžeš byť s malou sám? tak čo s tým má potom ženina alergia??

janemari
10. jan 2012

Ja či som chcela,či som nechcela,musela som sa zmieriť,že nemôžem byť pri stretnutí,koľko stresov,plaču ani nehovorím.Som sa ukľudňovala tým,že malá si musí na neho zvyknúť a už som len trpla v akom stave mi ju vráti,či ju nevezme domov/k rodine čo ju neuznala/.Nakoniec som začala s ním chodiť lebo malú mi vrátil urevanú a nehovorím,čo bolo večer ked mala zaspať revala,bála sa zaspať,srthávala sa zo spania,odmietala mi jesť a podobne. On si odišiel domov mal veget a ja som som ju nemohla dať do normálu.Lenže ked som išla s ním boli to len útoky na mňa.ked som niečo ohľadom malej povedala,vyjadril,že neakceptuje čo mu hovorím a tak som bola v strese aj ja.Sociálka sa vyjadrila,že malá tak reaguje,lebo cíti napätie medzi nami. Tak som prestala chodiť a bolo to rovnaké a teraz len ho uvidí a už sa bojí.

wrok
11. jan 2012

@eaka manzelka ma opustila, poslala mi len do roboty sms, zije pri svojich rodicoch. Alergia je skutocna, len stale nevedia na co vsetko...

wrok
11. jan 2012

@eaka ze mi nedovoli byt s dcerou samemu, tvrdi,z e mi neveri a ja nemam to srdce to hnat do krajnosti a volat socialku alebo policiu,z e brani v sudnom nariadeni, tak akceptujem jej pritomnost a tak sa musim prisposobovat....

eaka
11. jan 2012

@wrok Možno ale na druhej strane si takto jej dôveru časom získaš... možno to chce len čas... Aj tak mi nedá sa neopýtať, že prečo Ti neverí, nevenoval si sa dcére počas trvania Vášho vzťahu? Má nejakú zlú skúsenosť, že si sa o malú zle postaral? Alebo sa bojí, že jej ju unesieš?? Čo ju máta? Odkedy má alergiu? Veď dovtedy v byte bývala.. alergia na byt je blbosť...

wrok
11. jan 2012

@eaka sama priznava, ze ako byk sa tazko prisposobuje, cely zivot zila v byte s rodicmi... myslim si,z e sa boji,z e dcerku jej nevratim, aj ked je to zcestne, pretoze som zamestnancom statnej spravy, mam psychotesty, bezpecnostnu previerku...., prezentovala mi aj ked som sa snazil o poradnu, ze ja na nu chcem pripravit nejake svinstvo, tak aj poradnu sabotovala... asi podla svojho vnutorneho zvazovania posudzuje mna...

eaka
11. jan 2012

@wrok podľa toho, čo tu píšeš, mi ako psychopatka príde ona..objednaj ju na psychologické vyšetrenie.. ak nemá žiadny dôvod, nejakú skúsenosť s Tebou z minulosti, tak nemôže takto reagovať!!!

janemari
11. jan 2012

@wrok tak aj moj ex je zamestnancom štátnej správy a má psychotesty a sám usúď či sa správa normálne.Tak isto chcel poradňu,ale to som bola tehotná a potrebovala som kľud,pár krát som ležala v nemocnici a doktorka nakázala nič neriešiť kým porodím. Paradox je že chodil do poradne aj ked ja som tam nechodila a popritom mi nadával,psychicky terorizoval a podobné veci.Samozrejme že na súde každý videl len to,že sa snažil zachrániť vzťah,ale nikto sa nezaoberal čo robil.Skrátka pred svetom krásny a v skutočnosti ...

eaka
11. jan 2012

@janemari a Ty nemáš žiadne dôkazy toho, čo tu píšeš? prípadne svedkov?

janemari
11. jan 2012

@eaka ale mám predložila som to aj na súde,len sa tomu nikto nevenoval a aj svedkovia sú. Ved som po tom čo ma vyhodila žila u rodičov tak videli čo somnou dorábal.

eaka
11. jan 2012

@janemari A to je ako možné, že sa tomu nikto nevenoval? Nemám slov, pri tom, čo tu opisuješ... Ja by som kontaktovala sociálku každý jeden zas*anýkrát, čo by mi takto zrušil stretnutie, nech nie je jediný, ktorý sa tam furt sťažuje.. je to hovädo, želám Ti nech ho to čo najskôr prejde, nech si niekoho nájde a na Vás zabudne!

janemari
11. jan 2012

@eaka už sa to rieši a nebolo to na môj podnet,ale už ho mali plné zuby,chcel riešiť tak rieši a nieje z toho nadšený. Uvidíme snád sa to do konca mesiaca porieši.A skús hádať ako to,že to nikto neriešil? Ale kašlem na to,podstatné bolo aby nás rozviedli,dieťa dali mne a on začal konečne platiť výživné aj ked je to podľa všetkých almužna.

eaka
11. jan 2012

@janemari Držím všetky palce!

maria200981
12. jan 2012

@janemari
janemar prajem ti aby sa to cim skor vyriesilo......viem co to je....u mna to bolonajtahsie zivotne obdobie...chvalabohu preslo...uz len to ze mas male babo je narocne a nie popri tom riesit este takuto vec..... u niekoho sa to vyriesi skor u niekoho neeskor ale cely zivot to nebude...len bud trpezliva a stoj si za svojim...

wrok
12. jan 2012

@eaka otazka je ako to dokazat, na sude o to poziadam a ona si necha spravit testy pri nejakom znamom a mne sud nedovoli kontakt s dcerkou, ze ja som svina co ju chcel odstavit...

@janemari tak tvoj je asi fakt divny... ja som ako prve v poradni vyhlasil, ze chcem aby ona videla moje vysledky, ze ja jej nechcem, ale nech vidi, ze to z coho ma obvinuje nie je pravda... odmietol to psycholog... ja som nesabotoval poradnu, ona opakovane... ja som som sa opakovane ospravedlnoval aj za to co som nemohol, priznaval si vsetko len aby sa ona ukludnila a zacala realne pristupovat k problemu tak aby sme ho riesili, ona namiesto riesenie len zvysovala vycitky a utoky.... sama seba presviedca v nepravdach, prekruca skutocnosti, ked ju na to clovek upozorni tak stichne a zacne s niecim inym, dalsi den opakovane vytiahne vycitku / nepravdu co som ju den pred tym upozornil,z e nehovori pravdu... totalne zacyklena....

eaka
12. jan 2012

@wrok Možno len fakt potrebuje čas...
No a proti tomu by sa malo dať ohradiť, aby si dala spraviť posudok u známeho, nie je nezaujatý... a tiež nie je isté, že by sa aj známy nechal na niečo také ukecať...možno že by mal nejaké morálne zásady... alebo by som od dnešných ľudí chcela veľa?? 😖

wrok
12. jan 2012

@eaka cas, tak v jej reakcii na sud uviedla, ze ja som jediny vinnik, ze ona za nic nemoze.. ona si nie je schopna priznat ziadny podiel viny....

eaka
12. jan 2012

@wrok A to psychológ na stretnutí nepostrehol?

janemari
12. jan 2012

@eaka
@maria200981 dakujem za povzbudenie.Viem,že raz sa to musí vyriešiť,aj ked viem,že problémy bude robiť celý život.Najhoršie bolo tehotenstvo,lebo počas neho som musela všetko riešiť od vtedy ako ma vyhodil,musela som riešiť bývanie,sťahovanie,prácu,zachrana manželstva,jeho vyhrážanie sa rozvodom,musela som sa zmieriť že zostanem s dieťatom sama,zostala som bez penazí,skoro som o dieťa prišla,súdy a podobne.Nikto neveril,že dieťa donosím pri tom všetko čo prežívam. Nakoniec sa malá narodila a bola v poriadku,skrátka zázrak a nikto ju inak nenazve len bojovníčka. A ked som dokázala prekonať toto všetko,musím zvládnuť aj to ostatné.

trinastka
autor
12. jan 2012

@janemari si statocna mamina,zena v jednom....... vsetko cim si presla,co pokracuje,atd. klobuk dole.drzim palce.

janemari
12. jan 2012

@trinastka ono to nieje o tom klobuk dole,skrátka pridu situacie ktore či chceš či nechceš musíš riešiť,nejde z toho vycúvať.Jasné nemusela by som to riešiť,keby so ako pred tým po vyhodení prišla naspäť a držala hubu a krok,ale to by tu určite malá nebola.A nemalo význam sa zase vracať späť,bolo by to zase o tom istom. Je to skrátka ako s pôrodom,ked už si raz tehotná musíš aj porodiť či chceš ,alebo nie.Ja len dúfam,že bude čím ďaľej tým menej ľudí s podobným osudom a že deti budú v úplných rodinách a nebudú sa musieť riešiť takéto veci.

wrok
13. jan 2012

@eaka aky psycholog? so mnou sa neobtazovala ani skontaktovat kolizna pracovnicka, pytal som sa svojej pravnicky a ta povedala,z e to je normalne, ze ona navstivi len domacnost kde je teraz dieta a ak sa na sude zacne nieco riesit tak potom bude chciet aj so mnou...

katy318
22. jan 2012

Ahoj mamicky, oteckovia,
ak by ste mali zaujem podelit sa so mnou o skusenostiach v rozvodom konani a o uprave prav voci detom (a o úlohe kolizneho opatrovnika), posielam Vam link na moj anonymny dotaznik.
Píšem diplomovú prácu, v ktorej sa zaujímam o názory ľudí, ktorí prešli rozvodovým konaním a riešili aj úpravu práv a povinností k ich deťom.
Anonymny dotazník - Úloha sociálneho pracovníka v rozvodovom konaní, je zamerany na skusenosti a nazory na rozvodovu problematiku. Dotazník je anonymný a bude slúžiť len pre účely mojej diplomovej práce.
Veľmi by ste mi pomohli.
Dakujem, Katarina

Link na dotaznik:
https://docs.google.com/spreadsheet/viewform?fo...

alex1203
12. sep 2012

Ahojte.
neviete mi poradit ako je to ked mam dieta zverene v opatere a otec nema stanove sudom kedy sa ma s malou stretavat ako casto mu ju musim davat ?

kitti0503
19. okt 2012

Ahojte maminky poradte mi prosím,lebo mne to je už vysokéééééé velmi.
Som rozvedená 3 roky a dcéra má teraz 7 rokov,od exa bývame 25km,malá tam nerada chodí,ide už len preto aby sa so mnou nehádali,alebo policajtov volali stále.Moji rodičia majú splnomocnenie že si môžu vyzdvihnúť dieťa aj odovzdať a tak isto aj jeho matka.Lenže malá rada chodí na krúžok mažoretiek a na náboženstvo to ale znamená že tieto veci padnú aj na sobotu alebo nedelu.Aj to padlo ja som mu napísala pekne smsku aby prišiel nekoršie lebo dcéra chce ísť do kostola,ale nie na omšu,ale na precvičovanie,čiže len oni sú tam,ktorý chodia na náboženstvo,no on odpovedal že tak v poriadku,tak zájde ku kurátorke a tam sa bude vraj sťažovať,tak dcéra odišla radšej.No ja som akurát dnes zavolala kurátorke že čo môžem robiť ked malá tam nechce ísť a odpoved znela takto: malú som povinná pripraviť tak ako je to v rozsudku a odovzdať a aj ked plače,musím ju nútit aby išla,no ja sa vás teraz pýtam toto dokedy môže ísť takto??? alebo ju mám aj vyfackať aby išla??? však pre boha toto dlho aj tak nebude fungovať ked už bude mať kamošky a bude chcieť ísť sem a tam.ja ju ale k otcovi pustím samozrejme nie som proti ,ale ked nechce tak ja ju nútit nebudem však to nie je pre dieťa podla mna ok,ani mne by sa to nepáčilo.A vraj dieťa nemá žiadne slovo nikde,ani na súde a potom mi povedala kurátorka aj to že on ma môže udať ,lebo že ja ne dodržiavam pravidlá,ale to nie ja ale malá nechce ísť.
Tak máte s tým niekto skúsenosti??poradte mi prosím,len ma neposielajte kurátorke ☹ tam už nemám slovo.
Dakujem
Dnes akurát má ísť k otcovi no ona zase nechce.

kitti0503
19. okt 2012

a vraj môže podať striedavú starostlivosť,no ja sa vás pýtam to za každých okolností??? lebo finančne je na tom hrozne zle,sme od seba daleko,neplatí na nu výživné len každé 3 mesiace,učiť sa s nou nevie,nevie slovensky,to by mi ju aj pokazil,ráno do školy ju brať nevie ale ani vyzdvihnúž tak ja už fakt neviem nič.

zukna
19. okt 2012

@kitti0503 moja zlata, ja by som sa kuratelkou nebavila formou "poradte mi co mam robit...." ale by som ziadala zápis ze to a to sa stalo a ja som to riesilal takto a takto, otec to riesil takto a takto. Potom by som dala na sud návrh na vykon rozhodnutia, ze otec sa riadne nestara o dieta v case ked je u neho. Nech sud setri co sa deje. A ak dieta odmieta chodit k otcovi, chod k psychologicke nech ti napise posudok a daj si na sud navrh zmenu upravy styku otca s dietatom. Musis byt razna a nie bojazliva.

kitti0503
19. okt 2012

@zukna No toto som si hovorila aj ja,že si to podám ale kurátorka mi hovorila do telefonu....a to čo chcete??zúžiť styk otca?? aj tak vám to na súde nezúžia,tak ja už neviem ,tak podla mna môžme byť aj mi mamičky alkoholičky kludne,tak nevezmú nám dieťa lebo máme na všetko právo,to je také isté skoro,ale podla mna keby sa to stalo,tak by tu nastala raz dva vojna a zobrali by nám deti tak že nikdy v živote ich neuvidíme.

zukna
22. okt 2012

@kitti0503 ked ti kuratela povie vyskoc z okna vyskocis?...musis byt rozhodna a konat...ak nevies co chces tak to je zle..hlavne sa neriad tym co ti povie kuratelka do telefonu..

kitti0503
23. okt 2012

@zukna no samozrejme že sa neriadim podla nej,som sa aj prekvapila že takéto hovorila,ja už s malou chodím k psychologičke ale neviem kto má vyššie slovo či kurátorka alebo psychologička,lebo u nej to zase inak funguje,ona sa pozerá na to iným spôsobom,pozerá dieťa a nie to že ako ju mám nútit aj ked plače.
No dúfam že kurátorka mi ju nezobere keby sa aj ex manžel išiel sťažovať za to že malá chodí na náboženstvo aj vtedy ked musí ísť k otcovi ☹