icon

Striedavá starostlivosť o dieťa

donna2025
7. dec 2025

Mám manžela a dve deti (5 rokov, 4 mesiace). Manžel má dieťa aj s bývalou partnerkou (3,5).
S bývalou má dieťa, nakoľko jej vtedy nepovedal, že má vzťah aj so mnou, obidve nás teda klamal. Ja som si myslela, že sú rozídení. Keď sa to prevalilo, bývalá s ním ukončila vzťah a ja som "vyhrala". Tento rok sme mali svadbu a narodilo sa nám druhé dieťa.
Myslela som si, že nie sú v kontakte, aj keď boli indície, že manžel dcéru občas navštevuje.
Manžel ale z ničoho nič vyrukoval s tým, že chce striedavú starostlivosť a bude o dcéru bojovať. Ja s tým ale nesúhlasím a celá situácia je pre mňa ponižujúca. Najhoršie je, že manžel moje pocity nechápe a dosť sa kvôli tomu hádame. Nechcem tu skrátka mať jeho dcéru a starať sa o ňu. Bude súd prihliadať na môj názor?

donna2025
autor
7. dec 2025
@1sally12

No to si teda "vyhrala"! Vykašlať si sa naňho mala keď sa to prevalilo. Keby sa ale nestararal o vaše deti, to už by ti vadilo že? Ale čo uz...škoda že dom nie je tvoj, vtedy by tam dieťa priniesť nemohol.

@1sally12 Mňa len zaujímalo, či by súd môj nesúhlas videl ako prekážku.... či byť v takom prostredí je v záujme dieťaťa.

ivik4
7. dec 2025

A tvoj chudak Ti co povedal ked si mu oznamila ze nesuhlasis aby jeho dieta byvalo aj u Vas ? 🤔
Kedze je dom jeho tak asi nic ci

donna2025
autor
7. dec 2025
@ivik4

A tvoj chudak Ti co povedal ked si mu oznamila ze nesuhlasis aby jeho dieta byvalo aj u Vas ? 🤔
Kedze je dom jeho tak asi nic ci

@ivik4 Nikdy neodpovie priamo, zahmlieva a ja neviem na čom som. Hovorí, že ak to prejde, tak malá bude aj tak u jeho rodičov, ale ja mu to neverím.

pribinak
7. dec 2025
@anonym_6f74de

@donna2025 je to jeho dcéra kristepane, preco jej nedoprajes aby aj ona mala otca? Ty musis byt riadne zlý človek

@anonym_6f74de lebo všetci ideme veriť tomu, že ty by si sa úplne nadšene starala o dieťa, ktoré vzniklo z podvádzania teba

ivik4
7. dec 2025

Takze on o svoje dieta nema vlastne ani zaujem, len chce spravit naschval byvalke ? Ked ho chce hodit k rodicom

donna2025
autor
7. dec 2025
@minenkaa

@donna2025 a vie,že sa bude musieť o to dieta starať on?
Inakndibry napad záves mu vaše deti na krk ,aby vedel čo ho čaká ,príde domov a ty chod von

@minenkaa On mi tvrdí, že o malú sa bude starať jeho mama, že sa nemám čoho báť. On to rieši hlavne so sojou mamou. Ale ja mám aj tak obavy, že mi ju sem donesie a chcem sa tomu vyhnúť.

anonym_6f74de
7. dec 2025
@pribinak

@anonym_6f74de lebo všetci ideme veriť tomu, že ty by si sa úplne nadšene starala o dieťa, ktoré vzniklo z podvádzania teba

@pribinak v prvom rade ja by som s takym muzom nebola a hned po prevaleni nevery by som ho kopla do prdele kedze nevera je pre mna nieco co netolerujem a nikdy neodpusta.. A keby som si ho predsa len zobrala tak iba vtedy keby som bola zmierena s minulosťou a akceptovala aj to ze ma dieta inde.

anonym_6f74de
7. dec 2025
@donna2025

@minenkaa On mi tvrdí, že o malú sa bude starať jeho mama, že sa nemám čoho báť. On to rieši hlavne so sojou mamou. Ale ja mám aj tak obavy, že mi ju sem donesie a chcem sa tomu vyhnúť.

@donna2025 je to jeho dom, jeho..takze ty asi vela nezmozes

anonym_a20a96
7. dec 2025
@donna2025

Neviem prečo chce striedavú starostlivosť, sama som prekvapená, lebo doteraz bohvieaký záujem nemal. Jeho dcéra u nás nikdy nebola, on ju posledného pol roka nevidel vôbec. A predtým s ňou trávil tiež minimum času a nikdy s ňou nebol sám.
Nemyslím si že som zlý človek, len to dieťa je dôkaz jeho dlhoročných klamstiev a je to pre mňa bolestivé.

@donna2025 nie, ON je dokaz dlhorocnych klamstiev.

anonym_a20a96
7. dec 2025
@ivik4

Takze on o svoje dieta nema vlastne ani zaujem, len chce spravit naschval byvalke ? Ked ho chce hodit k rodicom

@ivik4 asi tak ... chuda dieta, chuda matka

minenkaa
7. dec 2025
@donna2025

@donna2025 to načo ti je takýto chlap,chce len decku spraviť zle

bomba36
7. dec 2025

Ten bude asi riadne prachatý, preto sa ho tak držíš.

anonym_c6300e
7. dec 2025
@donna2025

@anonym_c6300e výživné neplatí, bývalá od neho nič nechce a ani si ho nedala určiť. Preto som si myslela, že budeme žiť v kľude a že naša rodina je priorita.

@donna2025 a to ako vieš že nechce? Ti mu fakt veris, ved ti rok tajil že sa mu narodila dcéra. Btw už mohla 100krat zmeniť názor a o výživné si podať.

anonym_c6300e
7. dec 2025
@donna2025

@ivik4 Nikdy neodpovie priamo, zahmlieva a ja neviem na čom som. Hovorí, že ak to prejde, tak malá bude aj tak u jeho rodičov, ale ja mu to neverím.

@donna2025 🤣 jasne že nebude u jeho rodičov, to mu neprejde na súde

donna2025
autor
7. dec 2025
@anonym_c6300e

@donna2025 🤣 jasne že nebude u jeho rodičov, to mu neprejde na súde

@anonym_c6300e Na súde to určite nepovie.

minenkaa
7. dec 2025
@donna2025

@anonym_c6300e Na súde to určite nepovie.

@donna2025 a ty sa chystáš na pojednávanie?

donna2025
autor
7. dec 2025
@minenkaa

@donna2025 a ty sa chystáš na pojednávanie?

@minenkaa Neviem ako to prebieha, či ma predvolajú. On by bol najradšej aby som súhlasila, aby mu to prešlo.

minenkaa
7. dec 2025
@donna2025

@minenkaa Neviem ako to prebieha, či ma predvolajú. On by bol najradšej aby som súhlasila, aby mu to prešlo.

@donna2025 však chod normálne tam a povedz to alebo sa spoj s bývalou ,nech ta jej strana predvola,ty ako svedok sa môžeš aj sama prihlasit ak máš čo povedať

minenkaa
7. dec 2025
@donna2025

@donna2025 si si vedomá,že sa za chvíľu rozvedies

donna2025
autor
7. dec 2025
@minenkaa

@donna2025 však chod normálne tam a povedz to alebo sa spoj s bývalou ,nech ta jej strana predvola,ty ako svedok sa môžeš aj sama prihlasit ak máš čo povedať

@minenkaa S jeho bývalou určite nechcem komunikovať, ani jej vychádzať v ústrety. Urobila nám zle vo vzťahu.

minenkaa
7. dec 2025
@donna2025

@minenkaa S jeho bývalou určite nechcem komunikovať, ani jej vychádzať v ústrety. Urobila nám zle vo vzťahu.

@donna2025 počkaj ,ako urobila vám zle vo vzťahu?Nie tvoj muz?

draik
7. dec 2025

@donna2025
Neboli by ste účastníkom konania o úprave starostlivosti o jeho dieťa. To by zase malo právo bývať s ním, keďže ide o rodinu.

donna2025
autor
7. dec 2025
@minenkaa

@donna2025 si si vedomá,že sa za chvíľu rozvedies

@minenkaa Po všetkom čím som si prešla sa naozaj nechystám rozvádzať. Chcem aby moje deti mali úplnú rodinu. On urobil chybu, že sa s ňou nedokázal rozísť keď si začal so mnou, ale ľutuje to.

bashka80
7. dec 2025
@donna2025

@donna2025 ona urobila vám zle vo vzťahu? Veď si priznala, že s ňou bol 15 rokov a nechal ju len kvôli tomu, že ty si otehotnela. Potom sa k nej vrátil, mal s ňou dieťa a zasa ju kvôli tebe opustil a ty si otehotnela znova. Prepáč, ale mne to pripadá, že to ty si tá, ktorá narobila zle jej vo vzťahu. Ale najväčšiu vinu nesie ten chlap, ktorý sa s vami zahráva. Ja sa divím, že ho obe nekopnete do zadku.

telefon00
7. dec 2025

Úf autorka. Môj názor je ten, že vás teraz dobehla manželova neuprataná minulosť a je jedno čo spravil. Teraz máš dve možnosti, buď ho podporiť a prijať danú situáciu, že sa bude starať o svoje dieťa, alebo ho nepodporíš a budeš si trvať na svojom.

donna2025
autor
7. dec 2025
@draik

@donna2025
Neboli by ste účastníkom konania o úprave starostlivosti o jeho dieťa. To by zase malo právo bývať s ním, keďže ide o rodinu.

@draik Ďakujem za odpoveď.

anonym_6f74de
7. dec 2025
@donna2025

@minenkaa Po všetkom čím som si prešla sa naozaj nechystám rozvádzať. Chcem aby moje deti mali úplnú rodinu. On urobil chybu, že sa s ňou nedokázal rozísť keď si začal so mnou, ale ľutuje to.

@donna2025 ona urobila zle vo vašom vztahu? Vsak ju podvádzal s tebou. Ten tvoj chlap je pekný hajzel, zaslúžite si jeden druhého

ivik4
7. dec 2025

Jediny kto znicil teraz uz 2 rodiny je ten parchant ktoreho si si zobrala za muza. Sorry ale uz som fakt musela. A ty sa tiez ani trochu nehanbis ? To male dieta nemoze zato ze jeho otec je nechutak a obraba isto aj teraz hoc co mu pride pod ruku. Spravas sa tiez hnusne pritom to dieta Ti nic neurobilo, to on ktoremu si odpustila a aj dalsie dieta dala moze za vsetko. Mozete si podat ruky, je nam zle z Vas oboch. Ty si bola obycajna milenka, tiez v situacii o ktorej si nevedela ,rovnako je teraz bez viny aj to male.. tak ako si ty bola kedysi. Ak teda neklames. Sa uvedom

minenkaa
7. dec 2025
@donna2025

@donna2025 takže vlastne tebe decko vadí lebo jeho matka mala sex s tvojim mužom, ale tvoj muz je uplne uzasny a všetko ľutuje s ešte chce aj robiť protiven decku a bývalej
Teda zo začiatku som si ta zastala ,ale vidim že som spravila zle,ty ideš kydať na ženu čo ti nič nespravila a vinníka máš doma
Ver tomu že sa rozvedieš

donna2025
autor
7. dec 2025

To, že som jeho manželka predsa jasne hovorí, na kom mu záleží. On s ňou nebol šťastný, inak by predsa nešiel za mnou. Ona môže byť rada, že má dieťa, inak by zostala sama. A ešte sa nehanbila ma o tom informovať. Ja som zostala bez reakcie a odmietam sa s touto osobou baviť.