icon

Urobila som dobre, keď som sa rozviedla?

23. dec 2025

Len tak uvazujem, ci som urobila dobre.

Podala som navrh o rozvod, myslim, ze to uz bolo na nevydrzanie. Manzel pred svadbou varil, pomahal v domacnosti (vysaval, povesal pradlo, vyniesol smeti), chodili sme po vyletoch, vzdy mi hovoril, ako ma miluje a postara sa o nas.
Po svadbe to bolo este ok, ale po narodeni syna sa uplne zmenil. Syn bol uplakany, ja som bola vycerpana, nedarilo sa mi kojit, syn mal koliky, ale on videl len seba, ze sa chudak nevyspi. Nepomohol, neprebalil, nesiel s nim von. Okolie mi hovorilo, ze sa mozno len boji, kedze ani na ruky ho velmi nebraval a casom budu partaci. Nestalo sa.
Podla muza som mala cas na upratovanie, varenie, staranie sa o syna, pretoze som bola doma a nechodila do prace. Lenze moj den zacal pred 6:00 a nekoncil ani vecer, pretoze ho ani neuspal, ani neokupal. V noci sa mi syn casto budil. To nevidel. Nevidel, ze sa mu venujem, ze sa staram o domacnost, ze seba som dala na poslednu kolaj. Nikdy s nim nebol u lekara, neviem ci vobec vie, kde chodi do skolky.
Za 2 roky, co som bola na materskej som sa od syna nepohla, pretoze moj uzasny manzel nevedel vydrzat s vlastnym synom hodinu. Rodicov uz nemam, takze som bola v podstate sama bez pomoci.
Muz cakal samozrejme full servis, ktory som casom prestala ponukat. Varila som len jedla, ktore mal rad len syn, ziadne osobitne varenie este aj pre manzela, neprala som jeho veci, nezehlila, neriesía uz vobec jeho existenciu.
Sla som do prace skor a muzovi ani potom nedoplo, ze teraz pracujem aj ja a mam vsetko na hlave, co aj predtym + pracu.
Nechcela som takto dalej fungovat, tak som sa vzala a odisla do bytu po rodicoch. Len som cakala, kym sa zamestnam a vypovedam zmluvu najomnikom.
Vobec som s nim odvtedy o tom nekomunikovala, aj ked mal rozne pokusy, komunikovala som s nim iba ohladom syna. On si myslel, ze asi robim len bubu a rozvod je len vyhrazka. Bol v tom, ze este pricupkam, mozno ho aj odprosim, lebo mi budu chybat jeho peniaze aj jeho uzasna spolocnost. Lenze ja som zistila ako nam je so synom super, nikto mi teraz nerobi neporiadok, nikto po mne nehuci, ze som neupratala a nenavarila, nikto mi nie je na pritaz.
Nechapem, ci bol predtym len dobry herec alebo mu preplo az casom. On ma teraz take snahy, posiela mi kvety, pise mi smsky, ze mu chybame, ako je tu prazdno ale so mnou to nic nerobi, uplne sa zo mna vytratilo vsetko, co tam kedysi bolo.
Co myslite, urobila som dobre? Bude syn spokojnejsi? On v podstate velmi neriesi, ani sa na neho nepyta. Ved preco aj, ked to je pre neho len nervozny spolubyvajuci, ktory si ho nevsima.

Strana
z2
princezna_bosorka
23. dec 2025

@anonym_autor tazko hodnotit, ci si mohla svoje potreby pocas manzelstva komunikovat lepsie, no ak otec na dieta totalne kaslal, aso bola chyba primarne na jeho strane. Urobila si dobre, nevracaj sa...

anonym_d5ce4d
Autor odpoveď zmazal
tinka3435
23. dec 2025

Spravila si veľmi dobre

arianna25
24. dec 2025

Keď to bolo na nevydržanie tak si urobila dobre. Pre rozvod si sa nerozhodla z minúty na minútu. Teraz je lepšie keď nikto na teba vkuse nepindá. Teraz nech sa exmanželik aj postaví na hlavu pretvarka chlap! Ty máš konečne kľud a to je hlavné.

anonym_da44b8
24. dec 2025

@anonym_autor Ja som zila dost podobne. Nerozviedla som sa. Detom sa zacal venovat, ked boli vacsie a zmenil sa k lepsiemu

mircalla
24. dec 2025

Pise ti sms, ze mu chybate? Vsak je otec a ma pravo dieta vidiet, este nie ste ani rozvedeni. To sa akoze so synom vobec nestretava? Kde byvas? Nema zaujem ho vidiet?

autor
24. dec 2025
@mircalla

Pise ti sms, ze mu chybate? Vsak je otec a ma pravo dieta vidiet, este nie ste ani rozvedeni. To sa akoze so synom vobec nestretava? Kde byvas? Nema zaujem ho vidiet?

@mircalla nezakazujem mu stretavanie, aj peniaze mi dal (zrazu). Sme prec cca 2mesiace a bol za nim asi 5x, kupil mu 1x v zivote nejaku hracku, ale syn velmi nechcel nikam ist(ako necudujem sa, ved s nim nikdy nebol nikde) a byvame cca 10min peso od neho. Bola som nedavno v nasom dome po nejake veci pre syna -vyzera to tam akoby tam zili bezdomovci, vsade neporiadok. Ale nech sa paci, nech si upratuje, vari, nakupuje sam. Este mi aj navrhol, ze synovi bude lepsie doma tak sa mame vratit a on pojde k mame.

janulka1802
24. dec 2025

Podľa toho, čo píšeš, si sa rozhodla správne. Otras toto... ešte na Teba niekto určite čaká. Veľa štťastia!

mircalla
24. dec 2025
@anonym_autor

@mircalla nezakazujem mu stretavanie, aj peniaze mi dal (zrazu). Sme prec cca 2mesiace a bol za nim asi 5x, kupil mu 1x v zivote nejaku hracku, ale syn velmi nechcel nikam ist(ako necudujem sa, ved s nim nikdy nebol nikde) a byvame cca 10min peso od neho. Bola som nedavno v nasom dome po nejake veci pre syna -vyzera to tam akoby tam zili bezdomovci, vsade neporiadok. Ale nech sa paci, nech si upratuje, vari, nakupuje sam. Este mi aj navrhol, ze synovi bude lepsie doma tak sa mame vratit a on pojde k mame.

@anonym_autor Chapem, ale tvoj prispevok vyznel, ze nie ste v kontakte. Myslim, ze si sa rozhodla spravne. Keby ste sa k sebe vratili, chvilu by sa snazil a opat by to bolo v starych kolajach. Je to tak vzdy, co sa muzov tyka

anonym_a4d2f5
24. dec 2025

Urobila si to najlepšie čo si mohla. A preto by kazdy muz mal ist na materskú aspon na pár týždňov aby vedel co to je .

anonym_d8c02b
24. dec 2025
@anonym_autor

@anonym_autor a ako ste upravili stretavanie sudne? Nenarokuje si na syna? Nebojis sa, ze ti ho zoberie?
Caka ma to iste len moj ma 20 mesiacov a "doma" je to peklo.
Rada by som s tebou sukromne radsej, ak nemas nic proti.

oblecenie99
24. dec 2025
@anonym_autor

@anonym_autor Je od vás 10 minút a bol za synom 5 krat za dva mesiace? Veľmi dobre si sa rozhodla.

luccija
24. dec 2025

@anonym_autor urobila si dobre ani nad tým neuvažuj.Paci sa mi, že si to zobrala do vlastných rúk a nečakala.Ked si bola zraniteľná nechal ťa napospas.Si silna žena❤️

anonym_98ece5
24. dec 2025

@anonym_autor
To akože najskôr sa rozvediem a potom rozmýšľam nad tým,či som urobil/a dobre? Tomu sa hovorí aj že "keď je huba rýchlejšia ako hlava",alebo babka vedela aj povedať,že nie je nič horšie,ako keď je človek hubou bitý.. 🤣

autor
24. dec 2025
@anonym_98ece5

@anonym_autor
To akože najskôr sa rozvediem a potom rozmýšľam nad tým,či som urobil/a dobre? Tomu sa hovorí aj že "keď je huba rýchlejšia ako hlava",alebo babka vedela aj povedať,že nie je nič horšie,ako keď je človek hubou bitý.. 🤣

@anonym_98ece5 zmenili mi nazov temy, este nie sme rozvedeni. Podala som navrh na rozvod a cakam na termin pojednavania.

margotka17
24. dec 2025

@anonym_autor aj keď ja som takmer vždy za zachovanie manželstva a tobôž ešte viac, ak sú tam deti, no v tvojom prípade si myslím, že život bez manzela- spolubyvajuceho bude oveľa lepší. K čomu by ti bol chlap, ktorý nikdy nič nepomôže, synovi sa nevenuje, veď mu ani nechýba ocko. Na to, aby si mu prala, zehlila, varila, upratovala? Si sebestačná a časom možno nájdeš parťáka, čo doplní vašu dvojku a urobí vaše dni ešte krajšími a veselejsimi. Mňa by už tiež žiadne kvety ani smsky neobmakcili. Držím ti palceky 👍.

autor
24. dec 2025
@anonym_d8c02b

@anonym_autor a ako ste upravili stretavanie sudne? Nenarokuje si na syna? Nebojis sa, ze ti ho zoberie?
Caka ma to iste len moj ma 20 mesiacov a "doma" je to peklo.
Rada by som s tebou sukromne radsej, ak nemas nic proti.

@anonym_d8c02b sud este nebol, a o to sa nebojim, neviem kto by mu prisudil dieta, o ktore nema zaujem. Ved nevie ani co ma rad, kde ma lekarku, skolku, ani triedu. Netusi ani na co ma alergie, ktora hracka je jeho oblubena, akych ma kamaratov. Mozno si ani datum narodenia nepamata🤷🏻‍♀️ mozeme aj sukromne ale neviem ako ti napisat

danica2711
24. dec 2025

@anonym_autor dobre si urobila, šikovná, múdra baba. Žiadnu druhú šancu nedávaj, možno to zo začiatku bude vyzerať nádejne, ale bude to len pretvárka, takíto ľudia sa časom zase vrátia do starých koľají. Drž sa a majte sa so synkom fajn

naily
24. dec 2025
@anonym_ef181d

mala som to podobné , pred narodením detí skvelý chlap ktorý keď sme boli dvaja upratoval, navaril , lakomý nebol , moji rodičia ho mali radi , boli sme spolu 6 rokov, zobrali sme sa , narodilo sa nám jedno dieťa a začalo to haprovať, nemalo ani 6 mesiacov , otehotnela som znova , tak že budeme mať odbité a rovno dvojičky. Mne osobne začal očistec, lebo keď sa pri prvom ešte ako tak zapájal , menej ako mal ale predsa len niečo porobil , pri narodení dvojičiek všetko vypustil . Mala som doma 15 mesačné dieťa a dvoch novorodencov. Už nepomohol s ničím okolo detí, absolutne s ničím , neustále ma kritizoval a porovnával so svojou matkou , ako ona všetko pri svojich troch deťoch stíhala a u nás je jediné len bordel , nenavarené ( teplé večere ) , neviem utíšiť deti , neviem ich uspať , vlastne nevedela som podľa neho už nič. Von som sa nedostala, lebo však s tromi deťmi sa nedalo , bola som odkázaná na moju sestru 15 ročnú , ktorá po škole vždy prišla a išla so mnou von na prechádzku a na nákup, lebo milostivý už ani na nákup nechodil , lebo však som doma a je to moja povinnosť. Postupne mi prestal dávať peniaze , lebo však platí hypo a réžiu. Prvé čo som vypustila bolo varenie a pranie pre neho , žehlenie košieľ . Bol to pre neho šok, nemal čisté prádlo do práce , nemal ožehlené košele na meetingy, ráno si chystal raňajky sám ak mal z čoho . Dva roky som sa od detí nepohla ani na kávu , všade som ich vláčila so sebou , pri 170 cm som vážila 53 kg . Keď deti išli do škôlky , u rodičov sa uvolnilo celé poschodie ( brat dostaval dom ) , zobrala som deti a odišla som . Zamestnala som sa a vtedy sa ukázalo že sme naozaj dobrá rodina. Vždy sa našiel niekto kto mi pomohol vybrať deti zo škôlky , postrážiť ak som mala prácu . Rozviedli sme sa , a teraz mi vykrikuje že si nemôže nikoho s tromi deťmi nájsť , že ho žiadna žena nechce, keď povie že má tri malé deti . A ani si ich nebráva , zaplatí výživné a koniec.

@anonym_ef181 toto je hrozné. Už ti prajem len peknú budúcnosť.

bambus123
24. dec 2025

Podľa mňa áno. Rozhodnutie je ale v tvojich rukách a toto je len môj názor:
1. Už len to že mu ani návrh na rozvod nepomohol k tomu uvedomeniu aby sa zmenil a uvedomil si že asi niečo nie je OK hovorí samé o sebe .
A to že ti pošle kvety ? Až teraz ? Ty si požadovala tie roky čo vám to nefungovalo kvety ? Alebo si chcela aby ťa nebral ako samozrejmosť , snažil sa o teba, robil ti radosť , pomáhal ti keď už nevladzes alebo len preto lebo ťa miluje ?
Očividne má citlivé ego. Najprv: som najlepší na svete ona bude ešte plakať ...a keď mu doplo že už na neho serieš tak ako to on robil tebe roky , tak už si uvedomil ze nemá kde namočiť svoj penis, nemá mu kto uvariť , upratať ( hoc by to malo byť len špagety , teraz si to musí robiť sám ) , okolie ho už nevníma ako toho frajera ale ako chlapíka na ktorého sa jeho vlastná žena vykašľala.
2. Predtým varil a pomáhal v domácnosti kde býval , a venoval sa ti ?
Áno väčšina ľudí na začiatku sa snaží vytvoriť dojem že sú najlepší na svete .
Ale keď už ťa má v hrsti ( veď kde by išla sama s deckom a kto by ju s deckom chcel, už ju mám predsa poistenú, neutečie mi, už sa nemusím snažiť ) tak sa poriadne vyfarbi čo je to za človek .
3. Tým ze si mala kde ísť , si na Tom omnoho lepšie ako väčšina žien .
4. Sama vravíš ako máš väčší kľud . Čo je viac ? Mať kľud a lepšiu náladu a byť sama , alebo byť s niekým kto je úplne iný človek a ty ho nespoznávaš . Nemá sebareflexiu , pozerá len sám na seba , a je mu jedno že melieš s posledného ?
5. Okolie sa stará len samé o seba, zastávajú sa chlapa pretože to tak býva , a je to tak aj u nás aj u susedov . Ty si nemala strach že ti malý ako bábätko spadne, že mu ubliziš pretože je taký krehký ... ? Zastávala by aj teba Marienka a Jožko kebyže sa nezaujimaš o vlastné dieťa ? Spravila si si to dieťa sama ?
6. Ak chces daj mu šancu . Ale môj názor je že keď sa date zase dokopy tak bude ( v lepšom prípade ) chvíľu sekať dobrotu . A potom zase bude taký istý aký bol.
Ak by ale bol typ človeka ktorému by si hoc aj 50x za tie roky povedala čo ťa trápi a čo by mohol zmeniť , a on by sa zamyslel a snažil sa zmeniť , ideálne aj zmenil tak áno takému človeku by si mala dať šancu . Ale to predpokladám že ak by taký bol tak by si nedala žiadosť o rozvod . Zabilo by ho za tie roky robiť aspoň nejaké maličkosti alebo až teraz keď si preč a ide do tuhého tak je schopný napísať nejaké prázdne slová .
7. Vzťah otca so synom ... Ak sa to dá tak nazvať ... Je mi to normálne strašne ľúto :( radšej to nebudem komentovať . Len sa zamysli či by si chcela aby z tvojho syna vyrástol taký chlap ako je tvoj skoro exmanžel .. veď ty nemáš dôvod zotrvat v manželstve už len kvôli synovi
8. Nemáš už k nemu city, tak načo si ich nasilu snažiť zase vytvoriť .

anonym_e6a82a
24. dec 2025

Zena, ja ti fandim❗tvoje stastie je byt po rodicoch a guraz dat to bez neho, nepotrebneho privesku, pasivneho darcu semena... Nenechaj sa zlomit a nezabudaj na tie prve na nervy 2 roky po porode. Mal sa chovat ako clovek a tatko vtedy, ked si ho max. potrebovala, tuto svoju ulohu a otcovsku prilezitost premarnil. Nic s nim neries, zo zlyhavkou🎄🎄🎄

autor
24. dec 2025
@bambus123

Podľa mňa áno. Rozhodnutie je ale v tvojich rukách a toto je len môj názor:
1. Už len to že mu ani návrh na rozvod nepomohol k tomu uvedomeniu aby sa zmenil a uvedomil si že asi niečo nie je OK hovorí samé o sebe .
A to že ti pošle kvety ? Až teraz ? Ty si požadovala tie roky čo vám to nefungovalo kvety ? Alebo si chcela aby ťa nebral ako samozrejmosť , snažil sa o teba, robil ti radosť , pomáhal ti keď už nevladzes alebo len preto lebo ťa miluje ?
Očividne má citlivé ego. Najprv: som najlepší na svete ona bude ešte plakať ...a keď mu doplo že už na neho serieš tak ako to on robil tebe roky , tak už si uvedomil ze nemá kde namočiť svoj penis, nemá mu kto uvariť , upratať ( hoc by to malo byť len špagety , teraz si to musí robiť sám ) , okolie ho už nevníma ako toho frajera ale ako chlapíka na ktorého sa jeho vlastná žena vykašľala.
2. Predtým varil a pomáhal v domácnosti kde býval , a venoval sa ti ?
Áno väčšina ľudí na začiatku sa snaží vytvoriť dojem že sú najlepší na svete .
Ale keď už ťa má v hrsti ( veď kde by išla sama s deckom a kto by ju s deckom chcel, už ju mám predsa poistenú, neutečie mi, už sa nemusím snažiť ) tak sa poriadne vyfarbi čo je to za človek .
3. Tým ze si mala kde ísť , si na Tom omnoho lepšie ako väčšina žien .
4. Sama vravíš ako máš väčší kľud . Čo je viac ? Mať kľud a lepšiu náladu a byť sama , alebo byť s niekým kto je úplne iný človek a ty ho nespoznávaš . Nemá sebareflexiu , pozerá len sám na seba , a je mu jedno že melieš s posledného ?
5. Okolie sa stará len samé o seba, zastávajú sa chlapa pretože to tak býva , a je to tak aj u nás aj u susedov . Ty si nemala strach že ti malý ako bábätko spadne, že mu ubliziš pretože je taký krehký ... ? Zastávala by aj teba Marienka a Jožko kebyže sa nezaujimaš o vlastné dieťa ? Spravila si si to dieťa sama ?
6. Ak chces daj mu šancu . Ale môj názor je že keď sa date zase dokopy tak bude ( v lepšom prípade ) chvíľu sekať dobrotu . A potom zase bude taký istý aký bol.
Ak by ale bol typ človeka ktorému by si hoc aj 50x za tie roky povedala čo ťa trápi a čo by mohol zmeniť , a on by sa zamyslel a snažil sa zmeniť , ideálne aj zmenil tak áno takému človeku by si mala dať šancu . Ale to predpokladám že ak by taký bol tak by si nedala žiadosť o rozvod . Zabilo by ho za tie roky robiť aspoň nejaké maličkosti alebo až teraz keď si preč a ide do tuhého tak je schopný napísať nejaké prázdne slová .
7. Vzťah otca so synom ... Ak sa to dá tak nazvať ... Je mi to normálne strašne ľúto :( radšej to nebudem komentovať . Len sa zamysli či by si chcela aby z tvojho syna vyrástol taký chlap ako je tvoj skoro exmanžel .. veď ty nemáš dôvod zotrvat v manželstve už len kvôli synovi
8. Nemáš už k nemu city, tak načo si ich nasilu snažiť zase vytvoriť .

@bambus123 my sme spolu ani nespavali, od porodu asi 2x.. lebo bohuzial, som bola rada, ze si lahnem aj ked som v noci vstavala aj 10x. Aj som mu hovorila, ze ak zacne pomahat so synom, trochu ma odbremeni, necha mi aspon hodinu, aby som nemlela z posledneho, tak potom mozeme fungovat ako manzelia. No nepomohlo, radsej sa prestahoval do inej izby, preto si uz neviem ani predstavit s nim fungovat. Inak vsetko sedi.dakujem🙂

solvina88
24. dec 2025
@anonym_8da03b

máš kde bývať, do práce chodíš , zarábaš, - spravila so dobre.
načo by ti bol somár v živote.

@anonym_8da03b realne ako chlap ti poviem,ze si spravila dobre. Lebo to je kkto co chce trtkat ale starat sa nie...to by si v buducnosti olutovala ohodne viac pretoze by nerobil nic doma a myslel si ze je najviac....

solvina88
24. dec 2025
@anonym_autor

@bambus123 my sme spolu ani nespavali, od porodu asi 2x.. lebo bohuzial, som bola rada, ze si lahnem aj ked som v noci vstavala aj 10x. Aj som mu hovorila, ze ak zacne pomahat so synom, trochu ma odbremeni, necha mi aspon hodinu, aby som nemlela z posledneho, tak potom mozeme fungovat ako manzelia. No nepomohlo, radsej sa prestahoval do inej izby, preto si uz neviem ani predstavit s nim fungovat. Inak vsetko sedi.dakujem🙂

@anonym_autor a ak ste nespavali spolu tak by si urcite nasiel nejaku inu dieru ak uz nejaku nemal...lebo anca dlanova omrzi

pajaci
24. dec 2025

Keď sa žena konečne rozhodne seba postaviť z posledného na prvé miesto a ukončiť nefunkčný,toxický vzťah,urobí najlepšie pre seba a svoje deti. Nikdy neoľutuje svoje rozhodnutie jedine to,že to neurobila skôr.

autor
25. dec 2025
@solvina88

@anonym_autor a ak ste nespavali spolu tak by si urcite nasiel nejaku inu dieru ak uz nejaku nemal...lebo anca dlanova omrzi

@solvina88 tiez si myslim, ze niekoho mal/ma… ale pocas toho ako mi dieta plakalo den a noc, nevedela som co s nim, som ani velmi nepatrala, nezistovala, bolo mi to v podstate jedno.

bambus123
28. dec 2025
@anonym_autor

@anonym_autor
zbožňujem ľudí čo radšej umrú akoby mali niečo urobiť 🙈 má naozaj veľmi zaujímavé riešenia ....

Držím Vám palce a prajem všetko dobré do života , nech sa vám darí a nech je len a len lepšie ❤️

anonym_30a129
6. jan 2026

@anonym_autor mala som toto doma len sme neboli mamzelia, mali sme byt ale zo svadby samozrejme zislo
Panko mal full servis, zrazu uz nie lebo dieta, ja poporodna depresia, potrebovala som aby bol hlava rodiny, kdezeeeee , nic neurobil, nepostaral sa o rodinu, ja v noci hore mlieko uspavacky dookola a panko sa rano zobudil a pcha mi pred oci smart hodinky, ze sa vyspal 8,5hodiny a ma energiu na 95% a keby som omylom nezasvietila svetlo v izbe ( lebo dieta treba prebalih a namiesto lampy som v tom strese zasvietila svetlo v izbe) jeho to prebudilo tak by mal 100% - v tej chvili som nevedela ci ho mam tresnut po papuli alebo sa rozplakat, nechapem ako som toto mohla znasat 6mesiacov este po narodeni dietata, psychicky ma zdeptal ako nanic matku, partnerku, pri pomysleni , ze som s nim este spala v posteli ma normalne teraz az natahuje na zvracanie a dovtedy sme si zili fakt pekne aspon mne sa tak zdalo, ved sme zili dlhe dlhe roky spolu, sice s full servisom ale mne to nevadilo, tak som bola naucena, co bolo treba som urobila aby dobre bolo, zena do koca aj do voza, praca ja praca on vsetko dobre platene, sveta zit, bud mu hrablo po narodeni dietata alebo to bol len dobry herec netusim dodnes..nastastie sa pozbieral sam, odisiel z dna na den, presli takmer 3 roky a ja som sa posledne 2 roky z toho dostavala, nie ze odisiel nech ho cert berie do pekla ale z toho, ze som sama, dieta, vsetko na mojej hlave a samozrejme sebavedomie 0, nic len troska a strach z buducnosti
Bol to toxicky narcista, ked uz nemohol brat energiu odo mna radsej odisiel a taha energiu od inej, nech.. isto si mysli, ze vyhrala jackpot, ukaze pravu tvar neskor, ludia sa nemenia, len pretvaruju

Strana
z2