icon

Váš názor na ženy, ktoré bránia otcom stretávať sa s deťmi

zandaa
18. máj 2015

Aby som to upresnila, brat sa mi stazuje, ze jeho ex mu dovoli sa stretavat s 3 rocnym synom len tolko kolko maju urcene sudom, nic viac. Pritom brat ma so synom dobry vztah, venuje sa mu a ked ho chce niekde zobrat, tak moze iba v nedelu, alebo v stredu poobede, ked ma urcene sudom. Ked je nejaka akcia mimo tychto dni, tak nemoze. Brat je slusny, normalny o dieta sa vie postarat. Jeho ex mu hovori, ze ked nebude platit vyssie vyzivne, tak mu ho viac neda.
Aky mate nazor na taketo matky a ako proti nim bojovat???

dm1
19. máj 2015

@blevka ale ako sme citali sud rozhodoval ked mal chlapec tusim 2 roky je starsi tak aj styk sa moze upravit a zial kym sa rodicia nevedia dohodnut ina cesta ako sud nieje aj ked to nase sudnictvo je ake je :(

zandaa
autor
19. máj 2015

@blevka
Presne tak ako si napisala.
A vacsinou sa tu vyjadruju zeny, ktore to nastastie nemuseli absolvovat a preto si myslia ze je to take jednoduche.

zandaa
autor
19. máj 2015

@mirica

náklady na dospeláka sú presne obdobné

Na to si prisla sama? 🙂
Ktory dospelak minie na stravu tolko ako dieta? Mozno nejaka anorekticka🙂

vroni
19. máj 2015

@zandaa, vyplakavat na koni je jednoduchsie, ale nic to nevyriesi. Zatial sa o nic ani len nepokusil, ale sudy su zle.... Sudy maju momentalne tendenciu pchat striedavku aj tam, kde nie je zelana a vhodna, len aby splnili kvoty, tak mi nie je jasne, preco to ani len neskusi. Zeby silne reci a skutek utek?
A hovorila som o plateni dovolenky dietatu a matke, nie matke samotnej. Co s tym ma jej frajer? Preco by mal nejaky cudzi chlap platit dovolenku jeho dietatu?

zandaa
autor
19. máj 2015

@vroni

''A hovorila som o plateni dovolenky dietatu a matke, nie matke samotnej. Co s tym ma jej frajer? Preco by mal nejaky cudzi chlap platit dovolenku jeho dietatu?''

Skus si este raz pozorne precitat, ako som to napisala a potom davaj nezmyselne otazky.

vroni
19. máj 2015

@zandaa, nezmysel je to, co pises ty. Hovorim o tom, ze k nakladom na dieta patria aj naklady na dovolenku. Ty do toho montujes matku a jej frajera. Po jej frajerovi tvojho brata nic nie je a teba duplom. Ak tie naklady na seba kompletne prevezme otec a ide na dovolenku s dietatom on, ok, ale to neznamena, ze neexistuju. A budu sa casom zvysovat (zlava na dieta vekom klesa), ten, kto sa stara o dieta denno - denne sa MUSI postarat o vykrytie casu, ked dieta nie je zaopatrene inde, druhemu rodicovi sa staci zahrat dva tyzdne na frajera a este je geroj (hovorime o dovolenke, nie o vikendoch)

zandaa
autor
19. máj 2015

@vroni
Ty si jednoducho zaujata a melies si stale to svoje.
Ziadny ex nie je povinny platit byvalej dovolenku. Ja som pisala ze on zoberie syna na dovolenku, a ak ho matka nepusti, tak obera dieta o moznost dovolenky. A jej nech plati dovolenku ten co s nou spava🙂

vroni
19. máj 2015

@zandaa, jaaaaj, no, esteze si mi to vysvetlila 😀 😀 😀
Mas pravdu, som zaujata. Vychcanych lakomcov nemozem ani citit.

zandaa
autor
19. máj 2015

@vroni
Musela som, lebo si to asi pochopila po svojom.🙂
Ja zase vychcane mrchy.

moni73
19. máj 2015

@zandaa nehnevaj sa, ale to sa neda citat 😕 . brat chce castejsie vidavat syna, ex chce viac prachov. nech jej da viac, ona ho castejsie pusti... ak brat nechce, nech ide na sud. kde je problem? zda sa, ze synovi styk s otcom nezakazuje, takze nazov temy je mimo. chcela si asi skor pocut, aky mate nazor na zenu, ktora chce vyzivne viac ako 160e mesacne? od chlapa, ktory ma 1500? ze jej tlieskam a vzhladom na jej prijem by som si pytala 500 😎 😝

zandaa
autor
19. máj 2015

@vroni
Takze chlap, ktory byvalej, ktora ho podviedla a odisla mu so synom, nezaplati dovolenku je vychcany lakomec....super nazor🙂
Ak ta tvoj chlap raz podvedie a opusti, tak potom mi napis aku dovolenku si mu zaplatila, lebo ak nie, tak budem nutena si o tebe spravit nazor, ze si lakoma a vychcana🙂🙂🙂

zandaa
autor
19. máj 2015

@moni73
Nech ziju novodobe zlatokopky🙂

vroni
19. máj 2015

@zandaa, nie moja, vychcanym lakomcom nazyvam chlapa, ktory dopraje svojmu dietatu slabych 10% zo svojho platu a trasie sa hrozou, ze by to mohlo byt o cent viac, takze radsej ani nepojde na sud ziadat o rozsirenie styku. A radsej neda decku na dovolenku, lebo by s nim nedaj boh isla i matka, ktora sa spustila s inym a preto by mala byt odsudena na vecne pekelne plamene.
Dufam, ze ma muz nepodvedie, ale ja zarabam slusne aj bez neho, on bezo mna menej (meme specificku situaciu), takze by to bol dost gol do vlastnej brany...

mirica
19. máj 2015

@zandaa ....kde som na to došla?.....lebo mám aj dospelého syna.....a naozaj ma strava na neho teraz vyjde menej než ma vyšla ked bol menši.....aj na malých ma vyjde viac.....a samozrejme ma vyjde viac než na mňa

alexmianina
19. máj 2015

Necitala som diskusiu, len odpovedam na otazku: take zeny su pre mna kravy!!!

blevka
19. máj 2015

Hej baby, sa to tu zvrhlo na nezmyselne handrkovanie sa o tom kto ma co platit....ale to je asi smutny obraz dnesnej doby...peniaze ako stredobod vesmiru....ja opakujem co som uz napisala, na prvom mieste ma byt dieta. Ale na neho tu zjavne nikto nemysli....Kebyze mam nedajboze chlapa, ktory kasle na mojho syna a neplati mi vyzivne, tak ho na navstevu dotiahnem za vlasy a este mu podstrcim 5 euro nech mu kupi aspon zmrzlinu, len nech sa moj maly nemusi po veceroch trapit otazkou, ci ho este ocko lubi. Netvrdim, ze by som mu to nespocitala na inych frontoch, ale mojmu dietatu by som nikdy nic nedala pocitit.

mirica
19. máj 2015

@blevka ....každá tu hovorí o tom dieťati.....každá o jednej strane toho , čo pre to dieťa chce.......či sa to komu páči alebo nepáči...o dieťa ide aj pri stretávaní aj pri výživnom....

a napríklad si neviem predstaviť , ako dovlečieš dieťa k otcovi(alebo opačne)...ak odtial to dieťa príde s tým, že tam nechce, lebo po nom otec v kuse vrieskal , nadával mu a povedal mu , že ho nechce....a jeho nová priatelka ho osprchovala ladovou vodou, lebo plakal, že nechce zjesť pečienku.... 😕 ...a bývalý sa potom ozve , že ako to, že k nemu dieťa ísť nechce, ked on je otec a má právo dieťa vidieť, a matka je povinná ho na stretnutie pripraviť....

vždy a pri každom prípade, je to pohlad z dvoch strán.....a kopa rôznych okolností...

alenah31
Autor odpoveď zmazal
vroni
19. máj 2015

@alenah31, nemas sa preco tak citit. Dostavas cca 20% platu ex ako vyzivne, snazis sa maximalnou moznou mierou prispiet dietatu, to je situacia, ktora sa mi zda (vramci moznosti) fajn. Tvoj muz tiez plati cca 20%, nezda sa mi, ze by si mala pocit, ze si "okradana" alebo ta (teda tvojho muza) niekto "zneuziva" a presne v tom je rozdiel medzi tebou a zakladatelkou (ci jej bratom), ktory plati (percentualne) presne polovicu "tvojho" vyzivneho...

alenah31
Autor odpoveď zmazal
kaktusik007
19. máj 2015

@alenah31 mna zarazilo to nahlasovanie lekarom... ako lekar zistil, ze dieta je z rozvedenej rodiny, napriklad? kludne mozes aj do IP, ja niekedy totiz ex davam deti nad ramec sudu...

alenah31
Autor odpoveď zmazal
kaktusik007
19. máj 2015

@alenah31 tak karticku poistenca ma nikdy nenapadlo detom pribalit 😀 😀 😀 😀 asi aj preto, ze este ked sme boli spolu tak sme mali dve... Toto som si zabezpecila hned po narodeni, aby mi dali preukaz poistenca deti dvojmo 🙂
no hej, vtipne to teraz je... ale verim ze vtedy ti to jedno fakt nebolo...
aj tak, lekar... nemal co robit? ci o co mu islo vlastne, ze to siel riesit?

alenah31
Autor odpoveď zmazal
blevka
19. máj 2015

@mirica ano, aj take pripady bohuzial su....ale tyranie (aj psychicke)je samostatna kapitola....

dasa10
20. máj 2015

@alenah31 🙂 Velmi pekne si to tu popísala a to z každej strany 🙂 🙂 🙂 🙂
Ty si presne ten prípad, kedy sa rodičia vedia dohodnúť a nerobia si prieky,či dohru rozvodu a pochopili, že aj po rozvode život pokračuje
Veľky Palec hore ! 😵 😵 😵

alenah31
Autor odpoveď zmazal
wolf1
20. máj 2015

@zandaa ahoj...dal som tu podnet v roku 2013 bolo take halo že až...musel som sa aj manželke ospr.že mi dievčata radili.V tom čase som neriešil...bol som v tom že hadam dostane rozum.Už je tomu 2roky,šialene roky...počas toho obdobia som nikdy neklamal,neudaval,krivo nesvedčil,neokradal..dokonca som dal čas manželke nech si to necha prejst hlavou...hm.Mame dve krasne deti..je tomu rok čo som ich nedržal za ruky..ona ten čas použila na nezakonne konania a dokonca aj proti mojim rodičom.Nie...ja sa tu nestažujem...už som sa naučil brat to tak ako to je...každemu sa raz všetko vrati a aj deti raz pochopia.To že som sa nezachoval ako chrapun a možem sa pozriet do zrkadla je fajn..čo z toho ked na sude je vždy doležite čo povie matka,matka ktora učelovo klame,kradne,podvadza,ohovara a niči firmu..aj ked na svoje tvrdenia mam dokaz sud to absolutne nezaujima.Tvoja odpoved že prečo...je to pomsta že ho viac nemohla ošklbat,ponižit,za nevydar.manželstvo.Ano môžem mat deti aj za hodinu...ale musim sa majetkovo vyrovnat tak,ako ona chce...a prečo...raz moje deti budu čitat čo ich matka napisala o ich ockovi a star.rodičoch ak budu žit,lebo maju velkomožne pravo ich mat na 4hod. jeden krat v mesiaci,to povodne chcela 1krat
za3 mesiace.Čo na zaver..su užasne mamičky a rovnako ockovia,neodpovedam ti už ako nahnevany tatino..hnev ma už prešiel,ale ako muž čo chce poukazat na nespravodlivost ohladom star.o deti a nad poklasom morálky.Bohužial toto všetko dôjde človeku až neskôr..a hlavne deti budu oberane o to že tatino bol a vždy bude len tatino.Samozrejme su aj hajzli..ožrani,mlatia rodinu atd.to beriem..takeho do vazenia a deti len občas.PS.Je užasne pozorovať ak som vzal synčeka alebo dcerku na plecia,ako sa im rozžiaril usmev.Svet bol pre nich gombička a na vrchu na nich nemal nikto..boli tak hrdí.Toto všetko je pre mňa len spomienka..a len pre to že si chce niekto niečo dokazovať.

wolf1
20. máj 2015

@blevka konečne rozumny nazor

dasa10
21. máj 2015

@wolf1 smutneee: ☹