icon

Vyrovnanie majetku po rozchode - druh a družka

aninenka
28. jan 2015

Ahojte žienky. Už rok nežijem s expartnerom, s ktorým mám 3 a pol ročného syna. Predtým sme bývali v byte, ktorý je v mojom vlastníctve. On však tento byt zveľadil a nechal tam spotrebiče - práčku, chladničku atď. Ja v tom byte bývam doteraz s naším synom. Konečne sme sa dostali do bodu - že chceme tieto vzťahy vyriešiť dohodou na súde - o starostlivosti o dieťa, výživnom a tak. On však - chce odo mňa majetkové vyrovnanie 2000 euro, a až potom mi to podpíše....samozrejme vydieranie....ale má vôbec na takéto niečo z právneho hľadiska nárok, keďže sme neboli manželia? V podstate zhodnotil - ale aj nadhodnotil svoj príspevok do toho bytu, keďže ho užíval aj on a jeho dieťa...a tá suma nie je už reálna pri súčasnom stave.
Prosím Vás o názor.

Strana
z2
mihula
29. jan 2015

@karin1811 mozno to nepotrebuje a mozno sa mu to ani nepaci,vyberala to partnerka mozno,a mozno chce peniaze na kupu svoho bytu,mozno

aninenka
autor
29. jan 2015

No žienky, on žije U svojich rodičov. Keby som vedela že tie peniaze použije nejako, odloží synovi alebo tak, ale on si vyplatí úver A zvyšok rozbije... Ja mu ich dáM,prežívame so synom Z mesiaca na mesiac, musím si požičať. On platí výživné 100 euro... Ale dám mu ich tak,že to bude U právnika zapísané A súdom odklepnute ako vyrovnanie A že sa zaväzuje že nebude požadovať iné finančné vyrovnanie.

karin1811
29. jan 2015

@mihula 🙄 o riadok nižšie to máš vysvetlené

Strana
z2