Zvýši súd výživné, aj keď ex nepracuje?
Baby aké máte skúsenosti. Som rozvedená desať rokov, súd vtedy určil výživné na dieťa 200€. Ex nemá prácu, ale platí viacmenej načas. Nemá zatiaľ chvalabohu podlžnosti na výživnom. Ide o to, že advokát má prehovára, že nárok na výživné bol vyrábaný vredy na ručné dieťa, teraz má dieťa 14 rokov, že nárok na zvýšenie má. Vravím ku že aké ex nepracuje, som rada že platí to čo má. A právnik na to že to nie je môj problém. Že to je problém ex že nepracuje. No ja neviem. Nechcem sa púšťať do boja zbytočne, aby mu ešte neznizili alebo potom začal robiť nejaké prieky. Aké máte skúsenosti? Zvýšia výživné aj keď chlap nepracuje? Podotýkam že má vš, ale peniaze vzhľadom k jeho životu žiadne, skôr dlžoby...
nepracuje celý čas? odkial berie tolko rokov každý mesiac peniaze ?
@anonym_autor otec nepracuje z vlastnej vôle či má invalidný alebo iný problém? Pokiaľ je zdravý mala si žiadať zvýšenie keď dieťa nastúpilo do školy aj na strednú školu. Tvoje dieťa má na tie peniaze právo a ak budeš ex ľutovať iba ochudobňuješ dieťa.
škodíš si sama sebe a najmä dieťaťu, Na zvýšenie výživného je keď dieťa nastupuje do mš, nastupuje na prvý stupeň zš, na druhý stupeň, na sš, na vš.
a teraz si porátaj o koĺko e si prišla. svojou ľahostajnosťou.
@anonym_autor určite žiadať o zvysenie
škodíš si sama sebe a najmä dieťaťu, Na zvýšenie výživného je keď dieťa nastupuje do mš, nastupuje na prvý stupeň zš, na druhý stupeň, na sš, na vš.
a teraz si porátaj o koĺko e si prišla. svojou ľahostajnosťou.
@anonym_849ace po dovŕšení 18 rokov výživné už nedostáva matka ale musí si dieťa žiadať samo čiže nie nemá nárok na zvýšenie na vš
@anonym_ae71df tak bude žiadať dieťa - aký je v tom rozdiel.
Ked nepracuje, mohol by on poziadat o znizenie. Jasne ze 200eur je malo, ale sumy vyzivneho byvaju nizsie. Asi radsej pockat kym sa zamestna
Baby on pracoval, vo viem len také pikošky, mám v bývalej robíte problémy, že nejake cachre machre tam robil s peniazmi a to bol dokonca zástupca riaditeľa jednej firmy. Neviem presne čo sa stalo ale skrz toho ho asi vyhodili. Takže teraz ja neviem či je vôbec zamestnaný, lebo čo som počula klebety, tak je umelec na voľnej nohe 🤣 maľuje si obrazy. Pochybujem že má tpp, dlží už aj na zdravotnom nejaké peniaze. Takže ja neviem či reálne by mi niečo zvýšili alebo ešte znížili. Zas neviem či dieťa má priemerné stojí 409€/mesiac. Keďže žijeme skromné,tam asi nie. Možno keď už pôjde o rok a pol na strednú tam by som to skôr riešila. A bojím sa či by nezačal robiť zo života peklo napr teraz si nasilu dverí bravat alebo čo. Nebudem ju cez desať rokov.
Baby keď je tu iba téma i výživnom tak vidím tie sumy, že nemajú ani stovku na mesiac na dieťa...alebo ledva... Preto som rada zabitých dvesto eur aspoň.
dávaj si pozor, kamarátka takto chcela zvýšiť výživné, a dopadlo to presne tak, že ho súd znížil. Ale teda aby som bola presná, oni mali medzi sebou dohodu, mimo súdu. Ona ho potom dala na súd lebo chcela viac, on sa rýchlo zamestnal u kamaráta ako pomocná sila v kuchyni za minimálku a platil ešte menej 😃. Nepoviem koľko lebo si to nepamätám ale bolo to určite menej ako 200€. A samozrejme že on z rodiny špekulantov, ona na materskej nemala peniaze na schopného právnika, takto dopadli. Ale sú na fb barsaké skupinky ohľadom práva, skús pozrieť a opýtať sa.
Baby keď je tu iba téma i výživnom tak vidím tie sumy, že nemajú ani stovku na mesiac na dieťa...alebo ledva... Preto som rada zabitých dvesto eur aspoň.
@anonym_autor ručné dieťa, dverí bravat, zabitých 200 eur
Žena čítaj po sebe
@anonym_autor dala som si zvýšiť po 10 rokoch výživné, deti vyrástli, maju svoje potreby, puberta, a tahala som to celé roky iba na svoj úkor, výživné mi prešlo a bola som hlúpa že som tak neurobila už dávno.
Baby on pracoval, vo viem len také pikošky, mám v bývalej robíte problémy, že nejake cachre machre tam robil s peniazmi a to bol dokonca zástupca riaditeľa jednej firmy. Neviem presne čo sa stalo ale skrz toho ho asi vyhodili. Takže teraz ja neviem či je vôbec zamestnaný, lebo čo som počula klebety, tak je umelec na voľnej nohe 🤣 maľuje si obrazy. Pochybujem že má tpp, dlží už aj na zdravotnom nejaké peniaze. Takže ja neviem či reálne by mi niečo zvýšili alebo ešte znížili. Zas neviem či dieťa má priemerné stojí 409€/mesiac. Keďže žijeme skromné,tam asi nie. Možno keď už pôjde o rok a pol na strednú tam by som to skôr riešila. A bojím sa či by nezačal robiť zo života peklo napr teraz si nasilu dverí bravat alebo čo. Nebudem ju cez desať rokov.
@anonym_autor to ako píšeš prosím ta? Véd to sa nedá čítať. Čítaš to vôbec po sebe?
Ja by som to neriskla. 200 je celkom fajn. Aby sa to neobrátilo proti tebe a on nepožiadal o zníženie.
Umelec na volnej nohe a ty s dietatom zijes skromne. No super.
Ale ak ti tie peniaze nesuria a bojis sa, pockaj, kym pojde na SŠ a potom poziadaj.
@anonym_autor tak ja neviem mna 400 eur/mes.nestoji rocne dieta, ale ovela viac ako samozivitelku na rodicaku+praca a dieta je v drahych sukromnych jasliach, lebo statne tu uz nemame.... takze starsie dieta ma urcite vyssie naroky na financie ako rocne. Ja osobne by som si podala navrh na zvysenie vyzivneho. Stratit nemas co. Myslis, ze by mal otec dietata to srdce, zeby ziadal o znizenie vyzivneho? Sud moze prebiehat aj tak, ze ty navrhnes zvysenie a ex povie, ze ostava na 200 a viac neda. Neznamena to hned, ze sud by ti vyzivne znizil. Najma v praxi to tak byva pri spekulantoch, ktori pracuju na cierno alebo maju na papieri len cast svojho prijmu, vtedy sa takyto oteckovia chcu radsej na sude dohodnut, aby sa nedostali do neprijemnosti o ktorych napr.matka dieta vie (ze ma firmu, ale vykazuje straty, zaroven ma auto, byt, nadstandardny zivotny styl alebo ze zatajuje oficialnu vysku prijmu, lebo fakturuje na inu osobu atd atd ...)

Prečo nepracuje? AK preto, že sa mu nechce alebo že nie je ochotný cestovať za prácou, ak v jeho lokalite práca nie je, tak súd to nezaujíma. Prvoradé je zabezpečiť dieťa a on tu povinnosť má. Prečo ideš ľutovať chlapa, ktorý nepracuje a ktorému nezáleží na tom, aby svojmu dieťaťu doprial aj viac ako len 10 rokov staré výživné? Takže vypočítaj reálne náklady a žiadaj nielen zvýšenie výživného, ale aj súdom stanovené, aby prispieval polovicu na neočakávané náklady (napr. ak by dieťa potrebovalo strojček na zuby a pod). Teba má zaujímať tvoje dieťa, nie že VŠ vzdelaný chlap sedí doma na zadku.