icon

Ako donútiť expartnera doplatiť výživné?

Včera o 12:15

Pred rokom sme sa rozviedli.
Výživné už platí načas ,síce nedodrží termín ale do konca mesiaca pošle .keď sme sa rozviedli tak 3x výživné poslal menej ,dlží mi 690e už rok nieje schopný to doplatiť .
Stále tvrdí že potom ti dám, pôjdeme na kávu preberieme to
A už rok s stále nič, BMS som ho vyplatila povedal ze potom mi da ,a zase nič . Zo zahraničia poberal na deti pridavky ani tie nedal tam dlží 1000e
Ja nechcem chodiť po súdoch ani nič....ale už ma to nebaví...ako to už vyriešiť. ..ďakujem

minenkaa
Včera o 12:23

Exekutor

anonym_153a9a
Včera o 12:36

Sluby, sluby, sluby. Ocividne to ma na haku. Tomu sudu sa nevyhnes, ak chces peniaze.

stellarstar
Včera o 12:36

@anonym_autor ako inak sa chceš dostať ku peniazom?

anonym_1dd9bc
Včera o 12:42

Exekútor a potom polícia.

cacianka
Včera o 13:13

Abrakadabra ti nepomôže, alebo má za ním prísť úderka žien z MK ?
Ak chceš dlžné €, zober rozsudok, prehľad platieb, výpisy z účtu a choď k exekútorovi. Ty si ho poctivo vyrovnala, čiže € mal, kašle na teba, dieťa tak prečo máš ešte rukavičky a neriešiš ?!

anonym_25305f
Včera o 13:31

@anonym_autor napis mu ze nic na kave preberat nebudete, ze trvas na doplateni. Peniaze ti chybaju, nech si hoci zoberie pozicku. Ze ak do 2 tyzdnov neuvidis peniaze, ides to riesit cez exekutora

anonym_37026d
Včera o 13:38

@anonym_autor načo si mu dala peniaze z BSM keď ti je on dlžní

cacianka
Včera o 16:12
@anonym_25305f

@anonym_autor napis mu ze nic na kave preberat nebudete, ze trvas na doplateni. Peniaze ti chybaju, nech si hoci zoberie pozicku. Ze ak do 2 tyzdnov neuvidis peniaze, ides to riesit cez exekutora

@anonym_25305f 2 týždne ? Nie ! 3 dni alebo bez výstrahy rovno k exekútorovi. Čítaj - už rok dĺži.

cacianka
Včera o 16:13
@anonym_37026d

@anonym_autor načo si mu dala peniaze z BSM keď ti je on dlžní

@anonym_37026d to sú dve rozdielne položky, nemôžu sa spájať. On by mohol poslať exekútora na ňu.

anonym_25305f
Včera o 16:17
@cacianka

@anonym_25305f 2 týždne ? Nie ! 3 dni alebo bez výstrahy rovno k exekútorovi. Čítaj - už rok dĺži.

@cacianka to pis autorke, nie mne. Co ja s tym mam? Nech si ona robi ako uzna za vhodne, hadam jej to nedas prikazom🤨

cacianka
Včera o 16:23
@anonym_25305f

@cacianka to pis autorke, nie mne. Co ja s tym mam? Nech si ona robi ako uzna za vhodne, hadam jej to nedas prikazom🤨

@anonym_25305f no prepáč že som ťa doplnila. Aj o tom je verejná diskusia.

minenkaa
Včera o 16:25
@anonym_25305f

@anonym_25305f lebo si sa opýtala hlúposť a ona ti správne odpovedala

anonym_25305f
Včera o 16:32
@minenkaa

@anonym_25305f lebo si sa opýtala hlúposť a ona ti správne odpovedala

@minenkaa ja som sa nic nepytala🙄

minenkaa
Včera o 16:34
@anonym_25305f

@minenkaa ja som sa nic nepytala🙄

@anonym_25305f ja sa ospravedlnujem
Strasne ma pletú tie anonymi

marca12
Včera o 16:49

Povedz mu,ze to ides vymahat cez exekutora.

anonym_37026d
Včera o 18:12
@cacianka

@anonym_37026d to sú dve rozdielne položky, nemôžu sa spájať. On by mohol poslať exekútora na ňu.

@cacianka a ona by tiez mohla poslať exekúciu.za výživné . S normálnym chlapom by sa dali dohodnúť

cacianka
Včera o 19:17
@anonym_37026d

@cacianka a ona by tiez mohla poslať exekúciu.za výživné . S normálnym chlapom by sa dali dohodnúť

@anonym_37026d veď to jej radím. On rok sľubuje a ona čaká a čaká a čaká. Už dávno mala dať exekúciu, v podstate hneď keď nastala dlžoba, krátko na to ako ho vyplatila a mal evidentne peniaze k dispozícii. Výživné má prednosť pred všetkými inými platbami.
Fakt nechápem ženy, čo nejdú tvrdí na takýchto hajzlov. Viem že sú okolností, chvíle, že chápeme , ale asi mali dôvod dosť silný, aby sa rozviedli, tak prečo dávať šance tak dlho ? Chápeš ? Rok ?
Ja nemám pochopenie pre chlapov, ktorí seru na svoje deti. Bodka.

autor
Včera o 20:38
@cacianka

@anonym_37026d veď to jej radím. On rok sľubuje a ona čaká a čaká a čaká. Už dávno mala dať exekúciu, v podstate hneď keď nastala dlžoba, krátko na to ako ho vyplatila a mal evidentne peniaze k dispozícii. Výživné má prednosť pred všetkými inými platbami.
Fakt nechápem ženy, čo nejdú tvrdí na takýchto hajzlov. Viem že sú okolností, chvíle, že chápeme , ale asi mali dôvod dosť silný, aby sa rozviedli, tak prečo dávať šance tak dlho ? Chápeš ? Rok ?
Ja nemám pochopenie pre chlapov, ktorí seru na svoje deti. Bodka.

@cacianka lebo sa bojím ze mi potom bude robiť zle aj s frajerkou.....a na to mam slabý žalúdok....chcem mať kľud. .a potom on vie ze si to moze dovoliť lebo so mäkká

cacianka
Dnes o 05:08
@anonym_autor

@cacianka lebo sa bojím ze mi potom bude robiť zle aj s frajerkou.....a na to mam slabý žalúdok....chcem mať kľud. .a potom on vie ze si to moze dovoliť lebo so mäkká

@anonym_autor tak buď mäkká, neplač keď nechceš 690 + 1000€. Alebo sa spamataj a bojuj. Sú to dosť pekne peniaze - pre dieťa, na slušný život, rezerva, nie na tvoje kabelky. Alebo máš taký príjem vysoký, že 1690 € je pre teba a tvoje dieťa halier?
A ako zle ti bude robiť ex a jeho frajla ?
Peniaze exekútor, útoky polícia, manipulácia s dieťaťom súd, upsvar.

nikaeli
Dnes o 11:45
@anonym_autor

@anonym_autor pozri, môj ex tvrdil na súde počas rozvodu, že je nezamestnaný, má len občasné brigády, a preto žiadal minimálne výživné. Sudkyňa určila sumu 40€. To bolo dvanásť rokov dozadu. Za dcérou chodil sotva každú druhú nedeľu. Potrebovala som čosi od neho do ročného zúčtovania a tak som zistila, že klamal a bol v čase pojednávania zamestnaný. Medzitým sa ale začal ako tak venovať dcére, vzal ju na kupko, do kina, tak som tú smiešnu sumu neriešila, lebo som bola hrdá matka, ktorá sa dokáže postarať o dieťa sama. Tiež som s ním nechcela ísť do sporu, bola som rada, že mám konečne kľud. Vadilo mi len, že ju nevezme na žiadne prázdniny, či na OČR, bola som s ňou nonstop a nemala tak ani minútu pre seba. Keď si našiel frajerku, prestal za ňou chodiť úplne. Tak som zmenila svoje myslenie a podala návrh na zvýšenie. Vystrájal neskutočne, odvolával sa, bol nepríjemný ku mne, k dcére, kydal na mňa kde sa dalo. Bolo to ťažké, ale človek sa musí vedieť postaviť. Za seba, za deti. Dcéra už bude maturovať, myslíš, že jej prispel aspoň na prihlášku na VŠ? vodičák a stužkovú ani nespomínam. Skôr dostal amok pri predstave, že bude musieť platiť ďalšie roky. Je to na tebe. On si je vedomý tvojho strachu, počíta s tvojou pasivitou. Buď budeš trpieť, alebo sa vzoprieš. Možno tie peniaze nepotrebuješ tak súrne, to je ok. Odkladaj ich deťom na sporenie. Sú to rovnako jeho deti, ako tvoje a keď sa o ne nestará, nech im aspoň prispeje na budúcnosť. Riešila by som to súdne a spomenula aj tie prídavky. Pochybujem, že príde sám od seba, že tu máš na, doniesol som ti.

cacianka
Dnes o 12:24
@nikaeli

@anonym_autor pozri, môj ex tvrdil na súde počas rozvodu, že je nezamestnaný, má len občasné brigády, a preto žiadal minimálne výživné. Sudkyňa určila sumu 40€. To bolo dvanásť rokov dozadu. Za dcérou chodil sotva každú druhú nedeľu. Potrebovala som čosi od neho do ročného zúčtovania a tak som zistila, že klamal a bol v čase pojednávania zamestnaný. Medzitým sa ale začal ako tak venovať dcére, vzal ju na kupko, do kina, tak som tú smiešnu sumu neriešila, lebo som bola hrdá matka, ktorá sa dokáže postarať o dieťa sama. Tiež som s ním nechcela ísť do sporu, bola som rada, že mám konečne kľud. Vadilo mi len, že ju nevezme na žiadne prázdniny, či na OČR, bola som s ňou nonstop a nemala tak ani minútu pre seba. Keď si našiel frajerku, prestal za ňou chodiť úplne. Tak som zmenila svoje myslenie a podala návrh na zvýšenie. Vystrájal neskutočne, odvolával sa, bol nepríjemný ku mne, k dcére, kydal na mňa kde sa dalo. Bolo to ťažké, ale človek sa musí vedieť postaviť. Za seba, za deti. Dcéra už bude maturovať, myslíš, že jej prispel aspoň na prihlášku na VŠ? vodičák a stužkovú ani nespomínam. Skôr dostal amok pri predstave, že bude musieť platiť ďalšie roky. Je to na tebe. On si je vedomý tvojho strachu, počíta s tvojou pasivitou. Buď budeš trpieť, alebo sa vzoprieš. Možno tie peniaze nepotrebuješ tak súrne, to je ok. Odkladaj ich deťom na sporenie. Sú to rovnako jeho deti, ako tvoje a keď sa o ne nestará, nech im aspoň prispeje na budúcnosť. Riešila by som to súdne a spomenula aj tie prídavky. Pochybujem, že príde sám od seba, že tu máš na, doniesol som ti.

@nikaeli veru tak, z hrdosti deti nenakŕmiš, ani stužkovú nezaplatis, plavecký, bicykel, okuliare a iné nutné výdavky