Ako hodnotíte život po rozvode s odstupom času?
Ahojte ako hodnotíte ženy a aj muži život po rozvode s odstupom času? Ja som vo fáze, kedy si to ani nechcem pripustiť, ze je koniec. Rozviest sa nechcem, manžela ľúbim, ale z jeho strany je to uz dlhu dobu bez lásky..... Strasne sa trápim, boli ma to a nebaví ma ani. Žiť.... Mame tri deti... Chcem asi. Len čítať nejaké povzbudenie, ze aj keď to bolo pre vás nepredstaviteľné a ľúbili ste veľmi polovičku, ci ste dokázali byt ešte šťastnými?
@anonym_autor rozhodnutie nebolo lahke... manzel bol 11/10 a predsa to viedlo k rozvodu... kazdy sme si dali sancu na lepsi zivot , o dceru sa starame prikladne obaja, mame normalny priatelsky vztah... zijeme kazdy svoj zivot.. ja sa budem vydavat, od rozvodu mam jedneho partnera, manzel niekolky vztah... skusa... chce milovat a byt milovani... jednoducho sme isli dalej... niekedy si treba uvedomit, ze niecie case sa naplnia skor a my sme si odovzdali naozaj vsetko a napriek snahe to proste neslo... zivot ide dalej, zijes jeden zivot...
@anonym_autor Ked ho stale lubis, nie je cesta poradna? Mozno aj on ta lubi, len ste zacykleni.. mate 3 deti, ste manzelia, na niecom ste stavat museli..
Veľmi dobre. Konečne som sa mohla normálne nadýchnuť a byť sama sebou.
My sme mali len jedno dieta. Za mňa som dobre urobila, neoľutovala som. Ale teda ja som už nelubila.
Ak nemáte vážne problémy a máte sa obaja radi návrhmi poradňu. Kamarátke pomohla ale oni obaja mali city ku sebe
@anonym_autor Ked ho stale lubis, nie je cesta poradna? Mozno aj on ta lubi, len ste zacykleni.. mate 3 deti, ste manzelia, na niecom ste stavat museli..
@anonym_0553e0
@dadis keď spomeniem poradnu vysmeje ma, ja chcem on nechce... Ja som ochotná urobiť všetko a aj všetko robím, on nieje ochotný urobiť nič....
a prečo sa o tom neporozprávaš s ním?
@primadona rozprávam sa sama so sebou uz niekolko rokov, on komunikovať nechce a nevie
@anonym_autor autorka, síce nie som rozvedená zatiaľ, ale som úplne v rovnakej situácii ako ty, akurát mám 2deti. Keby si si chcela trochu vyliať srdce, kludne mi napíš súkromnú správu. Vyrozpravat sa dobre padne ❤️
@anonym_0553e0
@dadis keď spomeniem poradnu vysmeje ma, ja chcem on nechce... Ja som ochotná urobiť všetko a aj všetko robím, on nieje ochotný urobiť nič....
@anonym_autor Ja som mala v manzelstve podobne pocity a isla som do poradne sama. Neskor vysvitlo, ze za chladom mojho muza bola milenka. Potom poradnu vybavoval on, zrazu s tym nemal najmensi problem 😁. Ja som bola najprv rada, ze som nasla "dovod" toho, preco to bolo medzi nami divne, on manzelstvo chcel udrzat, ale casom sa mi to v hlave ulezalo a uz som ho nevedela lubit. Radim aj tebe, ist do poradne sama. Ked nechce, nechce - aspon najdes odpovede v sebe, ci to manzelstvo chces zachranovat alebo ides zachranit rozvodom seba..
Veľmi dobre. Konečne som sa mohla normálne nadýchnuť a byť sama sebou.
@anonym_736b40 to ma tesi, ze ti to pomohlo
@anonym_autor tak to nie je dobre
@primadona som si toho vedomá, viem, ze inej cesty niet ako rozvod, ale nedokážem to prijať....
@primadona som si toho vedomá, viem, ze inej cesty niet ako rozvod, ale nedokážem to prijať....
@anonym_autor Ziadna z nas ti nepovie, aky budes mat zivot po rozvode. Nevieme ake mas zazemie, financne moznosti. Ci sa muz bude podielat na vychove deti, starat sa o 3 deti nie je jednoduche. Ale ak je ten vztah zly, napriek vsetkym tazkostiam budes citit ulavu, budes sa citit slobodna, otvorena novym moznostiam, zazitkom, spoznas novych ludi, tvoj zivot sa zmeni. Nebudem ti mazat medove motuze ohladom dalsich vztahov - napadnikov budes mat az az, o tom nepochybujem, ale takych , ktori sa skutocne rozhodnu mat s tebou vztah aj napriek tvojim zavazkom (detom) , nebude vela.
@anonym_736b40 to ma tesi, ze ti to pomohlo
@anonym_autor Ďakujem. Verím, že aj ty si nájdeš cestu k sebe.
@anonym_autor Ziadna z nas ti nepovie, aky budes mat zivot po rozvode. Nevieme ake mas zazemie, financne moznosti. Ci sa muz bude podielat na vychove deti, starat sa o 3 deti nie je jednoduche. Ale ak je ten vztah zly, napriek vsetkym tazkostiam budes citit ulavu, budes sa citit slobodna, otvorena novym moznostiam, zazitkom, spoznas novych ludi, tvoj zivot sa zmeni. Nebudem ti mazat medove motuze ohladom dalsich vztahov - napadnikov budes mat az az, o tom nepochybujem, ale takych , ktori sa skutocne rozhodnu mat s tebou vztah aj napriek tvojim zavazkom (detom) , nebude vela.
@dadis ďakujem za krásne slová. Myslím, ze napadnici budú asi to posledné čo má zaujíma.... A to zázemie je asi najhoršie a možno preto mam ztoho aj strach.... Nemám prácu som doma s najmladšou dcérou a muž sa ani teraz nepodiela na chode domácnosti ani na výchove detí dokonca robím ja prácu chlapsku zaňho....
@dadis ďakujem za krásne slová. Myslím, ze napadnici budú asi to posledné čo má zaujíma.... A to zázemie je asi najhoršie a možno preto mam ztoho aj strach.... Nemám prácu som doma s najmladšou dcérou a muž sa ani teraz nepodiela na chode domácnosti ani na výchove detí dokonca robím ja prácu chlapsku zaňho....
@anonym_autor Tak na zaciatok musis byt presvedcena, ci ten rozvod vobec chces. Druha stranka je ta prakticka - byvanie, praca, zvladanie 3 deti.. neviem ake mas karierne moznosti po RD, ci sa mas kam vratit, ci mas dostupne skolske zariadenia, ako si to vies zorganizovat. S vyzivnym na SK ako kompenzaciou za stratu prijmu druheho manzela nemozes ratat - rozhodnutia o vyzivnom su zalostne, nezohladnuju napriklad naklady na hypoteku, caste vypadky z prace, ocr, zabezpecenie starostlivosti pocas prazdnin.. jednoducho, musis vziat zodpovednost celej rodiny na svoje plecia 😢
@anonym_autor Ale aby som nehovorila iba o tych tienistych strankach - mna to presvedcilo "kopnut do vrtule", este pred rozvodom som prijala lepsie platenu pracu, hoci mi v tej ppvodnej bolo dobre - kvoli peniazom, vedela som, ze ked potrebujem peniaze, musim ist aj mimo komfortnu zonu, vela ma to karierne posunulo. Neskor, aby som zabezpecila nasu malu rodinku odisla do dalsej prace za vyssim platom, kde som ziskala dalsie a dalsie skusenosti. Vedela som, ze stagnovat si nemozem dovolit. Teraz mam nadpriemerny plat, mam sice 2 prace, deti uz nastaste na a za prahom dospelosti, tak verim, ze to uz bude len a len jednoduchsie. Ak by som si volila jednoduchsie cesty, ak by ma netlacil strach z buducnosti, som este mozno na tom istom mieste ako pred 10 rokmi, ale s polovicnym platom..
@anonym_autor Tak na zaciatok musis byt presvedcena, ci ten rozvod vobec chces. Druha stranka je ta prakticka - byvanie, praca, zvladanie 3 deti.. neviem ake mas karierne moznosti po RD, ci sa mas kam vratit, ci mas dostupne skolske zariadenia, ako si to vies zorganizovat. S vyzivnym na SK ako kompenzaciou za stratu prijmu druheho manzela nemozes ratat - rozhodnutia o vyzivnom su zalostne, nezohladnuju napriklad naklady na hypoteku, caste vypadky z prace, ocr, zabezpecenie starostlivosti pocas prazdnin.. jednoducho, musis vziat zodpovednost celej rodiny na svoje plecia 😢
@dadis no ja twn rozvod nechcem, chce ho manžel a je mu zrejme jedno v akej som momentálnej situácii. Aj tak ti ďakujem za povzbudivé slová, ze sa to dá ak sa chce
@dadis no ja twn rozvod nechcem, chce ho manžel a je mu zrejme jedno v akej som momentálnej situácii. Aj tak ti ďakujem za povzbudivé slová, ze sa to dá ak sa chce
@anonym_autor Ked rozvod nechces, tak cakaj, neries, daj si cas na pripravu : v niecom sa dovzdelavaj, uc sa jazyk, hladaj si brigadu, moznost privyrobenia, rozhadzuj kontakty, zi si "slobodny" zivot v ramci manzelstva - snaz sa o spravodlive rozdelenie uloh v domacnosti. Lahsie sa rozvadza, ked su deti vacsie - odpadne vela beznych "prevadzkovych" problemov.
len co si chuda pomoze, moj sa tiez tak rozhodol, odisiel, nechal ma samu, to sme mali byt manzelia na papieri? Predpokladam, ze naplanovane to mal dlho, len mna o svojich planoch akosi zabudol informovat a prislo to ako blesk z jasneho neba. Ak to ma ukoncene muz, nepohne s nim nic, milovala som ho, plakala, prosila, cokolvek by som urobila, len aby sme tuto jeho krizu zvladli - nedalo sa. Trapim sa tym dodnes.
@anonym_autor ostala som po 8 rokoch sama s dlhovytuzenym dietatom a so zasnubakom na prste , biolog.otec mojho dietata jeden den bol a na druhy ho nebolo, vraj si rodicovstvo predstavoval inak, je to narocne, nezvladala to, chce sa venovat sebe, kamaratom a praci, ze nam bolo dobre ked sme boli len my dvaja
Za 2 roky sa ozenil a privlastnil si cudzie dieta o ktore sa stara aby vsetkym ukazal ako je rodinne zalozeny a ako ja s mojim dietatom sme nic, o dieta sa zaujima minimalne rozumej 1x za 6mesiacov pride na hodku sa pohrat a zase ho pol roka niet
Zlomilo ma to uplne, myslela som si, ze to neprezijem, revala som vkuse, revala som po nociach ked dieta spalo, psychicky som sa zlozila, urcite mesiace si nepamatam absolutne, starala som sa a fungovala pri doetati asi len nejako automaticky, nepamatam si nic..
Teraz? Presli 4 roky, mam skvele, uzasne dieta, ja som sa pozbierala, pracujem znova, zabezpecujem nam super byvanie, zvladam to najlepsie ako viem, robim co mozem, mam skvelu pracu, dieta je v skolke spokojne
Jasne niekedy mi pride este smutno a luto, poplacem si, pi***jem na zivot a potom mi je lepsie a idem dalej, lebo musim
Snazim sa aby som nezatrpkla, snazim sa zmierit a naucit zit s tym, ze si uz dalsieho partners nenajdem , mam male dieta, nie idealne BMI, niesom typ, za ktorym by sa chlapi obzerali, no snazim sa ako najlepsie viem, ano chcela som od zivota viac, nie len byt matka a jednorodic, hold zle som si vybrala musim s tym zit dalej a musim byt silna pre svoje dieta, ked mi povie ze som najlepsia mamka na svete , toto mi nic nenahradi
S odstupom casu som rada, ze odisiel, len by nas trapil a ja by som nebola tam kde som a moje dieta by nebolo tak uzasne ako je teraz
Ucim moje dieta aby vedelo, ze aj my dvaja sme kompletna rodina a ze nam nic nechyba
@anonym_autor No to musi byt chlap desatrocia, o toho treba bojovat🙄 Boze, keby takyto odo mna chcel odist, tak by som vsetkym svatym dakovala.

@anonym_autor 🫂