icon

Ako po rozvode zvládnuť financie a emócie?

Dnes o 12:18

Ahojte žienky ako ste dokázali odísť od manžela? Ako ste sa postavili na nohy finančne keď nie je žiadna rezerva?s detmi s nervami v prdeli😮‍💨

anonym_aeedfa
Dnes o 12:27

Odišla som k rodičom na krky. Bývali sme tam roky, kým sme sa nepresťahovali do svojho.

anonym_993894
Dnes o 12:29

@anonym_autor nikdy som nebola financne uplne 100% zavislá na ziadnom partnerovi... potom sa odchadza ovela jednoduchsie.... co sa tyka financii...

anonym_63c889
Dnes o 12:29

@anonym_autor nepremýšľaj nad ďalekou budúcnosťou, rob krok za krokom , systematicky, bez emócií s cieľom odísť a zvládnuť to. Odchod, nová domácnosť, kde, za koľko, rozpis financií, ako organizačne s deťmi, návrh na rozvod, treba mi právnika? Ak áno, koľko stojí, nejaký prieskum a postupne to dáš. 👍

lucka_ke
Dnes o 13:10

bez rezervy ani neuvažuj, treba si odkladať, urobiť plán a potom ísť do rozvodu

anonym_1e2c9f
Dnes o 13:19

ja som odisla so 600 eurami.. ktore som dala za podnajom, pracovnu zmluvu som podpisala den predtym.. syn isiel do jasliciek.. este som mala rok rodicak.. bol covid.. s mamou som sa nebavila.. prvych par nakupov mi spravil otec.. potom som uz vsetko riesila sama z vyplaty..

anonym_d4db79
Dnes o 13:36
@anonym_993894

@anonym_autor nikdy som nebola financne uplne 100% zavislá na ziadnom partnerovi... potom sa odchadza ovela jednoduchsie.... co sa tyka financii...

@anonym_993894 teším sa, že si taká šikovná a darí sa ti finančne. Ako však tvoj príspevok pomôže vyčerpanej a nešťastnej autorke?

anonym_41fbbe
Dnes o 13:36

Neodišla som nikde. Odišiel muž, poslala som ho odtiaľ preč. Jednoduchšie si nájde on sám bývanie, ako ja s dvomi malými deťmi. Vrátila som sa do práce, deti v škôlke, keď ochoreli opatrovateľka/študentka. Robila som za dvoch, vypýtala som si kumulovanú pozíciu, keď deti večer zaspali, dorábala som si veci do práce do polnoci. Mala som niečo našetrené samozrejme, ja som nikdy nebola ten typ, čo je závislý na mužovi. Zobrala som si úver, muža som vyplatila.

anonym_454dbe
Dnes o 14:01

@anonym_autor och...ja som zila rok a pol este s exom po rozvode lebo sme mali spolocny byt. Zostarla som o 10 rokov. Potom som sa odstahovala do svojho musela som pockat kym na to budem mat. Financne som z vyplaty do vyplaty ale zijeme si po svojom, uz by som to psychicky nedala ani jeden den, hadky a sustavny pocit viny a vycitky. Niektore dlhorocne zdravotne problemy mi zmizli po odstahovani...urcite nelutujem ale lahke to nie je.

anonym_993894
Dnes o 14:10
@anonym_d4db79

@anonym_993894 teším sa, že si taká šikovná a darí sa ti finančne. Ako však tvoj príspevok pomôže vyčerpanej a nešťastnej autorke?

@anonym_d4db79 dakujem a nedari sa mi financne, ale nikdy som nebola zavisla... to nie je to iste a zivot som si zariadila bez ruzovych okuliari... ale mas pravdu, autorke to mohlo zniet povysenecky a nijako jej to nepomoze...

anonym_993894
Dnes o 14:11

@anonym_autor ak sa ti da aspon chvilu vydrzat... skus nejake peniaze nasetrit.. nepises ake velke mas deti a kedy ta moze cakat realna praca... ak je to na nevydrzanie, skus rodicov, ci by to neslo... v opacnom pripade na materskej, rodicovskej to nedas, ked si predstavim ceny najmov atd

anonym_449a54
Dnes o 14:12
@anonym_993894

@anonym_d4db79 dakujem a nedari sa mi financne, ale nikdy som nebola zavisla... to nie je to iste a zivot som si zariadila bez ruzovych okuliari... ale mas pravdu, autorke to mohlo zniet povysenecky a nijako jej to nepomoze...

@anonym_993894 tak 600 Eur jej na nájom nebude stačiť, väčšina ak vôbec ubytuje matku s deťmi bude chcieť aj depozit

ivik4
Dnes o 14:37

Mozno si mohla napisat viac. Kolko a ake velke mas deti, ci pracujes, ma Ti na zaciatok kto pomôct atd...
Kazdopadne treba mat rezervu urcite takze si uz odkladaj

anonym_c35156
Dnes o 14:40

@anonym_autor k rodičom, z rodičaku do práce a po pár týždňoch práce 2. Keby nebolo mamy, neviem ako by som to dala, asi nijak. Neskôr som si kúpila byt svoj, od exa s jednou taškou a dom sme prepísali na deti.

anonym_449a54
Dnes o 14:42

ale to nie je len o peniazoch, treba aj deti odviezť do zariadení, poobede vyzdvihnúť, nákupy urobiť, keď ochorieš ty alebo deti kto ti pomôže?

autor
Dnes o 16:08
@anonym_449a54

@anonym_993894 tak 600 Eur jej na nájom nebude stačiť, väčšina ak vôbec ubytuje matku s deťmi bude chcieť aj depozit

@anonym_449a54 veď toto😭

anonym_1e2c9f
Dnes o 16:51
@anonym_autor

@anonym_449a54 veď toto😭

@anonym_449a54
@anonym_autor ani mne by tu nestacilo, preto som isla byvat do Madarska, lebo najmi tam bohu za chrbtom boli lacne.. denne som dochadzala 100km.. z domu som odchadzala o 6 aby bol maly o 7 v jasliach a ja o 8 v robote.. zacinala som na prijme 1500.. takto som fungovala 3 roky.. teraz mam prijem 2x taky a zijem uz vo svojim byte v BA.. proste robila som co som musela..

tiezjedna
Dnes o 17:00
@anonym_autor

@anonym_449a54 veď toto😭

@anonym_autor a rozvod už prebieha alebo o ňom uvažuješ?

sasa1310
Dnes o 17:08

@anonym_autor nikto nemôže odísť bez financií, aj keby si bola bezdetná. Jednoducho to matematicky nevychádza. Na také niečo musíš byť pripravená. Okrem toho, však niekde bývate, tak hádam polovicu z toho budeš mať, poprípade nech on odíde z domu kvôli deťom, nech sú kľudnejšie.

tiezjedna
Dnes o 17:12
@sasa1310

@anonym_autor nikto nemôže odísť bez financií, aj keby si bola bezdetná. Jednoducho to matematicky nevychádza. Na také niečo musíš byť pripravená. Okrem toho, však niekde bývate, tak hádam polovicu z toho budeš mať, poprípade nech on odíde z domu kvôli deťom, nech sú kľudnejšie.

@sasa1310 ak bývajú v nájme, tak je namydlená...

autor
Dnes o 20:31
@tiezjedna

@anonym_autor a rozvod už prebieha alebo o ňom uvažuješ?

@tiezjedna uvažujem psychicky ma ničí a začal aj fyzicky 🥺

autor
Dnes o 20:32
@sasa1310

@sasa1310 on je strašný on by neišiel že radšej podpáli dom hovado

anonym_5a54fb
Dnes o 20:53

Rodičia, súrodenci?

autor
Dnes o 21:00
@anonym_5a54fb

Rodičia, súrodenci?

@anonym_5a54fb tam nie je miesto pre nás malý dom žiadna miestnosť kam by sme sa vošli

autor
Dnes o 21:07
@anonym_aeedfa

Odišla som k rodičom na krky. Bývali sme tam roky, kým sme sa nepresťahovali do svojho.

@anonym_aeedfa keby bolo pre nás miesto neváhala by som ani sekundu

anonym_5a54fb
Dnes o 21:08

a rodičia o tom vedia?

ukulela
Dnes o 21:46
@anonym_autor

@tiezjedna uvažujem psychicky ma ničí a začal aj fyzicky 🥺

@anonym_autor kontaktuj centrum právnej pomoci. Fyzicky ta ničí? Napadol ta? Ak tak urobi, ries políciu. Ak je násilný, môžu rozhodnúť, že odísť musí on. Ak si s nervami v háji a nemáš silu to riešiť, pohladaj v okolí krízové centra pre matky s deťmi. Ale určite sa porad aj v tom centre právnej pomoci.