Ako riešiť nedodržiavanie súdneho rozhodnutia o styku dieťaťa?
Ahojte. Brat má určené v súdnom rozhodnutí presne v ktoré dni má mať dieťa. Dieťa ma 15 rokov a ,,vystrkuje rožky,, takže začína sa dosť obávať toho, že dieťa niečo vyvedie v čase keď má byť u neho ale nebolo. Ako toto riešiť? Hmmm
Má ho mať v piatok a každý druhý víkend, reálne ho má ale napr. v stredu a v piatok nie, lebo mladému pánovi sa v teň deň nechce, tak jednoducho nepríde.
Trvať na styku v určené dni, alebo styk nechať na dieťati a poistiť sa rodičovskou dohodou?
Tiež ma zaujíma ako by ste riešili to, že syn otcovi(môjmu bratovi)nechce pomáhať s klasickými prácami okolo domu?
Nejde o rýľovanie 10x10m záhrady, ale napríklad pomôcť niečo tažšie vyložiť/naložiť, vysypať smeti, povysávať auto, niečo namaľovať spolu s dohľadom, bežné činnosti okolo domu.
Nenútiť ho, alebo dať jasne pravidlá, že najprv povinnosti a potom zábava?
Ahojte.
Záleží bratovi aby mal s dieťaťom dobrý vzťah? Prečo by mal niečo vyviesť? Brat ho doteraz nevychovával? V takom veku sa najlepšie dohodne so synom, ako to jemu bude vyhovovať, ak bude tlačiť na pílu bude chodiť menej.
@anonym_autor tam evidentne je chyba vo vztahu otec- syn… takze ak nechce ist v piatok nech napise sms- nechcem prist v piatok, pridem v stredu nech ma cierne na bielom , ze syn meni dni styku
V ostatne dni aj ked mal byt u otca ale nebol lebo nechcel ( teda ten piatok ale bol len v stredu) ma dieta na starosti matka
Mimochodom tu si dieta nevychovali obaja rodicia
Na domacich pracach by som trvalo, to je co za lenive decko co nevie smeti vyniest do popelnice fuj
Tam zlyhala výchova od mala, ktoré žiaľ tvoj brat nepodchytil v útlom veku. V 15 rokoch už ma svoj názor, svoje spôsoby a z časti aj svoj život a svoje záujmy, nie vynáška. Tie pár dní, ktoré ho akože mal, nezaručujú vzťah otec+syn. Väčšinou to takto u tých detí býva. Syn ma otca u prdele a o pár rokov úplne. A pritom v tomto veku a hlavne s chalanom sa dá perfektne vychádzať.
@anonym_autor tam evidentne je chyba vo vztahu otec- syn… takze ak nechce ist v piatok nech napise sms- nechcem prist v piatok, pridem v stredu nech ma cierne na bielom , ze syn meni dni styku
V ostatne dni aj ked mal byt u otca ale nebol lebo nechcel ( teda ten piatok ale bol len v stredu) ma dieta na starosti matka
Mimochodom tu si dieta nevychovali obaja rodicia
Na domacich pracach by som trvalo, to je co za lenive decko co nevie smeti vyniest do popelnice fuj
@anonym_e50513 on vie vyniesť smeti, ale nechce, čo ty vieš ako to tam majú zariadené? Možno otec nepovynáša svoje smeti a potom chalanovi kaže. Každý druhý víkend ho má a on má vysávať auto? maľovať dom? vynašať ťažké veci?? Čože? Veď reálne v tom aute ani nie je, tak prečo by ho mal vysávať? Mne sa zdá, že otec si z neho robí poskoka a mladý už má dosť rozumu, aby to videl, tak sa mu za ockom nechce, že?
No ty kokso- že ako by ste riešili 15 ročné dieťa?XD V prvom rade, v 15nástke to už nie je dieťa, a v druhom - že "vystrkuje rožky" píše sestra brata- otca dieťaťa- už vidím tie vaše rodinné konverzácie a rodinné vzťahy- asi si uvedomte, že to je dospievajúci chalan, ktorému v tomto veku nevyhovuje byť každý piatok u tatinka a ak mu tatinko káže vysávať auto a robiť iné vecičky v domácnoti či okolo domu, kde ani nežije, nečudujem sa, že mu to už v tomto veku, kedy nie je malé decko, prekáža a vie sa už ozvať - a ty ako čo chceš? za brata zistiť, či mu budete dávať pravidlá a režim? Však on je otcom, tak nech sa so synom porozpráva a rieši si svoje problémy, ty vlastných problémov nemáš dosť? No chudák chalan....
Je uplne jasne preco chlapec radsej pride v stredu a nie na vikend …. Preco by mal pomahat okolo domu? Jedna vec je po sebe upratat co pouzije a druha vysavat a pomahat okolo domu. Foter by sa mal zamysliet nad tym, na co tam ten chalan chodi … aby spolu travili cas - zabavou. On ho vidi kazdy druhy vikend a ma muklovat? Ma s nim ist na bicykel, ryby atd a nie vysavat tatove auto atd … syn nie je pracovna sila. Pri takomto style za 3 roky pride max na kavu…. Este by bolo asi dobre napisat … ci podareny tatko zije v tom dome uplne sam 😉. No chalan ma dost rozumu a ide svojou cestou ticheho odporu
@anonym_autor tato zjavne nepochopil, že keď má syna raz za dva týždne, tak sa mu má venovať a nie ho hneď zaukolovať robotou okolo domu, kde ani nebýva. Tiež by som k nemu na mieste toho chlapca nechodila. Ďakujem pekne za taký víkend s otcom. Bratovi daj po čele, nech sa uvedomí.
Tak ja to upresním, brat sa aktivne o syna stara, po vikendoch vzdy bol vylet, program, zabava....ale teraz je na tom horšie zdravotne a žije sám. Nemá iné deti. Je po operácii a nemôže nič dvihat....lenze ked je sam cakal, ze mu teraz syn pomoze ked pride na vikend a porobi aspon nieco jemu primerane, lebo on teraz nemoze. Ja mu tiez pomaham ako sestra a to byvam v inom meste,ale pridem, nakupim, poupratujem.. neda mi nepomoct mu, len brata kusok serinka ze mlady pride bez ohlasenia, mimo sudneho rozhodnutia lebo vedla ma kamosa a chodia po vonku a uz cosi vyviedli a doma nepomoze s nicim, aleze fakt s nicim aj ked vie ze otec nemoze teraz velmi vykonavat ziadnu fyzicky narocnejsiu cinnost.

@anonym_autor trvala by som na tom, aby si po sebe upratal a pomohol v domácnosti pri varení... ale nenútila by som ho makať okolo domu v ktorom trvalo nežije.
Radšej by som vymyslela program, aby sme pekne strávili spoločný čas výlety, kino, bicykel... a nemusela ho nútiť ku mne chodiť.