icon

Ako sa vymaniť z toxického manželstva, keď ste finančne závislé na manželovi?

Včera o 00:34

Ahojte zienky
Ako sa vám podarilo vymaniť sa z chorého toxického manželstva, keď ste boli závislé na manželovi nielen finančné, ale aj svojim spôsobom emocionalne?na jeho dobrých dňoch, keď sa usmial srdce vám poskociilo,prišla nádej potom nádej znova zhasla.
uvedomila som si po rokoch, že toto manželstvo mi sposobilo iba úzkosti a stres v živote. Bola som hlupa keď som sa vydávala, ale tak už som mala 38 na OD tak som skúsila. Nedopadlo to dobre a muz sa vyfarbil.. To čo sľuboval pred svadbou absolutne nedodržal. Stal sa esTe horšim človekom.

Mám síce 42 na krku a bez deti, (ani mať nechcem a nebudem)ale nechcem celý svoj život prežiť pri cholerikovi, extrémne toxickom cloveku manipulantovi, ktorý je sebec a vyskúšal si na mne všetky druhy poníženia násilia manipulácie hnevu a šikany. Prešla som si s ním za tie roky všetky všetky skutočne všetky problémy.asi má držalo nad vodou iba viera a môže koníčky a kamoska a mama nič iné. Ale moje knižky tie má držali a dlhé prechádzky. Inak by som pri takom človeku -agresorovi už bola kdesi tamsi..On má neberie do uvahy, keď niečo vravim za všetko sa uráža hneď vrieska, nadava je mu jedno čo ja chcem, vidí seba. Je to narcista predpokladam, keďže som na iD tak som finančne od neho aj zavisla. Pred svadbou sľúbil že sa postara o mňa v každom smere. Mamu mám, ale dochodkyna má dosť svojho na starosti. Vďaka manželovi a jeho zavislostiam a problémom dlhom lajdackemu životu yom sa dostala do úzkych. A k psychiatrovi ppsycnapomáha napomáha. Nevníma má ako rovnomenného Partská na život

Strana
z2
autor
Včera o 00:42

Myslela som poslednú vetu. Napomáha s niečím. Nestará sa keď som chorá. Keď ho potrebujem. Nevníma má ako rovnocenneho partnera. Na deň žien mi ani nepodal ruku. Správa sa ku mne ako k handre, ktorá mu operie navari a roztiahne nohy keď milenky nedajú.....
Viac má asi v živote nemohol už ponizit ako tým čo mi povedal a povyvádzal.
Áno a teraz tá horšia časť príbehu.
Bol mojim Prvý vzťahom a láskou . Boli sme spolu pred svadbou 8 rokov. Nikdy som predtým nikoho nemala. Len platonicke lásky. Verila som, že ma miluje. Samozrejme náznaky jeho úlohy už som videla pred svadbou , ale vydala som sa.
Ja ani neviem ako som zvládla tie 4 roky. Keď sa bojite nieco aj povedať, aby vám neletel do hlavy kvetinac alebo topánka alebo srobovak Chapetee má. Je to ako na hojdacke. Raz sa objaví nádej že bude lepšie a potom pre nič za nič som prostitútka ktorá nevie vyprát bielu košeľu do cista.
Nechcem v žiadnom prípade sa ľutovať a nechcsm vyzniet ako rohozka, ale rokmi zo mňa Rohozná spravil. Nemá ku mne absolútne žiadnu úctu. Tam ťažko nieco radiť.. Spôsobil že nemôžem už ani spavať lebo do 3 raná je na mobile svieti ním a pozerá reels. Alebo sa hada riesili ste taký ťažký odchod od toxického človeka ktorý vás viac sťahoval ku dňu ako dával pozitivitu?
Ako ste žili? Ako ste to zvládli? Dokázali ste to? Čo vám pomohlo? Najväčší je strach zo samoty, ktorý má desi, že sa nebudem mať o koho oprieť v živote. A s mojou diagnózou.... Že naozaj nebudem mať nikoho nikoho.
Takto mám aspoň jeho. Aj keď to vyznieva tragicky.
A manžel stale tvrdí, ako má miluje samozrejme že som jeho všetkým a nás dom je posvätný a ako stále bude oslavovať den kedy sme sa spoznali. Iné pikosky nejdem ani písať.

autor
Včera o 00:43

A najhoršie je na tom, že ho svojim spôsobom aj nenávidím aj mám rada stále.
Neviem si predstaviť napr po rozvode, že by som viac o ňom nepočula. Alebo nevedela ako žije a tak. Je to komplikované. Zbieram na rozchod odvahu od druhého mesiaca po svadbe. Som taká nerozhodna korytnačka asi

autor
Včera o 00:48

Manžel schválne aby má mal v hrsti a aby som nemohla pracovať po svadbe sme sa presťahovali k lesu na lazy kde nič není a treba mať auto aby sme sa dostali do civilizácie no a tu není nič kde by sa dalo robiť malý obchod potraviny a kostol nič iné a aj to ďalej od nás. Takže dní trávim doma. Skúšala som s manželom veľa veľa vecí rozhovorov nepomohlo nič je to asi stratené. Škoda manzelstva. Som smutná

anonym_799c74
Včera o 01:32

Ja tomu nerozumiem, nemas deti a nechces deti byvas na samote a nerobis z coho chces zit ked odides? mas daaku kvalifikaciu ?

anonym_bd2c75
Včera o 05:20

Rozvod, rozdelenie majetku a presťahuj sa bližšie k mame, hoci do jednoizbového bytu. Manipuluje tebou, má ťa omotanú okolo prsta a ty máš také nízke sebavedomie, že nie si schopná žiť bez neho. To večné ponižovanie, urážky a zametanie tebou, s teba o chvíľu spravia totálnu trosku. To jeho správanie sa bude stupňovať, bude len horšie. Skús sa pripraviť finančne na odchod a vypadni od neho. Obráť na nejake krízové centrum, pomôžu ti, poradia. Len už nečakaj, ako na zázrak!

anonym_0961b7
Včera o 05:30

Akú máš diagnózu? Ty si sa upla na manžela, že sa o teba postará? Postarať sa musíš predovšetkým sama o seba. Nemáte deti, pravdepodobne ani žiadne spoločné majetky, rozvedú vás za pár minút. Tak smelo do toho.

anonym_29a036
Včera o 06:16

Do 30 - a to uz si bola dospela a predpokladam, ze svojpravna, si niekde a z niecoho zila. Treba sa tam vratit. Manzel ta nema v hrsti nicim, len tvojou pohodlnostou …. “Manzel mi slubil, ze sa postara” … postaraj sa sama … s cim si na ID? Pisat zvladnes, v hlave nieco mas … tak ju treba pouzit. Nemate deti, asi ani majetok … tak rozvod bude rychlovka. Len o co sa nepostaras a nevybavis si sama, to nespravi nikto.

anonym_a1b904
Včera o 06:25

Akú máš dg. ? Nedá sa ti zamestnať?

anonym_8699e3
Včera o 06:29

Ake mas diagnozy na ID ? Mama byva sama niekde v meste ? Vedela by ta prijat ? Uz si niekedy v zivote pracovala? Co si robila?

Robis aspon okolo domu ? chovas , pestujes atd ?

anonym_23f2c7
Včera o 07:03

No ved takyto sa radi pretvaruju,ked vidia taketo zeny.A pred nim si ako zila???Ako si to vsetko sama zvladala???Ved uz aj tak si bola stara,tak na co si si davala takeho na krk a stala sa zavislou na nom,predtym si bola na com zavisla???Ako si dokazala fungovat???Tak zacnes sama a od znova,deti nemas a sama sa lepsie o seba postaras ako ked mas este aj deti k tomu.Miesto lutovania,sa schop a zacni uz konat aj k mame chod.Nie,ze ona je stara a ma dost sama a ty jej nechces prikladat.Potrebujes oporu,potrebujes ist niekde inde mimo toho chrapuna.
Chod a viac sa k nemu nevracaj,poziadaj o rozvod a cim skor.

sissy27
Včera o 07:19

Nuz ID nie je ospravedlnenie, preco nepracovat. Samozrejme je to tazsie, ale nie nemozne. Svoju dg nespominas, ale tak nie si leziaca ochrnuta od krku nadol, takze urcite nejaka praca by sa pre teba nasla. Neviem ci mas dg od narodenia alebo prisla niekde v priebehu zivota, kazdopadne nie je to novinka z minuleho roka, takze si mala dost casu si aj prisposobit kvalifikaciu.
No a s pracou pridu aj vlastne peniaze a sloboda.
Dalsia vec - tvoje stastie nestoji a nepada na tom, ci mas partnera. Aj slobodna zena moze byt stastna a spokojna so svojim zivotom. Ale musi chciet. Ty si si zatial vybrala ako svoje stastie status manzelky, ale tvoje manzelstvo absolutne neplni svoju funkciu, v tvojom pripade je to doslova zdrap papiera a olovena gula na nohe. Ale je to tvoja volba a to za teba nikto nezmeni.
Moja rada - odid. Zatial kludne k mame, ale nie sa jej zavesit na krk, len nech mas na zaciatok strechu nad hlavou a startovaciu ciaru, z ktorej si budes aktivne hladat pracu, neskor svoje byvanie, a vyriesis rozvod. Kedze deti nemate a manzelstvo ani neplni svoju funkciu, tak to bude raz-dva. Majetok asi ani nie je aky vysporiadavat, ale urcite si vezmi pravnika, lebo aj manzelove dlhy, ktore vznikli pocas manzelstva, sa lahko stanu zrazu tvojimi dlhmi.

autor
Včera o 08:26

Nie nie. Vy mi nerozumiete.

K máme ísť nemôžem. S tou nemáme dobre vzťahy ona má schizofréniu. A ťažko sa s ňou žije. Plus je už fakt staršia. Súrodencov nemam.
Kamosky tiež nemam lrbo manžel nebol rad keď som si nejakú našla.
Dali smr sa bývať na lazoch kde nič není. Máme dvor kury a tak niečo do pestujem v lete. Problémom je že som na manželovi závislá že vôbec niekoho mám (mám psychiatrické diagnózy) a plus Sm
Som ale zatiaľ chodiaca.
Nie. Nikdy som nepracovala. Po ukončení vs son boka hnrd na ID kvôli psychiatrických diagnózam.
Manžel teda sľúbil, že sa postara o všetko. No lenže nedá sa s ním žiť.
Ako sa vám podarilo odísť vymotat sa z kruhu

anonym_6af9d3
Včera o 08:41

@anonym_autor máš v tom prípade ‘stastie’, že nemáš deti a môžeš odist kdekoľvek, začať od nuly a postaviť sa na nohy a oslobodiť sa od toho človeka!! Vies si predstaviť ‘nás zeny’, ktoré maju deti a muž sa vyhráža aj deťmi..neriesis len seba,ale si zodpovedná za kľudný život deti..vtedy je to ťažké!!

anonym_e402e0
Včera o 08:45

Mala som to veľmi podobne, až nato že som bola ozaj mladučká. Jedného dňa som si povedala že ja takto žiť nemôžem a ani nechcem a odišla som. Aj s dieťaťom.
Odišli sme k mojim rodičom. Určite lepšie ako žiť s takýmto človekom ako píšeš. Asi je to jeho tajný brat, lebo popis úplne sedí. Nič lepšie som spraviť nemohla. Nemám potrebu mať o ňom správy, nie sme v kontakte.
Nechápem prečo trpíš. a už vonkoncom nechápem prečo si nevieš predstaviť že o ňom nebudeš nič vedieť, mať žiadne správy . By som sa tak "zahrabala" že by ma ani nikdy nenašiel.

autor
Včera o 09:16
@anonym_e402e0

Mala som to veľmi podobne, až nato že som bola ozaj mladučká. Jedného dňa som si povedala že ja takto žiť nemôžem a ani nechcem a odišla som. Aj s dieťaťom.
Odišli sme k mojim rodičom. Určite lepšie ako žiť s takýmto človekom ako píšeš. Asi je to jeho tajný brat, lebo popis úplne sedí. Nič lepšie som spraviť nemohla. Nemám potrebu mať o ňom správy, nie sme v kontakte.
Nechápem prečo trpíš. a už vonkoncom nechápem prečo si nevieš predstaviť že o ňom nebudeš nič vedieť, mať žiadne správy . By som sa tak "zahrabala" že by ma ani nikdy nenašiel.

@anonym_e402e0 pretože ja ako hlupana ho svojim spôsobom mám stale rada záleží mi na ňom.
Ako si dokázala odísť prosím tá????

autor
Včera o 09:16
@anonym_6af9d3

@anonym_autor máš v tom prípade ‘stastie’, že nemáš deti a môžeš odist kdekoľvek, začať od nuly a postaviť sa na nohy a oslobodiť sa od toho človeka!! Vies si predstaviť ‘nás zeny’, ktoré maju deti a muž sa vyhráža aj deťmi..neriesis len seba,ale si zodpovedná za kľudný život deti..vtedy je to ťažké!!

@anonym_6af9d3 ako sa mám postaviť na vlastné nohy?neviem.mam v Tom hmlisté uvažovanie. Čo sa môže vyhrážal deťmi?

anonym_ef60fe
Včera o 09:55
@anonym_autor

@anonym_6af9d3 ako sa mám postaviť na vlastné nohy?neviem.mam v Tom hmlisté uvažovanie. Čo sa môže vyhrážal deťmi?

@anonym_autor Nikam nechoď. Očividne nie si v poriadku psychicky, navyše po matke máš predispozíciu na schizofréniu, plus to SM, ak rozumiem, tak máš sklerózu multiplex, ktorá sa časom zhoršuje. Ty sa o seba postarať sama nedokážeš, do práce ťa nikto nevezme, keď má na výber zdravých ľudí. Buď rada, že si si niekoho vôbec našla. To, že je magor, to je daň za to, že ani ty nie si v poriadku. Ste taký pár z núdze. Jednoducho, musíte sa naučiť vychádzať a spolu dožiť, iná cesta nie je. Tie, čo tu píšu, aby si odišla, nepočúvaj.

anonym_a06da3
Včera o 10:12
@anonym_ef60fe

@anonym_autor Nikam nechoď. Očividne nie si v poriadku psychicky, navyše po matke máš predispozíciu na schizofréniu, plus to SM, ak rozumiem, tak máš sklerózu multiplex, ktorá sa časom zhoršuje. Ty sa o seba postarať sama nedokážeš, do práce ťa nikto nevezme, keď má na výber zdravých ľudí. Buď rada, že si si niekoho vôbec našla. To, že je magor, to je daň za to, že ani ty nie si v poriadku. Ste taký pár z núdze. Jednoducho, musíte sa naučiť vychádzať a spolu dožiť, iná cesta nie je. Tie, čo tu píšu, aby si odišla, nepočúvaj.

@anonym_ef60fe konecne normalny a pravdivy koment nie medove nerealistice motuzy jej tahat popod nos

jedine ak ju ozaj tyra najst mozno nejaky ustav, liecebnu a tam odist ak nieco take existuje na slovensku

anonym_0961b7
Včera o 10:21
@anonym_autor

@anonym_autor mám psychiatrické diagnózy a celý život sa starám sama o seba a o druhých. Mám už dokonca po rokoch aj ID a liečim sa od mojich 22 rokov. Starám sa sama o seba, bývam, pracujem, dokonca študujem externe. A pomáham mojim starším rodičom ( mamka onko ochorenie a po infarkte, ocko alzheimer a srdcové zlyhávanie). Jedine, čo ťa brzdí je SM. Ale si zatiaľ v pohode. Využila by som ten čas a postavila sa na vlastné nohy. Ak naozaj nevieš, išla by som do DSS. Ja som pripravená, že tam raz skončím.

wiwi28
Včera o 10:52

Je to smutné čo píšeš ale vyzerá to že ste si zostali tak nejak navzájom. On úplne mimo a ty s ťažkými dg. Tu je ťažko niečo radit. Asi sa len nejak zmieriť s jeho povahou, riešiť to niekde na terapii. Dá sa naučiť žiť v tzv. Obchádzacom režime, síce žijete pod jedinou strechou ale každý sám za seba. Máte hospodárstvo tak su dni keď ho nemusis ani vidieť. Ale aká je kvalita takého života to je otázne.

anonym_a1b904
Včera o 11:18

Pri sm by mali byť ľudia bez stresu. Čo samozrejme nejde...s tým sú spojené aj psychické dg. Všeobecne s SM. A takýto vzťah iba urýchľuje ataky.
Ak nemáš kam odísť, jedinú možnosť vidím, až keď zdediš byt...
Vredy by si mohla aj finančne vyžiť z id. A otázne je či máš nárok na niečo z manželstva. Alebo mal manžel už predtým.

julish
Včera o 11:27
@anonym_autor

@anonym_autor Ty si myslis, ze si nejaky specialny pripad, ze ho akoze este aj lubis, ale toto je klasika prezivania v toxickom vztahu. Ako cez kopirak. Nastuduj si, pozeraj dvorakove videa na youtube… zivot za to stoji, ta “laska” je zavislost neurologickeho systemu, ziadna osudova laska

julish
Včera o 11:29
@anonym_ef60fe

@anonym_ef60fe Kriste na nebi. A za to, ze ma SM, si ma nechat hadzat srobovaky do hlavy, hej? Kristova noho.

anonym_8699e3
Včera o 11:41

Urcite ty nerob samostatne rozhodnutia, mas vaznu psychiatricku diagnozu a zivot s tebou pre neho tiez urcite nie je jednoduchy
co samozrejme mu nedava pravo sa zle spravat najma ak vedel pred svadbou tvoje diagnozy a tvoj stav
ak chces z toho vztahu odist najdi si zariadenie, kde by ta vedeli prijat s tvojimi diagnozami (to nebude jednoduche) ale mysliet si ak mas diagnozu od mladosti, ziadne pracovne skusenosti atd tak neni cesta len tak sa odstahovat

ako mas jedno plus ze nemate deti.

anonym_6bfc8c
Včera o 15:44

@anonym_autor Jan Dvorak.poznejte sveho psychopata. Mna tento chlapik tak nakopol ze uz som nemohla zostat.z ucty k sebe. No a potom uz len vyrazit vpred ako tank a neobzerat sa dozadu aj ked za tebou budu padat mosty. Musis to urobit pre seba. Pripravovala som sa po pol roka az som jedneho dna rano vstala a povedala si TERAZ! Nasledovat dlhy a extremne tazky rok ale som "na slobode" .

autor
Včera o 15:55
@anonym_6bfc8c

@anonym_autor Jan Dvorak.poznejte sveho psychopata. Mna tento chlapik tak nakopol ze uz som nemohla zostat.z ucty k sebe. No a potom uz len vyrazit vpred ako tank a neobzerat sa dozadu aj ked za tebou budu padat mosty. Musis to urobit pre seba. Pripravovala som sa po pol roka az som jedneho dna rano vstala a povedala si TERAZ! Nasledovat dlhy a extremne tazky rok ale som "na slobode" .

@anonym_6bfc8c ano počúvambho veď viem že manžel nie je normálny je narcis tá a psychopat

autor
Včera o 15:57
@anonym_8699e3

Urcite ty nerob samostatne rozhodnutia, mas vaznu psychiatricku diagnozu a zivot s tebou pre neho tiez urcite nie je jednoduchy
co samozrejme mu nedava pravo sa zle spravat najma ak vedel pred svadbou tvoje diagnozy a tvoj stav
ak chces z toho vztahu odist najdi si zariadenie, kde by ta vedeli prijat s tvojimi diagnozami (to nebude jednoduche) ale mysliet si ak mas diagnozu od mladosti, ziadne pracovne skusenosti atd tak neni cesta len tak sa odstahovat

@anonym_8699e3 nie nie. Ja nemám také stavy že neviem čo.. On je horší ako ja. Stokrát psychicky. To mi ver. Raz som sa chcela zabiť a už sa to vlecie so mnou a už sa zo nabalilo úzkosti depresie a tak. Ale nerobil mu scény hystérie normálne fungujemm okolo domu nemá sa na čo sťažovať má pravidelne sexuálny život Varím periem staram sa to on je hovado.. A ako s takým mužom dožiť :(

autor
Včera o 15:57
@anonym_8699e3

@anonym_8699e3 na zariadenie nemám peniaze

autor
Včera o 15:58
@julish

@anonym_ef60fe Kriste na nebi. A za to, ze ma SM, si ma nechat hadzat srobovaky do hlavy, hej? Kristova noho.

@julish presne. Veď on je hovado

autor
Včera o 15:59
@anonym_a1b904

Pri sm by mali byť ľudia bez stresu. Čo samozrejme nejde...s tým sú spojené aj psychické dg. Všeobecne s SM. A takýto vzťah iba urýchľuje ataky.
Ak nemáš kam odísť, jedinú možnosť vidím, až keď zdediš byt...
Vredy by si mohla aj finančne vyžiť z id. A otázne je či máš nárok na niečo z manželstva. Alebo mal manžel už predtým.

@anonym_a1b904 stres... Stres on len stres mi dáva nič iné.. A pri sm je to najhoršie. Veď ja som k nemu dobra len.. On je hovado

Strana
z2