Ako vnímate darčeky od expartnerov po rozchode?
Caute. Ak ste dostali nejake darceky, alebo oblecenie, Napriklad lodicky , bundu ci nieco podobne, alebo napriklad auto od expartnera. pred rozchodom ako to vnimate po rozchode? ked si ich obujete myslite na neho? alebo si spomeniete na neho ked sa v tom aute vozite? ... alebo ste vsetko povyhadzovali?
@anonym_autor ja mam roky rokuce jeden maly obraz, akvarel, velmi pekny, od nejakeho exa, asi zo studentskych cias ale uz nepamatam od koho 😃 je prilis pekny na to aby som ho vyhodila a nikoho mi nepripomina.
Ex trval na tom , aby som všetko vrátila. Ešte aj prsteň a obrúčku. Nech sa zadrhne.
Zostal mi šperk (nie snubak) za pár tisíc eur.
Chcela som ho vrátiť.
Odpoved bola - zbláznila si sa? Bol to darček pre teba. Spomienka na pekne časy.
Je krásny, nosím ho stále. A nie som zlatokopka.
@anonym_autor Tak auto by som vratila, ale ja zijem v inej dimenzii, kde si take drahe dary nedavame. Snubak som vratila. Ostatne darceky nie (ale to bola klasika oblecko, knihy, nejake drobnosti, bizuteria...). Co sa mi mega pacilo, som si nechala, tie ktore mali skor citovu hodnotu pre mna, nez esteticku a sama od seba by som si ich nekupila, tak tie som vyhodila (napr nausnice, sveter, ktore sa mi az tak nepacili). Dodnes pijem kavu zo salky od exa a nemyslim pritom nanho. Ale je to uz 15 rokov, cerstvo po rozchode som asi este nanho myslela pri tej kave.
@anonym_autor auto som nikdy nedostala. Keď som sa rozišla so svojou najväčšou láskou, nič do mňa nepýtal, ani ja od neho. Mám od neho náušnice a asi 3-4 kusy prsteňov. Náušnice nosím každý deň, prstene príležitostne. A nijako nostalgicky na neho nemyslím, keď to nosím, sú to len veci.
Vsetko vyhodil a že kompmet. Vymenil byvanie aj auto... nič coho bola sucast ex nemam.
Ja som od bývalého dostala ako prejav lásky a dôvery jeho vlasy 😂 Je to už 14 rokov a on si myslí, že ich mám stále na poličke 😂😂😂
Mam sperky od 2 exov a normalne ich nosim
Mam od exmanzela veľa šperkov a pár značkových kabeliek. Normálne to nosím. Vôbec neriešim že to kupoval on. Jednu kabelku mi kúpil asi 3 mesiace potom čo od nás odišiel. Že posledná 😀. No a ešte dve deti. Ale to sa asi neráta 😂😂😂.
@anonym_autor po prvom manzelstve som vyhodila svadobne fotky.... po druhom nic... darceky su darceky...
Nedokázala som si nič z toho nechať ani snubák ani obrúčk(mali sme krátko pred svadbou) vrátila som všetko po poslednej blbej panvice.
on nič nežiadal, lebo dúfal že mu odpustim
Veci ako parfém som dopoužívala, nejaké oblečenie som pretriedila aj s iným pri bežnom upratovaní šatníka, jeden šál nosím stále, vôbec na neho pri tom nemyslím... nejakých veľmi sentimentálnych spomienkových vecí s vyznaniami, či fotkami som sa zbavila
Všetko som si nechala, je to vec, nijak sa mi k ex neviaže, už ani neviem, čo je od neho, dokonca som si od neho požičala žehličku na vlasy, ani tú nechcel 🤣.
po rozvode som si nechala aj jeho obrúčku,veľmi malá náplasť na dlhy,čo spôsobil
@anonym_autor nikto z mojich bývalých nic nechcel naspäť. Zlato som dala mladšiemu bratovi, hneď to zaniesol do záložne. Čo sa dalo využívať ďalej som využívala. Ani ja som nikdy nič nevzala späť, čo by som už len s tým robila... Ale je pravda, že nikdy nešlo o nejaké extrémne drahé veci. Auto ani náhodou
@anonym_autor Ja mam nejake veci od ex odlozene, ale nepouzivam ich, su na povale. My sme sa nerozisli v zlom, takze som nemala potrebu to vyhadzovat, skor mi bolo luto to dat do kosa. Co urobil on s mojimi darcekmi, to netusim.
@anonym_autor všetko som mu nechala
Nič som nevrátila, nevyhodili, a pri nosení na neho nespomínam nejak sentimentálne.
Odo mna nic nechcel, ale neboli to ziadne drahe veci. Ja som mu vsetko chcela vratit, hlavne par sperkov, o ktorych viem, ze boli drahsie. Mne nevratil nic, nechcela som. Nakolko som z jeho domu odisla v tom, co som mala na sebe a nikdy viac som sa tam nevratila, napisala som mu, ze veci co tam mam nech vyhodi, da do zberu, je mi to jedno (oblecenie, drogeria, veci do kuchyne, postelne pradlo a pod.)
Mne ex zobral aj moje auto, ale bolo na leasing tak mi ľúto nebolo.
Dnes mi na Vianoce kupuje zlaté šperky, raz náramok, 2x retiazku, prsteň s malým diamantom, tento rok som dostala krásny 6g prívesok so zafírmi, nenosím to, odkladám to dcére, po nej mi to posiela..
Zrejme má výčitky, o dcéru sa dlhé roky nezaujímal, neposielal výživné, toto je chabá náplasť za to všetko, ale neriešim, schovám do šperkovnice, no hádam si to raz nevypýta😁
Veci, čo som držala iba zo slušnosti (lebo sa nepatrí vyhodiť dar) som zlikvidovala. Buď kôš alebo bazar. A tých pár vecí, čo reálne využívam, mám.
Občas si spomeniem, lebo ostalo dosť nevyriešených problémov a krívd, ktoré ma stále hnevajú. Ale nikdy som si nespomenula kvôli nejakej veci. Ale ja zase vidím veci iba ako veci. Také že "na pamiatku" u mňa nehrozí. Ešte aj prsteň, čo som dostala od rodičov na 18-stku ma nejako nehreje u srdiečka. Jediné, čo ma napadne, keď ho vidím je, že v živote som nevidela škaredší prsteň. Spomienky mám v hlave, nie na prste / poličke / v šuflíku
Vsetko som si nechala, dar je dar…. Oblecenie atd sa mi pacilo, znosilo sa. Zasnubak skoncil v zalozni … ale bola to hlupost s horucou hlavou. Nemala som ziadne sentimwntalne pocity. Su to len veci, ktore sa mi pacili a on ich kupil. Auto som nedostala a aj keby, tak ho nevratim … nevidim dovod preco
@anonym_autor
Ja som ex nechal drahy diamantovy prsten, ale co ma dozralo ked telefonovala pytala sa ci by som jej neposlal certifikat cistoty - clarity, aj ked som ho mal tak som jej povedal ze ho nemozem najst, bez certifikatu dostane prd 😉
Ex trval na tom , aby som všetko vrátila. Ešte aj prsteň a obrúčku. Nech sa zadrhne.
@anonym_339f6e On to kúpil zo svojich peňazí svojej partnerke a keďže už si prestala byť jeho partnerkou, tak si to oprávnene pýtal späť. Muži tiež nie sú bankomaty, aby mohli iba tak ženám ( ex-kám ) rozdávať drahé veci.
no mne po exoch nic nezosatlo, nakolko aj karma fungovala, par dni po rozchode s jednym nas vykradli a tych par sperkov co som mala od jedneho ukradli :DDD usmevne. no... horsie to bolo vysvetlovat, ze velmi rada by som mu to vratila, tak ci tak som to nenosila... ale.. :D
no mne po exoch nic nezosatlo, nakolko aj karma fungovala, par dni po rozchode s jednym nas vykradli a tych par sperkov co som mala od jedneho ukradli :DDD usmevne. no... horsie to bolo vysvetlovat, ze velmi rada by som mu to vratila, tak ci tak som to nenosila... ale.. :D
@simca06022011 to aj uveril?

Ja som nemilosrdne vsetko vyhodila. Auto som nikdy teda len tak nedostala. Ale ak by ano, zbavila by som sa ho