icon

Je možná striedavá strarostlivosť v tomto prípade?

honey1151
12. aug 2014

Ahojte,malý ma rok a osem mesiacov. Mám ho v starostlivosti a ex má dovolené návstevy kazdy druhy vikend dve hodiny ale ani to nechodí. Ked dojde zvycajne inokedy a bud mu to nedovolým ked mi to nevyhovuje a nemám naladu,alebo povolím ale moc casto to neni( a nepaci sa mi ten jeho pristup ze si mysli ze bude chodit bars jak). On sa vzdy vyhovara ze nechodí lebo sa mu nechce byt so mnou (chudacik),aj ked ja si myslim ze keby mu na malom zalezi,tak toto neriesi .... A uz neraz sa mi vyhrazal ze jak bude mat malý vek nejake tri roky bude chciet striedavú starostlivost. Aby ste pohopili s tým ja vobec nesúhlasím,jednak sa mi nepaci predstava ktorí tu mnohí obhajujú ze pre dieta je dobré ked je raz tam a raz...Neviem ako vy ja som vyrastala v jednom domove a nie dvoch, a nemozme hovorit za tie deti ci im to prospieva ja si myslim ze moc nie...Uz len tento princíp mi vadí,ale ani moj vztah s exom a celou jeho rodinou neni dobrý to je dalsia vec co si neviem predstavit,celá jeho rodina(byvaju spolu ich rozvední rodicia ,otec neriesi,pre matku su jej synovia anjelikovia a kazdý iní je zlý) na mna kýda,tak si neviem predstavit ze by mali moje dieta a nehuckali proti mne....Realitou vsak je preco som sa s nim rozisla je,ze bere drogy a bere ich dodnes....Ked som sa sním dala dokopy tak fajcil trávu,ale to som zistila az postupom casu bohuzial nie vsetko hned vyplava na povrch...lenze jeho kamarati to sním posunuli este dalej na tvrdie drogy...Bola som vedla neho ked nás zastavili policajti dali mu namatkový test a vysla mu marihuana a pervitín ....výsledok je proste taký ze on bere drogy tak isto jeho brat a este si to doma uskladnuju.....ked zoberem do uvahy toto a vztahy myslím si ze je to az az len neviem jak by to bolo s dokazovaním na súde kedze tvrdé drogy vyprchaju rychlo z tela tak mu tam najdu len tu travu asi,a keby im robia kontrolu doma koli podmienkam urcite by to vtedy odpratali....,ale nechcem aby moje dieta bývalo s takym otcom,má 22 a zjavne je este nevybureny a nezodpovedný.. a ujom(ktorých matka to má u prdele)...rovno uz vidim buducnost syna takú istú....byvame v tom istom meste ale asi sa radsej odstahujem vidim to tak ....myslite ze by dali v takomto prípade striedavú starostlivost? dufam ze snad nie,taká perlicka ked som rodila tak bol tiez nafetovaný,takze tolko aký je otec...

mawka
12. aug 2014

podla mojho nazoru, striedava star. je vhodna pri rodicoch, ktori maju zaujem obaja a hlavne, ktori maju korektne vztahy aj po rozvode, ja by som si velmi zelala striedavu, ale zial, moj ex byva vyse 100 km od nas, takze to nepripada do uvahy ☹

vefi89
12. aug 2014

@honey1151 😕 striedavá starostlivosť- znamená, že obaja rodičia majú záujem o dieťa sa starať a vychovávať .. podľa toho, čo píšeš, ju súd neodklepne, keď nevie navštíviť dieťa vtedy, kedy to má povolené... čiže nejaví záujem 😉 pekne si zbieraj "dôvody prečo nie" - ak sa ti vyhráža, vydiera ťa alebo útočí na teba formou sms, mailov, tak si to pekne odkladaj, aby si mala na vrch, a keď sa raz stane, že si podá návrh na súd, vtedy to oprášiš a použiješ proti nemu 😉

honey1151
autor
Odpoveď bola odstránená
bonaqa2013
12. aug 2014

Ja som počula, že ani odborníci nie sú úplne naklonení striedavej starostlivosti.
Chcela by som vidieť toho somára, čo by odklepol striedavú starostlivosť nadrogovanému chlapovi.... Možeš kľudne spávať. Za chvíľu prestane chodiť úplne.To poznám z vlastnej skúsenosti

fidorka7
5. sep 2014

@honey1151 odkladaj si odteraz všetko, čo by si mohla proti nemu v budúcnosti použiť, aby si bola pripravená. A nie, neboj sa, neschválili by striedavku za takýchto okolností.