Liga matiek
Milé mamičky, dám si do uja googla ,,striedavá starostlivosť (podmienky, ako je zabrániť atď),, a čo mi google vyhodí? Skoro zakaždým niečo čo súvisí s ligou otcov. A kde sme my matky?!? Čo sme naše detičky nosili 9 mesiacov pod srdcom, prešli si ťažkým pôrodom, starali sa o deti v dobrom aj zlom atď. Práve preto chcem založiť aspoň takto virtuálne cez túto stránku diskusiu, kde by sme sa návzajom podporili my matky čo máme problémových ex partnerov, bio otcov našich detí a nedá nám to spávať. Budem veľmi rada za každý váš príspevok, podporu, radu, skúsenosti, názor, či už pozitívny alebo negatívny. Chcem, aby sme si pomohli takto navzájom a keď už si aj nepomôžeme, ale aspoň sa môžme navzájom povzbudiť. Mužom vstup zakázaný!!!
a teraz trošku o mne:
Pred 4 rokmi som sa rozvádzala, syna určil súd mne do výchovy a otca zaviazal platiť výživné 80 eur, styk s dieťaťom má neobmedzený a pre pokoj v rodine som ho mu aj vždy dávala kedykoľvek zavolal, ani raz som mu nepovedala nie. V septembri nastúpil syn do prvej triedy základnej školy a pred školou ma čakal ex, že chce požiadať o striedavú starostlivosť, aby sme sa striedali po dvoch týždňoch, je to pre mňa strašné, nakoľko ja chcem mať zo syna dobrého žiaka a hlavne dobrého človeka. Môj ex je feťák a ožran len mu to bohužial nemám ako dokázať, aj keď každý kto ho pozná to o ňom vie, náš syn bol neplánovaný, vzali sme sa kvôli nemu, a po dvoch rokoch som požiadala o rozvod, nakoľko som zistila tie skutočnosti s drogami a aj ma bil a psychicky týral. No ale vrátim sa k tomu , takže nakoniec vysvitlo, že chce striedavú starostlivosť kvôli tomu aby nemusel platiť to výživné, chamtivý ako sviňa, ja som mu povedala, že keď mu ide len o to , nech si požiada o zníženie výživného , že stým budem súhlasiť. ale on o to žiadať nechce, lebo si myslí , že by mi neznížili ( mimochodom už má ďalšie decko so svojou kolegyňou, dvojročnú dcéru, žijú spolu , ale nie sú manželia) tak som nakoniec súhlasila, že mi bude na účet posielať 80 eur a hneď na to mu ja naspäť pošlem 55 eur, aby bol krytý , že mi posiela celú sumu, podľa neho na školáka stačí 25 eur mesačne :/ zo strachu som s tým súhlasila: Potom som sa bola poradiť s kolíznymi opatrovníčkami a tie mi hovorili že nech sa nebojím, že nech mu nič neposielam a že keď je taký hajzel že nech požiadam o úpravu stykov, bála som sa, ale nakoniec som to dotiahla až pred súd, dnes sme mali pojednávanie. Zaplatila som si právnika, on mal tiež právničku (jeho matky kamošku) Požiadal o striedavú starostlivosť. Ale našťastie som mala v mobile smsky kde píše že keď mu neposlem späť výživné, že požiada o striedavku , keď som to predložila súdu, jeho právnička sa chytala za hlavu a on sa z toho nevedel vykrútiť, mám aj 46 fotiek z jeho facebooku kde je ožratý a vedľa neho môj syn :/, jeho družka má podmienku za drogy čo som tiež súdu povedala, pred dvomi mesiacmi nafúkal v robote atď atď Jeho právnička sa ma ani nič nepýtala, on jediné čo na mňa si vymyslel bolo že mne a môjmu manželovi ostáva 50 eur na jedlo a že pijeme čučo každý deň, skoro som sa neudržala od smiechu, topiaci sa aj slamky chytá. Akože čakala som hocičo ale toto fakt nie. Môj manžel pracuje ako vedúci v jednom obchode a ja som obchodna zástupkyňa jednej firmy, no neviem neviem ako by to dopadlo kebyže to je tak ako hovoril môj ex. Sudkyňa to ani do spisu nezapísala čo on povedal. :D Synovi som dneska vysvetľovala čo chce jeho otec dosiahnuť a povedal mi citujem ,,na to nech oci zabudne,, takže tak. Odročili nás, musíme ísť na psycchologické vyšetrenie všetci traja do Košíc, dúfam že psychologička odhalí čo je to za vtáka. Držte palce.
Trochu som sa rozpísala, ale aj tak to nie je všetko čo mám na srdci 🙂
Podporme sa navzájom a poraďme si
@biancarv drzim ti palce, aby si cim skor mala za tym vsetkym co prezivas!! a neboj sa, takemu cloveku nikto nezveri dieta na striedavu starostlivost. On ma priatelku co ma podmienku za drogy, aj on nafukal.. ty mas noveho manzela, surodenca pre starsieho synceka a ziadne drogove pletky 🙂
@biancarv nemas sa coho bat... ten posudok je v podstate na potvrdenie tvojich slov 🙂 A ak ti toto povedal tvoj syn, tak uz vobec nnie je o com 🙂
inak, striedavka... ludia su v tom, ze vtedy sa vyzivne neplati, ale to je hlupost, plati sa aj vtedy - zalezi od prijmov rodicov.
@kaktusik007 len syn mi aj zároveň povedal, že nech to jeho otcovi nehovorím, že to povedal, lebo sa mu to bojí povedať. Ale tak dúfam že psychologička na to príde.
No to s tým výživným viem, a v tomto prípade by som musela platiť ešte ja jemu, nakoľko mám oveľa väčší príjem ako on. 😕
Sudkyňa mu odporučila, aby doniesol výsledky testov na psychotropné látky. Nie je povinný to doniesť, len keď chce dokázať že drogy neberie. A tu je háčik. Ja som si istá že je feťák, plno ľudí mi to potvrdilo. Ale zároveň som dneska zisťovala cez internet ako je to s tým testom, a že je to o ničom, ten test na ktorý sa treba vymočiť, že skoro nič nezachytí, že to stačí byť človeku pár dní čistý a má negatívny test. Tak to nie je bohviečo keď je to pravda.
@biancarv vyborny napad s touto temou. Ty moj pribeh poznas. Skoro rovnaky ako tvoj, resp. skoro rovnaky ex (nieje to ten isty? 😲 😉 my sme nastastie neboli manxelia a nebojuje o striedavku (zatial) ale samozrejme sa nou vyhrazal. Na sud cakam uz7 mesiacov, ohladne zverenia a vyzivneho, a stretavania. Zstial fungujeme bez vyzivneho a stretavania, aj ked predbežne urcene je. No su to stresy aj tak. v noci sa niekedy budim spotena co mam nocne mory z minulosti a to som uz prec z pekla skoro rok.
@tomikejt som rada , že si sa pridala, dúfam že tu budeme čo najviac, aby sme sa mohli posťažovať :D
Vidíš ja som čakala ani nie mesiac na súd pred 4 rokmi a teraz dva mesiace. Teraz čakať dalšie tri mesiace na to psychologické vyšetrenie a potom ešte ktovie ako dlho na ďalšie pojednávanie. Ale to je strašné, že tak dlho musíš čakať. Už aspoň vieš komu pridelili tvoj prípad?
@biancarv ano to viem komu to pridelili. netusim preco to tak trva. ex mi ani urcene vyzivne neplati, takze do sudu sa tam nazbiera dost velka suma. uz som bola aj za exekutorom. najradsej by som sa na to vykslala, ale ked exekutor nic nevymoze 3 mesiace, budem dostavat nahradne vyzivne od statu, a teraz je nam kazde eurko dobre..
Presne pre môj a mne podobné prípady, mojej kamarátke stále hovorím, že nech si fakt dobre rozmyslí s kým chce mať dieťa, lebo to nie je sranda. ☹
@tomikejt tak samozrejme všetko zlé je na niečo dobré, mne to okrem syna dalo aj veľké ponaučenie do života. Veľmi si vážim svojho manžela, jeho lásku, nehádam sa sním atď, predtým som nebola taká v pohode ako teraz, zbytočne som sa rozčulovala, vadili mi aj maličkosti, nevážila som si svojho terajšieho manžela, ešte pred tým než som sa dala s exom dokopy som chodila s mojím terajším manželom tri roky, chovala som sa ako rozmaznané decko a vzťah s exom ma totálne zmenil, keďže ten hajzel ma bil a psychicky týral, vkuse pil a drogoval, no koniec, som si prešla peklom s ním
@biancarv ano jasne aj to ponaucenie.. a to bolo teda poriadne ponaucenie. psychicke tyranie je horsie nez cokolvek ine..ja som bola vychudnuta, bez absolutne ziadneho sebavedomia, on zo seba robil najmudrejsieho a ja som bola ta hlupa..nastastie som sa vzchopila a uvedomila som si ze toto zo mna ten clovek nesmie robit, moj syn nesmie vyrastat s takym clovekom. konecne sa citim slobodna a nerevem do vankusa
@tomikejt fyzická bolesť sa zahojí, ale psychická nikdy. Nikdy nezabudnem keď sa narodil Paťko a on prišiel za mnou pod vplyvom marihuany, ja som mala veľmi ťažký pôrod, skoro som prišla o život, a ten chudák sa rehotal z mojích bolestí. No to bolo strašné, cítila som sa hrozne. Nevedela som sa ani pohnúť, stratila som veľa krvy a ten sa mi smeje. No chápeš to?
@biancarv tak to je chudak ked sa smial z tvojej bolesti. ja som raz bola chora, v horuckach, bolesti celeho tela, ale musela som fungovat, starat sa o maleho cely den, on nezamestnany musel lezat pred telkou a ked som vecer na zachode odpadla, este mi vynadal ze co to hram.. neviem, to tito chlapi chodia na nejake specialne kurzy kde ich ucia ako sa spravat k zenam?
@tomikejt ešte som ti nepovedala jednu vec, doteraz som mala ja a aj moje deti v tej bytovke trvalý pobyt kde on má byt a dnes ma po súde počkal pred budovou a víťazoslávne mi zahlásil, že mi zrušil trvalý pobyt a aj môjmu mladšiemu synovi :D akože žily mi to netrhá. Ja som na neho absolútne vôbec nereagovala a išla som bez povšimnutia dalej po ulici. Iste ho skoro porazilo že som vôbec nereagovala. Podľa mňa ma chcel vyprovokovať, aby sa mohol so mnou hádať a aby som povedala niečo čo by nebolo v môj prospech, lenže z takéhoto správania som dávno vyrástla :D Aj keď s manželom bývame v podnájme môžem si kľudne dať trvalý pobyt ku jeho starkej aj s deťmi, aj manžel tam má, aspoň budeme mať rovnaký a nech sa ex pokaká , že aký je šikovný :D :D :D

Samozrejme nechcem diskutovať len o striedavke, ale aj o rozvode, o stykoch , výživnom atď.