icon

Manžel ma už neľúbi. Čo mám robiť?

leennkaaa
20. feb 2026

Ahojte, poraďte mi prosím. Manžel mi po 16 rokoch spoločného života povedal, že ma už neľúbi, že to trvá už dlhšie (prvý krát mi to povedal asi pred dvoma rokmi), že sa aj pokúšal ľúbiť ma, ale nejde to. Dodal, že za všetko môžem ja, moje správanie. Boli hádky, v poslednú dobu už veľa. Žiadna neha z jeho strany, stále kritizovanie. Bol stále nervózny. On je vybusna povaha. Keď bolo po jeho, bolo dobre, akonáhle som mu povedala niečo čo sa mu nepáčilo, alebo ho len tak koľkokrát podpichla, už bolo zle. Vybuchol a nahneval sa, nerozprával sa so mnou aj keď som sa ospravedlnila. Toto ma ale hrozne zranilo lebo boli aj pekne chvíle. Ale tušila som, že z jeho strany niečo nie je v poriadku. Najhoršie na tom, že ho stále ľúbim a je to ťažké zahodiť len tak. Aj keď som si svoje chyby pred ním priznala, ale on si nechce, že aj on mal chyby. Stále len vo mne vidí problém, že ma prestal ľúbiť. Odišla som od neho, aj ma volal naspäť, mame aj deti. Ale mam byt s nim ,keď tam nie je láska z jeho strany a za všetko môžem len ja?

Strana
z2
maca1984
20. feb 2026

Celkom nerozumiem tomu, na čo ťa volal naspäť keď ťa podľa jeho slov neľúbi. 🙄

anonym_0db418
20. feb 2026

Takto budeš žiť ešte koĺko rokov? asi by bolo najlepšie sa rozviesť , majetok rozdeliť a nech si žije ako chce.
Teraz budeš do konca života počúvať že ťa už neľúbi?

luccys
20. feb 2026
@maca1984

@maca1984 To je zas nejaka rozpravkarka.

deti95060810
20. feb 2026
@maca1984

@maca1984 No lebo nevyzretý jedinec.
ani z voza - ani na voz s takým chlapom.

sisska96
20. feb 2026
@maca1984

@maca1984 však potrebuje služku

leennkaaa
autor
20. feb 2026
@sisska96

@maca1984 myslím, že za to ze mame deti a mal navarene, poriadene
@sisska96

maca1984
20. feb 2026
@sisska96

@luccys nemusí to byť rozprávkárka. Moja kamoška si kadečo užila ( nevedeli sme o tom) a keby som to tu ja, či ona napísala, si viacerí pomyslia že výmysel, námet na knihu.
@sisska96 no jedine.. full servis

maca1984
20. feb 2026
@leennkaaa

@maca1984 myslím, že za to ze mame deti a mal navarene, poriadene
@sisska96

@leennkaaa to áno, full servis mu chýba. Jedine.

leennkaaa
autor
20. feb 2026
@maca1984

@leennkaaa to áno, full servis mu chýba. Jedine.

@maca1984 len toto nechápem, ako môže všetku špinu hádzať iba na mňa. Veľakrát mi aj on ublížil a všetko som mu odpustila. Napriek hádkam, stále ľúbim a je to ťažké odhodiť všetko len tak..ale to asi musí tak byť..

zuzacka16
20. feb 2026

keď si už urobila ten prvý krok, že si odišla, napriek tomu že ho stále ľúbiš, si silná a urob teraz aj ten druhý krok a teda sa rozveď..volal ťa nazad preto, lebo mal všetko porobené, teda upratané, navarené, opraté a teraz to nemá, ale už nerob krok späť, lebo možno chvíľu bude sekať dobrotu a zas to bude tam, kde aj predtým..a ešte jedna dôležitá vec, ten človek ťa neľúbi, má ťa iba z povinnosti robiť domáce práce..

maca1984
20. feb 2026
@leennkaaa

@maca1984 len toto nechápem, ako môže všetku špinu hádzať iba na mňa. Veľakrát mi aj on ublížil a všetko som mu odpustila. Napriek hádkam, stále ľúbim a je to ťažké odhodiť všetko len tak..ale to asi musí tak byť..

@leennkaaa urobila si krok, a to obrovský ktorý nedokáže každá, odišla si. Už si to takto udrž, nedaj sa zlákať. Vieš si zariadiť nový život, a môžeš ešte nájsť chlapa čo ťa bude ľúbiť. Držím ti palce.

fednaja
20. feb 2026

Už raz si sa rozhodla a ten správny krok si urobila. Nevracaj sa naspäť niekde, kde nedostávaš lásku, podporu a ani pochopenie. Nebude to dobré ani pre teba a ani pre vaše deti.

leennkaaa
autor
20. feb 2026
@maca1984

@leennkaaa urobila si krok, a to obrovský ktorý nedokáže každá, odišla si. Už si to takto udrž, nedaj sa zlákať. Vieš si zariadiť nový život, a môžeš ešte nájsť chlapa čo ťa bude ľúbiť. Držím ti palce.

@maca1984 ďakujem ti za povzbudenie. Je to hrozne ťažké pre mňa, ale áno musím vydržať. Nikdy by som si nepovedala, ze takto dopadnem.uz nie som najmladšia o to je to ťažšie a toľko rokov co sme boli spolu.
@maca1984

leennkaaa
autor
20. feb 2026
@fednaja

Už raz si sa rozhodla a ten správny krok si urobila. Nevracaj sa naspäť niekde, kde nedostávaš lásku, podporu a ani pochopenie. Nebude to dobré ani pre teba a ani pre vaše deti.

@fednaja ďakujem

leennkaaa
autor
20. feb 2026
@zuzacka16

keď si už urobila ten prvý krok, že si odišla, napriek tomu že ho stále ľúbiš, si silná a urob teraz aj ten druhý krok a teda sa rozveď..volal ťa nazad preto, lebo mal všetko porobené, teda upratané, navarené, opraté a teraz to nemá, ale už nerob krok späť, lebo možno chvíľu bude sekať dobrotu a zas to bude tam, kde aj predtým..a ešte jedna dôležitá vec, ten človek ťa neľúbi, má ťa iba z povinnosti robiť domáce práce..

@zuzacka16 ďakujem

biba_18
20. feb 2026

teraz sa trápiš lebo ťa neľúbi. nevieš to pochopiť, on svoj podiel viny neuznáva.
čo by sa zmenilo ak by si sa vrátila? nič. neľúbil by ťa, tak ako teraz, trápila by si sa rovnako, k tomu by si ho obskakovala a ešte by si ho mala stále na očiach aby ti to pripomínalo, aké je to celé na figu…

maca1984
20. feb 2026
@leennkaaa

@maca1984 ďakujem ti za povzbudenie. Je to hrozne ťažké pre mňa, ale áno musím vydržať. Nikdy by som si nepovedala, ze takto dopadnem.uz nie som najmladšia o to je to ťažšie a toľko rokov co sme boli spolu.
@maca1984

@leennkaaa všetko sa dá zvládnuť. Už teraz si pre mňa silná žena.
Kamarátka ktorú spomínam začala od nuly, doslova. Z novostavby s bazénom do pidi bytíku, s deťmi. Odrazila sa od toho povestného dna psychicky, finančne. Kiežby mnohé ženy čo tu píšu svoje žalostné príbehy malo aj tvoju silu, silu odísť. Budem jak Matovič " dobre bude " 😁

leennkaaa
autor
20. feb 2026

Ďakujem žienky za povzbudenie. Sama som nevedela, ze ci sa ku nemu mam vracať, či nie, ale každá mi píšete aby som sa už nevrátila. Ľúbiť už nikoho tak nebudem ako jeho, ale asi to takto musí byť. Vzťah bez lásky a nehy nechcem

leennkaaa
autor
20. feb 2026
@maca1984

@leennkaaa všetko sa dá zvládnuť. Už teraz si pre mňa silná žena.
Kamarátka ktorú spomínam začala od nuly, doslova. Z novostavby s bazénom do pidi bytíku, s deťmi. Odrazila sa od toho povestného dna psychicky, finančne. Kiežby mnohé ženy čo tu píšu svoje žalostné príbehy malo aj tvoju silu, silu odísť. Budem jak Matovič " dobre bude " 😁

@maca1984 aj my dom mame, záhradu.. všetko len tak nechať, už kde som bola zvyknutá taky cas. A najhoršie jeho opustiť, pri ktorom som si myslela ze zostarnem a umriem. Veľmi mi zlomil srdce, ale možno ani on za to nemôže.. Prestal ľúbiť... Len robil v zahraničí nejaký čas a stále mi vravel, že rodina je pre neho na prvom mieste, miluje deti. Keď odchádzal preč, plakali sme. Písal mi, že nás nikdy neopustí, že sme prvoradi. Ako prišiel na Slovensko, išlo to dolu vodou až to takto dopadlo...

reanda
20. feb 2026

podla mna ta ani nikdy skutocne nelubil.. laska nemoze len tak zmiznut, ze zrazu mi na druhom uz vsetko len vadi a za vsetko moze on.. a ty ho sice mozno mas rada, ale mala by si mat radsej seba a nevracat sa k niekomu, kto nema v laske teba..
ver si.. ver, ze vsetko zvladnes, aj ked to bude mozno tazke a ze ta este caka pekny zivot..

leennkaaa
autor
20. feb 2026
@reanda

podla mna ta ani nikdy skutocne nelubil.. laska nemoze len tak zmiznut, ze zrazu mi na druhom uz vsetko len vadi a za vsetko moze on.. a ty ho sice mozno mas rada, ale mala by si mat radsej seba a nevracat sa k niekomu, kto nema v laske teba..
ver si.. ver, ze vsetko zvladnes, aj ked to bude mozno tazke a ze ta este caka pekny zivot..

@reanda aj ja mam taky pocit, že ma nikdy tak neľúbil ako som si myslela, neviem 🤷

anonym_43f7ee
20. feb 2026
@luccys

@maca1984 To je zas nejaka rozpravkarka.

@luccys tiez si myslim,

autorka absolutne nemala problem dobrovolne odist od deti ale riesi ze je zvyknuta na dom so zahradou
a uz vobec neverim zeby nejaky realny chlap neodisiel z otrasneho vztahu. a tento tu by zrazu ostal navyse s detmi o ktore sa treba starat a ceresnickou na torte by bolo, zeby si ju chcel po case opat zavesit na krk

maca1984
20. feb 2026
@anonym_43f7ee

@luccys tiez si myslim,

autorka absolutne nemala problem dobrovolne odist od deti ale riesi ze je zvyknuta na dom so zahradou
a uz vobec neverim zeby nejaky realny chlap neodisiel z otrasneho vztahu. a tento tu by zrazu ostal navyse s detmi o ktore sa treba starat a ceresnickou na torte by bolo, zeby si ju chcel po case opat zavesit na krk

@anonym_43f7ee kde píše že odišla od detí ?
Teba by nemrzelo, nebolelo keby si si myslela že máš usporiadaný život, spokojnú rodinu a zrazu tresk ?
To nie je o majetku ( predpokladám že nie), že wáu, máme dom, ale o pocitoch, myšlienkach , že mám rodinu, manžela, dom, dožijeme tu spolu..

reanda
20. feb 2026
@leennkaaa

@reanda aj ja mam taky pocit, že ma nikdy tak neľúbil ako som si myslela, neviem 🤷

@leennkaaa to je velmi caste.. skutocna laska vo vztahoch je dnes podla mna velmi vzacna a zriedkava, lebo ludia su od nej od detstva skor odvadzani, ako k nej vedeni.. a potom sa zamotas vo vztahoch, kde sa za lasku povazuje nieco, co nou vobec nie je

lauruska_sumienka
Autor odpoveď zmazal
maca1984
20. feb 2026
@lauruska_sumienka
Odpoveď bola zmazaná

@lauruska_sumienka kde tam píše že deti nechala u neho ?

leennkaaa
autor
20. feb 2026
@anonym_43f7ee

@luccys tiez si myslim,

@anonym_43f7ee ja som od deti neodišla, to kde čítaš? A áno je mi ľúto za všetkým a keď sa do toho nerozumieš, tak to nekomentuj
@anonym_43f7ee

anonym_1ea8db
20. feb 2026
@leennkaaa

@anonym_43f7ee ja som od deti neodišla, to kde čítaš? A áno je mi ľúto za všetkým a keď sa do toho nerozumieš, tak to nekomentuj
@anonym_43f7ee

@leennkaaa tvoj miláčik mal už hoooodne dávno.milenku. Preto to zrazu neľúbenie. Trt neľúbi. To sú len kecy. Zbaviť sa ťa potreboval.

anonym_fcbb39
20. feb 2026

@leennkaaa Proste sa snaž zabudnúť, musíš sa od neho odpútať. Venuj sa sebe, deťom a s takýmto emocionálne nezrelým debilom vôbec nestrácaj čas, lebo to budeš neskôr ľutovať. Ja som sa v takomto manželstve zacyklila na 11 rokov, z toho 6 úplne nefunkčných, furt dokola raz ma chcel, raz nie...nebol zlý človek, nepil, nebol ani agresívny, bol a aj je dobrý otec, ale proste nevdel čo chce, nesnažil sa zlepšiť náš vzťah, vždy som všetko iniciovala len ja, nezaujímal sa vôbec o mňa a načo mi je debil čo ma nevie doceniť. Toľko krát som sa snažila to manželstvo zachraňovať, zobralo mi to nervy a mladosť. Keby som tak mohla vrátiť čas, hneď sa rozvediem.

anonym_fb3615
20. feb 2026
@leennkaaa

@leennkaaa lebo si taka submisivna, nesebavedoma putka, ktoru je radost tyrat😅 chlapovi musis denne vytycovat hranice, zvlast raplovi, ako mas ty, ten ti kasle na navarena a poriadene😅 to ma za samozrejmost...

Strana
z2