icon

Môže súd rozhodnúť v prospech otca?

miska030
4. júl 2013

Ahojte,potrebujem poradit,lebo sa asi zblaznim.Biolog.otec mojho syna sa o neho od mala nezaujima,v roku 2006sme mali sud ohladom zverenia a urcenia vysky vyzivneho,sud syna zveril mne(neboli sme manzelia) a jeho zaviazal platit33e.Ja som suhlasila s najmensim vyzivnym co vtedy bolo 540sk,ale sudkyna mu za jeho arogant.spravanie dala plati 33e.Tie viac neplatil,ako platil.Proste je to clovek,ktory syna vymenil za alkohol.Nikdy mu nic nekupil,neposlal pohladnicu,ani na Vianoce,ci narodeniny,den deti,syn ho nepozna,aj keby okolo nas presiel,maly nevie,ze je to jeho otec.Bol uz 2x sudne trestany,ma kopu priestupkov na policii.Ked mal syn 5rokov,vydala som sa a s mojim milovanym manzelom mame este dve dcerky.Syn ma s manzelom kamaratsky vztah,nevola ho oci,ale krstnym menom.Maly ho povazuje za vzor,respektuje ho.Vo febr.sme mali s mojim ex.sud ohladom zvysenia vyzivneho,vyzivne nam zvysili na 50e,s ktorymi ale moj ex nesuhlasil,robil zo seba chudacika,bezdomovca,bez roboty,este ho aj z uradu vyhlasili,lebo sa neprisiel hlasit.Opät tri mesiace vyzivne nezaplatene,uz som podala trestne oznamenie a naraz mi na FB pisal,aby som pockala s peniazmi,ze to zaplati,ze uz bude mat robotu,bla,bla,bla,ze nacierno robil a nezaplatili mu,stale to iste dookola,tak som mu jasne,strucne napisala co si o nom myslim.Odpisal mi,ze preco ma platit na syna,ktoreho nevidava,takze sa bojim,aby nieco nepodnikol,ze napr.bude chciet syna cez vikendy,sak to neprezijem.Syn bude mat 9rokov,ma diag.DMO s pravou hemiparezou,je dennodenne so mnou,nikdy sa na otca nepytal a ked som o nom zacala hovorit ja,nevedela som najprv ako na to,ale zacala som tym,ze som sa ho opytala,ci vie,ze Misko(moj manzel)Nie je jeho otec,tak mi odpovedal,ze vie,a nato sa ma opytal,ze preco nemoze byt aj jeho ockom,no mala som dost.Nema na neho ziadne spomienky,ako sa snim o tom rozpravat,vidim na nom ,ze sa neciti dobre,ked nacnem tuto temu:(

emily76
4. júl 2013

takto.. podla mna si "otec" ani ziadnu ziadost o upravu styku neda.. len skusa, ci zo strachu necuknes. Ak by syna vidat chcel, mal na to dost casu.. a aj na sude podla mna nebudu na hlavu padnuti, aby zrazu zacali 9-rocneho chalana nutit do styku s chlapom, ktoreho v zivote nevidel. Ak vyslovene netrvas na vyzivnom a manzel by bol ochotny si maleho adoptovat, tak normalne navrhni "otcovi", ze si manzel maleho adoptuje a on potom nebude ziadne vyzivne musiet platit.

janka2501
4. júl 2013

Nech si tvoj terajsi manzel skusi tvojho syna formalne adoptovat. Ono sa to da ak s tym bude suhlasit biootec. Ked ho maly ma rad a povazuje za otca.skuste sa porozpravat doma o tom

miska030
autor
4. júl 2013

Moj ex s tym nebude suhlasit,je to problemovy clovek a normalne mam strach,zeby som ho stretla,sama.

emily76
4. júl 2013

@miska030 vies, ale prachy su prachy... ak zacnes tym, ze ak bude suhlasit, nemusi platit, mozno to pre neho bude dost motivujuci argument. 😉 Lebo ak je maly nie celkom v poriadku, tak bude mat stazene uplatnenie a lahko sa moze stat, ze aj ked bude dospely, bude odkazany na vasu pomoc a moze si sudne dat ziadost o prispievanie od otca.. a takto nejako to skusit aj otcovi povedat... a normlane mu povedz, ze ak chce navstevy, tak si moze maleho kludne vziat na tyzden.. a uvidis, ako sa bude do toho hrnut...

miska030
autor
4. júl 2013

To vyzivne33e co mal platit,neplatil a ja som si povedala,ze ked nevie platit ani tych smiesnych 33 tak podam o zvysenie,o peniaze mi nejde,pretoze aj tak ich od neho vidim,az po troch mesiacoch,po podani trest.oznamenia,ja to robim preto,ze je to jeho povinnost,tak nech si ju plni.Lebo ked ma na alkohol,tak nech ma aj na maleho.Ja s nim nekomunikujem,ani telefonicky a aj ked byvame v tom istom meste,ani ho nestretavam.V minulosti som viac komunikovala s jeho mamou,lebo u nej byval a lutovala som ju pretoze dost sa jej naublizoval,popredal jej nabytok,a aj ona na neho podala tres.oznamenie,nakoniec byt predala a odisla do Talianska,ale nakoniec ma aj ona strasne sklamala a on chudacik zostal na ulici,ale ma nejaku frajerku,s ktorou popija a zvyknu rusit nocny klud aj nedavno skoncili obaja v nemocnici,mali nejaku potycku s policajtmi,dokonca ta jeho spolualkoholicka udrela policajtku.Prepadne ma strach,zeby som ho hocikedy mohla stretnut,ale na druhej strane,on vie kto je moj manzel a vie aj to,ze keby sa o nieco pokusil a nebodaj by pri tom boli aj moje deti,tak sa vlastnymi rukami viac nenaje.Najviac sa bojim toho,ze napr.poda si navrh na sud a sudkyna mu vyjde v ustrety,lebo vsade pocuvam,ze otec ma pravo na dieta,ale po 9tich rokoch,kde su otcovia,ked maju deti horucky,ked treba ritku utriet,ked ide 1xdo skolky,do skoly,kde su vtedy????Nehadzem ich vsetkych do jedneho vrecia,lebo vidim na manzelovi,ze existuju vynimky a dakujem Bohu,ze jedneho takeho mam doma 🙂 🙂 🙂

lylkatomaskova
4. júl 2013

Bio otec ani nemusí suhlasiť ak suhlasi je to len dobre stačí to vybaviť ex offo čiže cez urady .Ak nie ide to sudne a v tom by nemal byt problem .Neviem ake ma priezvisko Tvoj syn či po Tebe alebo Tvojom podarenom ex.Aj to by som mu zmenila spolu s navrhom o tom aby bol otcom Tvojho syna Tvoj manžel.S vyživným sa potom rozluč ale to Ti zrejme ani velmi chýbat nebude.Samauzrejme to čo pred tým nezaplatil Ti vysiet bude naďalej.Podala by som nanho exekuciu u sudneho exekutora.Co sa týka rodiča a jeho prava každý ho ma rovnake a rovnaký nárok na dieta ci je to otec alebo matka ak si otec spomenie na svoje dieta o deat rokov že dajake ma a poda si na sud a mysli to važne tak sud mu kludne moze prisudit dajake hodiny samozrejme skuma okolnosti atd.pisem ze moze nemusi ale rodic ma pravo na svoje dieta skratka je to tak .Nechcem Ta strasit .V Tvojom pripade to podla mna nehrozi aspon podla toho čo si tu o nom popíésala.Vela stastia!