icon

Nechcem sa viazať. Prečo ma neláka svadba?

Dnes o 18:10

Čo si myslite o tom, že sa nechcem viazať? Proste mám vzťah od 18, teraz mám 25…už rok mám pocit, že by mi pomohlo byt sama. Aj keď partner je mily, pozorný, v domácnosti nápomocný. Cítim že ma chce požiadať o ruku a plánuje svadbu ale mňa to vôbec neláka. Úplne si viem predstaviť, že by som radšej bola sama. Tento pocit trvá u mňa už rok. Pritom keď sme spolu začínali chcela som aj rodinu aj deti. Dnes a už dlhšiu dobu to tak vôbec necítim. Neviem ten vzťah opustiť aj skrz vzťahy ktoré majú naše rodiny medzi sebou vzájomne, ja s nimi oni so mnou a naopak.. nerozumiem čo to so mnou je.

anonym_0e9c0b
Dnes o 18:15

a co ocakavas teraz od MK?

unbeholfen
Dnes o 18:16

@anonym_autor netreba to ukončovať, žite ako druh a družka. Keby som ja bol tvoj frajer ja by som bol rád a bral by som to že buďme len tak bez sobášu, bez detí, že len my.

petamich
Dnes o 18:16

No tak sa zamysli, premysli si co chces a co nechces a podla toho sa zariad. Tu tazko radit. Hlavne prosim si ho neber lebo rodina, budes sa potom pripadne zbytocne rozvadzat...

doriiis
Dnes o 18:18

To, že nechceš svadbu je ok. Sme tak mnohé. Lenže ty nechceš ani toho chlapa. Ale nechceš sa ani rozísť

unbeholfen
Dnes o 18:18

@anonym_autor škoda že už ste tak prepojení. Inák by si ho mohla vymeniť za mňa a mne by to pasovalo čo chceš.

anonym_82380c
Dnes o 18:19

Ak to s ním necítiš na viac, tak asi je to intuícia. Ja som sa poučila, že som mala počúvať svoje vnútorné ja... a nemala som ostať s mužom, kde som cítila presne toto... mala som to dávno ukončiť.

anonym_7fb4c7
Dnes o 18:20

Toto by mal ten Tvoj chlap vediet. Presne tak, ako si to napisala. Bud charakter a povedz alebo napis mu to. Ak ho mas rada co i len ako kamarata, zasluzi si to. Inak je to od Teba velmi nepekne a nefer voci nemu. Aj on ma narok na buducnost s niekym, co nechce byt sam ale s nim, mat rodinu, plany, spolocne sny.

A k Tvojej otazke - netusim preco Ta to nelaka, to si pories Ty v sebe. Mozno si fakt nezazila single zivot a chces, mozno to proste nie je ten pravy pre Teba. Ale zotrvavat v tomto nie je ok. A ako argument, ze rodiny navzajom si rozumeju... Je mi ho luto.

anonym_5ae424
Dnes o 18:25

Súhlasím ,určite mu to povedz

reanda
Dnes o 18:40

urobit spravnu vec nebyva vzdy prijemne

anonym_771c26
Dnes o 18:42

@anonym_autor Tak podla mna nie je ten pravy. Asi sa streba rozist a hladat takeho, pri ktorom sa budes naozaj zo srdca tesit ked budes vudiet ze Ta planuje poziadat o ruku. Samozrejme, vzdy je pravdepodobnost ze manzelstvo/partnerstvo nevyde. 100% tne nie je nic.

beata_k
Dnes o 18:43

@anonym_autor Deje sa to, ze ste sa dali dokopy ako "deti" a medzitym si realne dospela. Ako sa k tomu postavis je na tebe.

fednaja
Dnes o 18:59

Ak máš už teraz ten pocit, nie je dobré sa viazať, možno len potrebuješ ešte dozrieť do toho štádia. Možno potrebuješ pri sebe človeka, pri ktorom si povieš toto je ono....

svetlonos
Dnes o 19:00

@anonym_autor
Presne ako píše beata-k. A ešte je možné aj to, že si sa posunula viac a máš iné predstavy a názor na život ako on. Je v pohode zmeniť názor ale tu toho bude viac.
Predstav si reálne že ste manželia, máte aspom 2 deti. Ako sa v tej pozícii matky a manželky (dcéry. Nevesty) citiš? Ak zle, nekonfortne - u akého dôvodu?
Toto si v kľude predstáv a prídeš na odpovede pre seba.
Mala som dlhší vzťah. Tiež sa už aj rodičia poznali, boli sme vraj taký nádherný ukážkový pár, nik nečakal rozchod - a bum. Stáva sa.

anonym_3c6fa4
Dnes o 19:05

Nelubis ho uz. To je cele. Ako keby som o sebe citala. Vydrzala som o rok dlhsie ako ty. Na konci som uz neznasala ako sa smeje, ako pije vodu, vsetko mi vadilo

A potom prisiel niekto, u koho som si tu svadbu zrazu vedela predstavit, velmi dobre 😉

amalka07
Dnes o 19:11

Na toto iné riešenie ako otvorený rozhovor s tvojim partnerom bohužiaľ neexistuje. Ak chces, tak choď najprv k nejakému vztahovemu poradcovi, aby ti poradil