Platba právnika pri súdnom zverení dieťaťa
Mamičky prosím Vás ako to funguje keď sa žena obráti na právnika zo žiadosťou o zastupovanie na sude o zverenie dieťaťa ,môže právnik peniaze za zastupovanie vymáhať od partnera alebo to musí zaplatiť matka? Áno vieme ze existuje aj bezplatný právnik ale teda u nás v meste je tento právnik naozaj nič moc.
Prečo od partnera? Na súde sa vieš zastupovať aj sama a je úplne bežné, že počas takýchto súdov (rozvod, zverenie dieťaťa, výživné, dohody o vyporiadní BSM) ľudia právnikov nemajú. Pojednávaní na tieto témy bez právnikov je viac ako s právnikmi. Ak si neveríš, nevieš komunikovať, alebo máš iný dôvod na to, že chceš či potrebuješ právnika, zaplatíš si ho sama.
pokiaľ si nájdeš právnika ,ktorý bude zastupovať teba ako matku - určite si náklady za zastupovania - jeho služby budeš hradiť sama. Prečo by mal právnik úhradu nákladov na tvoje zastupovanie vymáhať od otca dieťaťa?? Jedná sa o rodinné právo.
Súd môže dať uhradiť tvoje náklady spojené so súdnym konaním napr. vtedy ak si poškodená strana, ktorá na súde vyhrá a do odškodnenia sa započítajú aj tvoje vynaložené náklady na súdne pojednávanie - teda vrátane nákladov na tvoje právne zastupovanie.
to je krásne, vy si ho najmete a zaplatiť ho má protistrana:D dávno ma nič tak nepobavilo, okrem toho v otázkach detí, sa väčšinou ani nepriznáva náhrada trov žiadnej zo strán, každý si platí to, čo si objednal
@janka_266 ja vie aj mne sa to zdalo vtipné len nemám skúsenosť preto som.sa pýtala 😂
@melanta myslela som ze právnik pomôže vyjadrovať sa viem len príjemné to není predsa len v tej chvíli je možno dobre oprieť sa dajme tomu aj o toho právnika ze mate niekoho na vašej strane
Vyjadrovať sa a odpovedať na otázky súdu, či protistrany budeš aj tak ty, nie právnik.
zvýšenie o výživné bolo viac krát podané . niekedy som bola bez právnika, naposledy sme právnika mali....
dokonca bol len on na pojednávaní. na prvom sme boli aj my s dospelým synom , len po prvom pojednávaní rozsudok vynesený nebol.
synovho právnika zaplatil ex.... videla som faktúru ktorú mu posielal právnik.
Môžeš sa obrátiť aj na CPP , ak splniš podmienky , budeš mať nárok na bezplatné poradenstvo a v prípade potreby aj zastupovanie na súde.
V drvivej väčšine sa matky zastupujú samé, môžeš to s niektorou ktorá už súd absolvovala poradiť, trochu trénovať. Prípadne môžeš využiť niekoho , kto je zdatný a obratný vo vyjadrovaní a ten ťa bude na súde zastupovať ako laik. Ja som tak ako laik zastupovala môjho partnera.

pravnika plati ten kto si ho najal tj matka