icon

Podľa znalkyne manžel má lepšie podmienky a chcú mi odobrať deti. Čo robiť?

marcelka2010
21. sep 2013

ahoj zienky..som v koncoch..prosim porate ak viete ako..v januari som podla ziadost o rozvod...odstahovala som sa k priatelovi..aby sme mali lepsie byvanie prestahovali sme sa do vecsieho bytu...vsetko podnajom..manzel nesplaca hypoteku ani elektriku..hoci v byte stale byva a uziva ho...elektriku som odhlasila nedoplatok zaplatila..hypoteku som platila do 1.6..manzel neplati na deti ani cent...stale dava podnetz na soc..ze mu nechcem davat deti..ze sa one nestarsm..ze tzram syna..to uviedol aj na sude..eustale sa vyhraza ze ma zabije..dokonca to povedal aj synovi...s priatelom cakam babo...zial ten sa dostal v podnikani do financnich problemov a teda som sa nakoniec odneho odstahovala aj s detmi k ujovi..kde mam s detmi trvali pobyt...sudna znalkina povedala ze nakolko ja nemam vlastnu strechu nad hlavou a poberam len matersku..zatial co on uviedol ze bude byvat s detmi u rodicov ma minimalnu mzdu...je natom lepsie ako ja teda mi sud deti chce zobrat a pridelit ich jemu..nikdy som mu nebarnila v styku s detmi dcerka ma 2roky ta ho nepozna ja si neviem predstavit co bude as ju zoberie..sak chuda dieta skolabuje...syn ma 5a k otcovi nechce ist byvat..nikdy sa o deti nestaral,nezauimal...vzdy som to bola ja ktora s nimi chodila po lekaroch a tak pod.nepreukazalo sa ani jeho tvrdenie ze tyram syna..aj napriek tomu sud ich chce dat otcovi kedze on si poziadal o ich zverenie.Bojim sa ze mi socialka vezme aj dieta ktore cakam..kedze priatel s nami nebyva ...naozaj neviem co robit.... ☹

irriss
21. sep 2013

Je mi to lito, ale podle casovych udaju a dat ..nejen deti, mi prijde, ze jsi sla do spousty veci "Hr r r r r rrrrrr,,a realita Ti utika pod nohama... ☹
Musis se "zastavit" a pozadat o odbornou kvalifikovanou pomoc, sama to nezvladnes a socialka i manzel toho vyuziji... ☹
Hodne stesti 🙂 😉

lulu_lu
21. sep 2013

asi yb soms a poobzerala po dobrom pravnikovi -ale ved snad sa da apelovat aj s tym, ze deti ho nechchu alebo nepoznaju, nie?

erika71
21. sep 2013

Ťažko sa mi čítajú tieto riadky, lebo zobrať matke deti je najväčšie svinstvo na svete. Radšej by som ušla s nimi do sveta ,akoby mi ich mali vziať. Nikdy by som to nedopustila a ty to nedopusti tiež. Bojuj o deti, dokáž im, že si schopná sa o ne postarať , dokáž sociálke, že v chladničke majú stále čo jesť a chodia čisté. Odvolávaj sa až na najvyšší súd , NEDOVOĽ aby Ti ich zobrali. Predsa máš materskú, otecko nech platí tiež na deti ,ako jeden tak i druhý . Poinformuj sa , či nemáš právo aj ty na výživné od bývalého. Choď po úradoch a zisti si všelijaké príspevky na bývanie a oblečenie na deti. Opýtaj sa na súde , že keď budú u nepracujúceho manžela deti, o čo to bude lepšie a ak bude pracovať, kto bude s deťmi ??? Veď to je nenormálne,aby zobrali niekomu deti a cigáňom ich nezoberú ,pritom sú špinavý , smradľavý a bosí a povaľujú sa kade-tade. Sú oveľa chudobnejšie rodiny a nezoberú im deti. Tak ani ty to nedopusti. Ty si ich porodila a ty si bola s nimi aj v chorobe .Na právnika asi nemáš peniažky, tak musíš sama, ale nevzdaj sa !!!! Daj Ty podnet na políciu, že bývalý sa Tebe aj deťom vyhráža a že sa ho bojíš. Keď bude podávať podnety iba on, bude v predstihu. Otravuj aj ty sociálku, povedz im že sa Ti vyhráža že Ti zoberie deti a zabije vás. Povedz im, že od toho, že nemáš veľa peňazí -nie si zlá matka a svoje deti nezanedbávaš . A bývanie tiež máš. Veď kopa ľudí nemá svoje- bývajú v podnájme a nikdo im neberie deti. Takže hlavu hore , cez víkend si priprav kde všade sa máš pohnúť a v pondelok sa pusti do toho. Nech Ťa ten sviniar nezničí. Držím palce !!!!!!!!

tova
21. sep 2013

ja ta asi nepotesim ale sorry, mat 2r. dieta pritom nezit s manzelom a hned si spravit dieta s niekym inym este ani nie ste rozvedeny je to nerozvazne. 2 rocne dieta vlacit z byvania kde si byvala s manzelom do priatelovho bytu a teraz k ujovi, za 2r. 3 rozne byvania je naozaj dost. To ti nevadilo ze tvoje deti vtedy nepoznali priatela a isli ste byvat k nemu? ale vadi ti ak by sli byvat k vlastnemu otcovi ? Ja myslim, ze z materskej budes mat problem uzivit aj samo nenarodene dieta a nieto 3. Kde mas zaruku ze ujo ta nevyhodi s detmi z domu? ja to vidim na Modre z Neba o par mesiacov.

lesanka845
21. sep 2013

-ahoj,urcite siurobila chyby aj ty, ale bojuj,nevzdavaj sa, deti za to stoja, Budes to mat tazke, ale vsetko sa da zvladnut,ked sa chce
Drzim palce

zutera
29. sep 2013

Nikdo ti děti nevezme. Neboj. Já jako ceska v holem podnájmu a s minimální mzdou to taky řešila.Trvalý pobyt jsem měla u kamaradky.Muj ex má vlastní byt, auto a mimořádnou přesvědčovaci schopnost vymýšlet si jaká jsem špatná matka. Samozřejmě mu to na socialce odkyvala jeho matka která byla ředitelkou v jednom velikém závodě a taky mě dcerku nevzali. Hlavu vzhůru. Nic se nejí tak horké jako se uvaří 😉.Vyhledej odbornou pomoc.Stala za mnou tenkrát nadace pro opuštěné matky a dost to pomohlo.Tak hodně štěstí.