icon

Rozvod a zvýšenie výživného

31. jan 2026

Dobrý deň, za chvíľku ma čaká rozvod manželstva. Toto ma už vysporiadané, manžel aj ja chceme rozvod, dlhodobo spolu nežijeme , bude to len formalita. Deti mám už 3 roky zverené ja, muž má určené výživné, styk s deťmi súd neupravoval ( je to na našej dohode). Avšak teraz by som chcela, zvýšiť výživné a stanoviť aj styk s deťmi na konkrétne dní a víkendy. Je možné toto riešiť na pojednávaní o rozvode alebo musím podať nový návrh ? Ďakujem za odpoveď

arek00
31. jan 2026

Na rozvode sa riesi
1, ze sa chcete rozviest....
2, styk s detmi... a daj si to do rozsudku poznacit kedy presne ma mat deti on a ty.
3, vyzivne...

Takze ano, riesi sa to na sude ked sa rozvadzate. Dobre si to priprav. mozno sa dohodnete pred sudom...lahsia cesta.

autor
31. jan 2026
@arek00

Na rozvode sa riesi
1, ze sa chcete rozviest....
2, styk s detmi... a daj si to do rozsudku poznacit kedy presne ma mat deti on a ty.
3, vyzivne...

Takze ano, riesi sa to na sude ked sa rozvadzate. Dobre si to priprav. mozno sa dohodnete pred sudom...lahsia cesta.

@arek00 ďakujem, čiže musím si teda zohnať právnika 🙂

arek00
31. jan 2026
@anonym_autor

@anonym_autor ak bude manzel robit prieky, tak áno...advokat pomoze. Ak nie, tak sa dohodnete aj bez neho. Mna rozvod stal 500€ a advokatka bola napomocna. Pomohla. A to sme sa dohodli na sude este pred nim...je taka moznost.

anonym_1a081e
3. feb 2026
@anonym_autor

@anonym_autor môžeš ale nemusíš. Ak ste sa doteraz vedeli dohodnúť, môžete sa aj teraz na zmenách. Skús komunikovať teraz, ak nebude prístupný, potom kontaktuj právnika

soldi
3. feb 2026
@anonym_autor

@anonym_autor netreba Ti pravnika. pred pojednavanim byva Informativne Stretnutie Rodicov, tam sa mozte skusit dohodnut este pred tym nez nastane hlavne pojednavanie.

autor
4. feb 2026
@anonym_1a081e

@anonym_autor môžeš ale nemusíš. Ak ste sa doteraz vedeli dohodnúť, môžete sa aj teraz na zmenách. Skús komunikovať teraz, ak nebude prístupný, potom kontaktuj právnika

@anonym_1a081e nevedeli sme sa nikdy dohodnúť na ničom 🙂 ja som stále len ustupovala , tak ako aj napríklad s neupravou styku, a aj tak stále bolo zle , presne kvôli tomu to chcem teraz mať už nastavené súdom ...

arek00
4. feb 2026
@anonym_autor

@anonym_1a081e nevedeli sme sa nikdy dohodnúť na ničom 🙂 ja som stále len ustupovala , tak ako aj napríklad s neupravou styku, a aj tak stále bolo zle , presne kvôli tomu to chcem teraz mať už nastavené súdom ...

@anonym_autor tak na 100% ber advokata a dobreho. Zisti si, kto je dobry a nelutuj peniaze. Zase az tak vela to nestoji... advokat ťa podpori a budes kludnejsia + verim, ze to dopadne lepsie, ako keby si ho nemala.

cacianka
4. feb 2026
@anonym_autor

@anonym_autor takže držím palce a pre takýto prípad ber právnika, nech si silnejšia

autor
4. feb 2026
@cacianka

@anonym_autor takže držím palce a pre takýto prípad ber právnika, nech si silnejšia

@cacianka ďakujem 🙂

soldi
4. feb 2026
@anonym_autor

@cacianka ďakujem 🙂

@anonym_autor ak sa neviete dohodnut, odporucam tiez advokata. Castokrat funguje aj ako mediator

cacianka
4. feb 2026
@soldi

@anonym_autor ak sa neviete dohodnut, odporucam tiez advokata. Castokrat funguje aj ako mediator

@soldi proces s mediátorom je veľmi dobrý krok, ale len pre tých ktorí sa dohodnúť aspoň trochu chcú.. tu asi naozaj advokát

soldi
4. feb 2026
@cacianka

@soldi proces s mediátorom je veľmi dobrý krok, ale len pre tých ktorí sa dohodnúť aspoň trochu chcú.. tu asi naozaj advokát

@cacianka ano, uplne suhlasim. ale su advokati, ktori su sucasne mediatori, takze vedia klientov naviest k dohode, aj ked sa to oficialne netvari ako mediatorstvo 🙂
ja som mala taku pravnicku pri BSM (neviem si doteraz vynachvalit! ) a usetrila mi velmi vela nervov aj penazi, lebo "donutila" mojho exa k dohode.
predtym som mala dve ine pravnicky, tie s nim uplne zle komunikovali. tato robi aj ako mediatorka a nazoaj to bolo vidno na tej komunikacii.

cacianka
4. feb 2026
@soldi

@cacianka ano, uplne suhlasim. ale su advokati, ktori su sucasne mediatori, takze vedia klientov naviest k dohode, aj ked sa to oficialne netvari ako mediatorstvo 🙂
ja som mala taku pravnicku pri BSM (neviem si doteraz vynachvalit! ) a usetrila mi velmi vela nervov aj penazi, lebo "donutila" mojho exa k dohode.
predtym som mala dve ine pravnicky, tie s nim uplne zle komunikovali. tato robi aj ako mediatorka a nazoaj to bolo vidno na tej komunikacii.

@soldi to je super kombinácia, právo a mediácia 👍

autor
5. feb 2026
@soldi

@soldi sranda je, že ja som mediátorka (vyštudovaná), ale v tejto situácii si neviem pomôcť

soldi
5. feb 2026
@cacianka

@soldi to je super kombinácia, právo a mediácia 👍

@cacianka ano, uplne iny pristup mala nez tie dve ine pravnicky a daleko efektivnejsi. ta dohoda bola nakoniec vyrazne v moj prospech a dokazala ju dosiahnut pred zacatim pojednavania, takze mi usetrila niekolko tisic eur za poplatky sudu. a ona sama si vypytala relativne malo. takze ja ju uz teraz kazdemu odporucam 😀

soldi
5. feb 2026
@anonym_autor

@soldi sranda je, že ja som mediátorka (vyštudovaná), ale v tejto situácii si neviem pomôcť

@anonym_autor tak ono je to ine ked je v tom clovek citovo angazovany. obidvaja mate stare krivdy a zranenia, ktore vam nedovoluju jednat s chladnou hlavou. preto je lepsie mat tretieho cloveka na to