Skončiť sedemročný vzťah? Neistota, zvyk, alebo niečo viac?
Skoncili by ste taký vzťah, kde ste spolu 7 rokov? Partner je dobrý, starostlivý, spoľahlivý, taký balíček všetkého. No žiaľ máte pocit akoby si každý žil svoj život a mal inu predstavu o živote a skôr ste len spolubyvajuci. Rozmýšľam nad tým, keďže viem, že v dnešnej dobe neni samozrejmosť mať takého chlapa, ale celkom mám pocit, že skôr sme spolu alebo teda s mojej strany so zvyku a že nechcem mu ublizit. Je to ťažké po toľkých rokoch keďže nejde už len o nás ale aj jeho rodinu, spoločne bývanie, psa atd. Desi ma ta predstava že všetko čo zažijem nebude s ním ale zároveň sa necítim naplnená aj napriek tomu, že mám možno všetko čo by každá chcela.
@anonym_autor otazka je , ci si zivot bez neho dokazes predstavit.. ci je tento stav dlhodoby , aj po snahe nieco zmenit v rovnakom moode.... ci sa niekam posuvate, alebo ste skutocne kamosi z intraku....ci si mate co povedat, ci zdielate vzajomne pracu, nejake konciky, ci mate dobry sex atd atd nie vzdy muz 10/10 je ten najvhodnejsi na zivot.. vies si predstavit mat s nim rodinu? svadbu? alebo ked si predstavis, kde ste o 5 rokov, ste niekde inde ako teraz?
Jeden taký vzťah som aj ukončila, netrval síce toľko rokov, ale boli sme viac kamaráti ako partneri a milenci a všetko čo k tomu má patriť 😉
@anonym_autor v ziadnom vztahu nebudu tvoje predstavy naplnene na 100%. A tak to bude aj v dalsom vztahu ktory budes mat. Ty sa musis rozhodnut ze ci to co nedostavas teraz stoji za to nedostavat nieco ine v dalsom vztahu alebo risk ze to bude este horsie
Kolko mate rokov? Svadbu, deti planujete? Spolocne byvanie je najom alebo hypoteka?
@anonym_autor ked ho NEMILUJES nie je co riesit. Deti zjavne nemate, o to jednoduchsie....
@anonym_autor
Ja by som s tymto sla niekam do poradenstva.
Lebo 7 r je dost. Ked ho nelubis, tak odpoved by bola jasna. Ale este ti nie je lahostajny, ci ano? Sex funguje? Skor mi pride, ze sa nudis, ale kvoli nude sa rozchadzat je zbytocne.
Nejake ozivovacie manevre na vztah si skusala? Alebo uz sa ti ani to nechce?
Ak sa ti nechce s tym vztahom nic robit, ze je ti to vlastne jedno a si tam len preto, ze mu nechces ublizit- tak rozchod. Viac mu ublizujes, ked si s nim.
Skus popracovat na sebe - od vztahu nemozes cakat, ze ta naplni. Ten ma byt len castou tvojho zivota. Co by si take chcela zazit, co sa ti s nim teraz neda?
Lebo ked tuzis cely zivot cestovat, a on nevytiahne paty z okresu, tak jasne, tak sa zit neda.
Ale ked sa vam to len nedari zrealizovat, ale sli by ste spolu a mali super zazitky, to je ine, to potom staci urovnat vzajomne priority a je to.
Kvoli tomuto je ta poradna super, pomoze ti na to pozriet z roznych pohladov a rozhodnut sa, ako dalej.
@anonym_autor ked ho NEMILUJES nie je co riesit. Deti zjavne nemate, o to jednoduchsie....
@anonym_44e04d Maju deti : psa.
7.rok je vo vztahoch zlomovy - zamilovanost uz vyprchala, vasen prevalcovala nuda a rutina. Vela vztahov sa po siedmych rokoch konci, lebo sa ocitnu v slepej ulicke. V dlhodobom vztahu treba vyvijat velke usilie na udrzanie vzajomnej iskry, nehy, ktore povedu opat k vzplanutiu vasne. Treba neustale vymyslat aktivity, ktore zazenu nudu, stanu sa unikom z kazdodennej rutiny a okorenia vztah. A uplne najdolezitejsia je vzajomna komunikacia, snazit sa porozumiet pocitom a potrebam partnera a zdielat s nim svoje problemy, pocity a potreby.
Skúsila by som si dať na nejaký čas pauzu, či si budete chýbať. Ak nie, treba to ukončiť.
@anonym_44e04d Maju deti : psa.
@patrike ziadny taky vztah so psom autorka nespomenula. To je ironia alebo pokus byt "vtipny"?
@patrike ziadny taky vztah so psom autorka nespomenula. To je ironia alebo pokus byt "vtipny"?
@anonym_6c03ee čítaj tretí riadok od spodu. Tam píše o psovi.
Ja skôr čítam že či v tom vzťahu nie sú aj deti. ak sú tam deti, tak to je horšie a ťažšie.
Za
7 rokov ste už mohli mať aspoň jedno dieťa. ak nemáte, bude rozchod jednoduchší. Len zas si nemyslí že hneď stretneš veľkú lásku. Možno nebude mať ani spolovicu toľko kvalít ako tento muž čo máš teraz.
my sme mali za prvé 4 roky 3 deti
Každý to má inak .
my sme mali za prvé 4 roky 3 deti
Každý to má inak .
@anonym_79cee4 to sa chváliš alebo sťažuješ?😉
@anonym_6c03ee psa spomenula hneď v úvodnom príspevku...
@tiezjedna ano psa spomenula ale nepisala ze je to akoze jej dieta. To podsunul prispievatel patrike
Asi ste unudení a okukani. Treba na kazdom vztahu pracovat. Tu ti bude každá radiť svadbu, lebo to je ich celoživotná méta. Bez toho sa zivot asi ani nerata. 😏 Ale prehodnot, ci sa cítiš na to, stravit s nim cely život. Stereotyp budes mat po case s kazdym. Ak zijete naozaj len ako spolubyvajuci, tak sa rozid. Tu ti svadba vztah nezachrani. Vlastne svadba nijaky vztah nezachrani. Bud je dobry, alebo nie.
Utrieď si v hlave čo si chýba. Pasáž: “ No žiaľ máte pocit akoby si každý žil svoj život a mal inu predstavu o živote a skôr ste len spolubyvajuci.” Rozpíš o tom viac a poradíme ti lepšie. Nespadli ste len do rutiny? Nemáte deti. Nežijete iba práca, domov, navariť, upratať, spať a dookola každý deň to isté? Chodíte na rande? Máte spoločné aktivity? Ak nie, tak ich začnite hľadať. Na vzťahu treba neustále pracovať a oživovať si ho. Ľahko spadneš do rutiny. Naozaj pomôže, keď to viac opíšeš. Lebo ja si neviem predstaviť, či spolu 3 roky nespávate a vôbec nemáte medzi sebou intimitu alebo to už nie je tá počiatočná zamilovanosť ale inak všetko funguje. Lebo nečakaj, že to bude také, ako na začiatku, na 90% nebude. Aj tak vie byť vzťah pekný a viete si ho oživiť. Deti a svadbu chcete?
@anonym_6c03ee proste spomenula psa. Čo kto k btomu pridal je úplne jedno.
@tiezjedna nie, nie je to jedno ked niekto podsuva zosmiesnujuce komenty typu "Maju deti : psa.". Autorka ziadny taky vztah k spolocnemu psovi nenaznacila
Za
7 rokov ste už mohli mať aspoň jedno dieťa. ak nemáte, bude rozchod jednoduchší. Len zas si nemyslí že hneď stretneš veľkú lásku. Možno nebude mať ani spolovicu toľko kvalít ako tento muž čo máš teraz.
@anonym_79cee4 dieťa je nejaká podmienka? prečo by mali mať dieťa keď nechcú? 🙄

@anonym_autor a rozpravala si sa o tom s parnerom? Aky dovod mas na to, citit sa ako spolubyvajuca? Nespavate spolu? Nekomunikujete ani ako partneri ?
Ak je to tak ako pišeš, a to nie ste ani manželia nemate deti, tak ho nevoď za nos, ako to robíš, len preto, že ho berieš ako samozrejmost