Úspešné zverenie detí do otcovskej starostlivosti
Ahojte. Idem sem po radu sice velmi nerad ale musim. S byvalou priatelkou mam dve deti 8 rokov(chalan) 5rokov (dievca) do teraz sme fungovali celkom normalne mam deti kazdy druhy vikend. Od sudu mam kazdy druhy vikend plus nejake hodiny utorok a stvrtok ale to nevyuzivam kedze byvam 100km daleko. Deti ma maju radi a vzdy sa ku mne tesia. + samozrejme 2 tyzdne cez prazdniny a vianoce. Lenze pred nejakou dobou si moja ex nasla priatela. Asi pred pol rokom som zistil ze jej priatela odsudili(uz davnejsie) za dilovanie tvrdych drog. Stale som dufal ze sa zblaznila a ze ju to prejde ale od kontaktov som sa dozvedel ze za nim chodi do vezenia a telefonuje s nim. To uz mi nedalo spavat tak som jej pohrozil ze ak to neukonci tak si deti zoberiem. Bohuzial som sa dnes dozvedel ze ho pustili a moja ex ich zobrala k nemu spat. Ak ked ma domace vezenie. (Maly mi povedal ze ma obojok ako pes) Samozrejme ze mi ako otcovi vadi ze sa deti stretavaju s niekym takym. Myslite ze mam sancu uspiet na sude ak poziadam o zverenie do vlastnej opatere? Na deti samozrejme platim pravidelne tak ako urcil sud. A ked su u mna tak na nich nesetrim. Citim sa sice velmi zle lebo jediny komu s tym ublizim su zase deti a myslim ze maly si toho vytrpal uz dost ked som odisiel z jeho kazdodenneho zivota. (Mala si nepamata ze sme spolu byvali) a teraz mu ja mam zase zobrat mamu. Ale ine vychodisko uz ozaj nevidim. Dakujem za kazdu radu. Urcite sa budem snazit ich ziskat len ci ma vyznam cpat peniaze pravnicke. Dakujem za kazdy nazor. Michal
@tiburonn89 co on nie je clovek, alebo co? Uz to mohol davno olutovat to co spravil a ak cakas dokonaleho muza pri svojej ex, tak taky nie je, ved ani ty sam taky nie si, tiez mas nejake chyby. Ak sa sprava k detom pekne, tak neries.
@domkakvet Dílovanie drog nie je nejaká chyba, ako napr, že si pohodí ponožky vedľa postele. Takéto typy sa k tomu vždy vracajú, plus male ryby aj sami často berú. Už Ťa vidím, ako by si vedľa takého nechala vyrastať svoje maličké deti.
@tiburonn89 co on nie je clovek, alebo co? Uz to mohol davno olutovat to co spravil a ak cakas dokonaleho muza pri svojej ex, tak taky nie je, ved ani ty sam taky nie si, tiez mas nejake chyby. Ak sa sprava k detom pekne, tak neries.
@domkakvet oľutoval 😅 nejaké chyby?😅 žartuješ? to nie je maličké posmyknutie, to je trestanec odsúdený za trestný čin. Ktorý normálny rodič by skákal po plafon z takéhoto partnera jeho ex? Ja teda ani omylom. Tiež by som nechcela aby sa s takým niekym stykali moje deti a tobôž nie aby chodili ku takému domov.
@domkakvet oľutoval 😅 nejaké chyby?😅 žartuješ? to nie je maličké posmyknutie, to je trestanec odsúdený za trestný čin. Ktorý normálny rodič by skákal po plafon z takéhoto partnera jeho ex? Ja teda ani omylom. Tiež by som nechcela aby sa s takým niekym stykali moje deti a tobôž nie aby chodili ku takému domov.
@anonym_9d7951 @enmery no tak podme teraz hodit vsetkych do jedneho vreca. Aj tak s tym autor podla mna nic nespravi, keby ich aj mal vo svojej starostlivosti, aj nadalej by sa s nim stretavali, lebo matka ma pravo vidiet svoje deti.
nemyslím že máš šancu... jedine žeby si mal špičkového právnika
@anonym_9d7951 @enmery no tak podme teraz hodit vsetkych do jedneho vreca. Aj tak s tym autor podla mna nic nespravi, keby ich aj mal vo svojej starostlivosti, aj nadalej by sa s nim stretavali, lebo matka ma pravo vidiet svoje deti.
@domkakvet Žiadna hádzanie do vreca, to sú fakty. Sa tu čudujete, čo sú ženy si schopné zavesiť na krku a Teba sa díler drog zdá ok. Predstav si, s asi akými ľuďmi sa stýka.
Je iné ich vidieť raz za 2 týždne a iné, keby s takým chlapom žili 24/7 v jednej domácnosti. Určite by to bolo lepšie aj pre ich psychický vývoj. Drogy, alkohol, gembling je totálne NO GO a neakceptovateľné, tobôž pri malých deťoch. Keby bola sama,nech si zavesí na krk aj Černáka pre mňa za mňa.
@tiburonn89 platis vyzivne ako urcil sud, beries si deti iba cez vikendy - aj ked vyzivne bolo stanovene s ohladom na to, ze si ich budes bravat aj pocas tyzdna, co ty nerobis... do toho ich mas AZ 2 tyzdne z deviatich pocas letnych prazdnin..... Ehm...
toto ma zarazilo ako prve. Ako druhe - ze sa staras do zivota svojej ex, teba je lautr vies co s kym ona zije ---- ak drogy diloval, neznamena to, ze ich bral a je fetakom.
Osobne, vzhladom k tomu ze poznam ako niekedy je sudne konanie vytrhnute z kontextu a ako je to pritiahnute niekedy fakt za vlasy, by som si nedovolila cloveka odsudit iba pre to, ze sedel / bol pravoplatne odsudeny. Lebo aj takyto clovek moze mat vyrazne lepsi charakter ako niekto, kto ma register trestov cisty - vlastna skusenost, kedy mi pri topiacom sa cloveku pomahal prave "basista" a "normalni ludia" sa tvarili ze tam nie su.
Tym chcem povedat - kym tvoje zdroje su jedna pani povedala, faktom je iba ze sedel. Presne okolnosti pripadu - ci to bolo opakovane, ci to bola nahoda, ci ako sa tam k tomu dostal -- uz proste nevies.
@domkakvet No tak ja kľudne hodím do jedného vreca…u mna je toto jednoducho no go. Keby mám ex, ktorý ma za partnerku trestankynu s obojkom na nohe a viem ze predávala drogy, tak tam moje deti chodiť nebudú a nech sa aj na hlavu všetci postavia. Toto žiadna kuratela asi nebude brat ako vhodne prostredie pre maloleté deti, keď majú milujúceho otca, aby takto niekde žili s nejakým matkinym aktuálnym frajerom odsúdeným za drogy
@domkakvet No tak ja kľudne hodím do jedného vreca…u mna je toto jednoducho no go. Keby mám ex, ktorý ma za partnerku trestankynu s obojkom na nohe a viem ze predávala drogy, tak tam moje deti chodiť nebudú a nech sa aj na hlavu všetci postavia. Toto žiadna kuratela asi nebude brat ako vhodne prostredie pre maloleté deti, keď majú milujúceho otca, aby takto niekde žili s nejakým matkinym aktuálnym frajerom odsúdeným za drogy
@anonym_9d7951 chcela by som byt ako ty. Vidiet svet ciernobielo a hned vediet, kto je spravny a kto je ten zly. ja som pravoplatne odsudena, dostala som podmienku za umyselny trestny cin. a vies preco? pretoze na mna bol vyvijany taky enormny psychicky natlak, ze ked mi prisiel na zaklade vykonstruovanych dokazov trestny rozkaz, kde bola podmienka, podala som sice odpor, ale potom som ho stiahla. lebo sam advokat mi povedal, ze mozem skusit bojovat, ale mam X rokov stresu pred sebou a nezarucuje vysledok.... Alebo sa na to mozem vykaslat, mat 2 roky podmienku a neriesit a zit si svoj zivot. Na Slovensku totiz zial naozaj plati, ze ked nastves niekoho mocneho, a ten sa rozhodne ti pomstit, vie ucelovo zinscenovat take veci, ze sa iba za hlavu chytas. A naivne si myslis - policia mi pomoze, podam vysvetlenie, ved toto je hlupost a je vidno ze je to vsetko vymyslene..... ups, smola. Nepomoze ti nik. A psychicky ta to polozi tak, ze potom aj suhlasis s tym, ze si odsudena s podmienkou, len aby si uz mala od vsetkeho pokoj.
@anonym_9d7951 chcela by som byt ako ty. Vidiet svet ciernobielo a hned vediet, kto je spravny a kto je ten zly. ja som pravoplatne odsudena, dostala som podmienku za umyselny trestny cin. a vies preco? pretoze na mna bol vyvijany taky enormny psychicky natlak, ze ked mi prisiel na zaklade vykonstruovanych dokazov trestny rozkaz, kde bola podmienka, podala som sice odpor, ale potom som ho stiahla. lebo sam advokat mi povedal, ze mozem skusit bojovat, ale mam X rokov stresu pred sebou a nezarucuje vysledok.... Alebo sa na to mozem vykaslat, mat 2 roky podmienku a neriesit a zit si svoj zivot. Na Slovensku totiz zial naozaj plati, ze ked nastves niekoho mocneho, a ten sa rozhodne ti pomstit, vie ucelovo zinscenovat take veci, ze sa iba za hlavu chytas. A naivne si myslis - policia mi pomoze, podam vysvetlenie, ved toto je hlupost a je vidno ze je to vsetko vymyslene..... ups, smola. Nepomoze ti nik. A psychicky ta to polozi tak, ze potom aj suhlasis s tym, ze si odsudena s podmienkou, len aby si uz mala od vsetkeho pokoj.
@anonym_3adcf0 Nerobím si o slovenskom súdnictve ilúzie, ale nemôžem sa tváriť, že za drogy sedí nejakí počesný chlap, ktorý len tak slušne išiel do práce a odrazu ho zbalili poliši za drogy. Takže minimálne sa v takom prostredí pohyboval. A zvlášť ak by som mala takého priniesť k svojím deťom, lebo keby to náhodou bola pravda, tak vieš čo? Odniesli by si to psychicky len moje deti a to by som nikdy nedopustila. Je mi ľúto, ze Teba tak hnusne obvinili a koniec, ta bezmocnosť je hrozná. Ale drogy su proste dno, svinstvo, mor.
Máš šancu získať deti do svojej starostlivosti, podaj si návrh na zverenie a najmi si právnika. Deti ti zveria, ona sa bude s nimi malo stýkať a ešte ti aj platiť výživné. Bude všetko ako má byť.
@anonym_3adcf0
moze byt. Jeden prachac takto vzal matke deti a ju súd označil za neschopnu. Skvelá zena, milujúca matka - mala druhehovmuza a syna. Dodnes su som synom v kontakte ake s tými dvoma neviem.
No uorimne, keby si ty v autorovej situacii a ide o deti - islo by ti o ich bezpečie a nie riešenie (ne)spravodlivosti súdu, ci? Alebo by si uverila, ze chlapík je nevinny lebo ved on nič? Ja osobne by som vychádzala z toho, ze bol dílerov a ma blbe kontakty.
Tiez by som bojovala o deti a neriesila ci je vinný ci nie.
Poznám prípad, keď samotná matka brala drogy (viacero svedkov to potvrdilo, no súd tomu neveril), dieťa chcela babka a neuspela.
@tiburonn89 Môj bratranec takto deti - dievčatá 7 a 4 roky - súdne do svojej starostlivosti získal a to ex "iba" chlastala, behala za chlapmi a vodila si ich domov k deťom. Či v tom bola aj prostitúcia neviem, to súd ani neriešil, stačilo pitie a chlapi. Ale bratranec mal dobrú právničku.
@anonym_3adcf0 Nerobím si o slovenskom súdnictve ilúzie, ale nemôžem sa tváriť, že za drogy sedí nejakí počesný chlap, ktorý len tak slušne išiel do práce a odrazu ho zbalili poliši za drogy. Takže minimálne sa v takom prostredí pohyboval. A zvlášť ak by som mala takého priniesť k svojím deťom, lebo keby to náhodou bola pravda, tak vieš čo? Odniesli by si to psychicky len moje deti a to by som nikdy nedopustila. Je mi ľúto, ze Teba tak hnusne obvinili a koniec, ta bezmocnosť je hrozná. Ale drogy su proste dno, svinstvo, mor.
@anonym_8af907 sa ospravedlnujem, omylom som zmazala prispevok...
k tym drogam, moze byt odsudeny aj za lahke drogy - to nevieme. Ale co sa tvrdych drog tyka, tak absolutny suhlas, je to no go.
@anonym_3adcf0 tak na toto nemam slov... akoze obcas mam pochybnosti o nasom sudnom systeme, ale cielene ze by sa niekto az mstil tymto sposobom... fuu, silne kafe.
@anonym_3adcf0
moze byt. Jeden prachac takto vzal matke deti a ju súd označil za neschopnu. Skvelá zena, milujúca matka - mala druhehovmuza a syna. Dodnes su som synom v kontakte ake s tými dvoma neviem.
No uorimne, keby si ty v autorovej situacii a ide o deti - islo by ti o ich bezpečie a nie riešenie (ne)spravodlivosti súdu, ci? Alebo by si uverila, ze chlapík je nevinny lebo ved on nič? Ja osobne by som vychádzala z toho, ze bol dílerov a ma blbe kontakty.
Tiez by som bojovala o deti a neriesila ci je vinný ci nie.
@svetlonos mas pravdu. Aj ked ja by som chcela asi sudny spis k nahliadnutiu od ex (rozsudky, vypovede) a na zaklade toho by som sa potom rozhodla. Proste ex by som na rovinu povedala ze bud mi da tie doklady a ja tam najdem polahcujuce okolnosti a potom som OK s jeho partnerkou, alebo mi to neda a automaticky ziadam deti do vyhradnej starostlivosti a stretavanie iba v mojej pritomnosti a bez jej partnera.
@anonym_3adcf0 Mne je ľúto tvojej situácie, áno poznam tu bezmocnosť v prave. Ale tu porovnávaš jablka s hruškami. Ty si možno odsúdená ako píšeš, ale predpokladám ze si umyselne nepredávala drogy. A to je sakra rozdiel. Ten chlap mával bežne pri sebe drogy, dokonca ich predával. Možno ich mal aj v tej domácnosti, kde sa práve nachádzajú autorove deti. No a takéto veci sú tazko návykove, tak isto ako aj predaj drog a lahko zarobené velke peniaze. Nemám ružové okuliare, ze taký človek zrazu bude sekať dobrotu a pôjde robiť za minimalku..
@tiburonn89 kým sa nový partner bude správať slušne, dodržiavať podmienky domáceho väzenia a nebude znovu v nejakom maléri, nič neurobíš. Môžeš iba dúfať že sa dá na staré chodníčky a potom môžeš niečo podniknúť, bohužiaľ, takto to funguje. Môj ex mal frajerku alkoholičku, fľaša vína k večeri, k telke 5 -6 fernetov, keď ju niečo rozhodilo, zrúbala sa jak doga, a stačilo že sľúbila že piť nebude, a ešte ju obhajoval, že ona nepije keď sú tam deti, no prd, aj tak som nič nedosiahla, ale jeho to zachraňovanie našťastie prešlo.
Bol odsudeny za tvrde drogy. Odsedel si rok. Teraz ako som sa dozvedel od deti tak ma obojok na nohe. Je mi lahostajne ako zije ona. Ale je mi velmi proti strsti aky sa s nim deti stretavali alebo do konca k nemu chodili spavat. Kedze od z domu ist nemoze. Samozrejme on pracu nema a neverim tomu ze ked uz nebude mat tie uspory tak sa k tomu nevrati. Ja uz ozaj neviem ako dalej. Som od ex viac ako 3 roky nieje to ziadna pomsta chcem len dobro pre moje deti. Nezarabam zrovna malo a som kazdy den o 16 doma. Som pripraveny byt plnohodnotnym rodicom. Neodisiel som od nich dobrovolne a celu dobu o nich bojujem(ex mi ich nechala davat vobec,preto so ziadal sud o presne hodiny,kedze meobmedzeny styk neznamenal pre policiu nic.) Ako mi nekto vycita ze mam hodiny cez tyzden a nevyzivam ich ,proste to financne a casovo nestiham. Kazdy vylet za nimi je 20€ + vydavky.
Skúsiť to môžeš ale nedávam tomu veľkú šancu. Zatiaľ ich nijak neohrozil a ex s ním ani nebýva.
Aby ste chapali. Nejde mi o to ze deti.zveria mne ja sam mam vycitky z toho ze deti to raz vytknu mne ze prisli o mamu. Ozaj nepotrebujem citat nazor typu on im neublizuje. Skuste si to prestavit sami na sebe. Ako by ste reagovali na cloveka ktory predava drogy? Alebo do konca vasmu dietatu? Kazdy je niekoho dieta. Mne toto proste hlava neberie. Je mi ukradnuta cela moja ex je mi jedno s kym sa stretava. Ale preco tomu vystavuje deti? Ja ozaj svoje deti nadovsetko milujem. Nechcem im ublizit. Aj ked viem ze raz pride vycitka zobral si nam mamu. Aj ked v skutocnosti ona im vzala otca. Som na to pripraveny. Ale nechcem aby vyrastali v takomto svintve. Kto z vas by chcel? Verite ze prestane? Je vonku 2 tyzdne a stale bez prace.
@tiburonn89 kým sa nový partner bude správať slušne, dodržiavať podmienky domáceho väzenia a nebude znovu v nejakom maléri, nič neurobíš. Môžeš iba dúfať že sa dá na staré chodníčky a potom môžeš niečo podniknúť, bohužiaľ, takto to funguje. Môj ex mal frajerku alkoholičku, fľaša vína k večeri, k telke 5 -6 fernetov, keď ju niečo rozhodilo, zrúbala sa jak doga, a stačilo že sľúbila že piť nebude, a ešte ju obhajoval, že ona nepije keď sú tam deti, no prd, aj tak som nič nedosiahla, ale jeho to zachraňovanie našťastie prešlo.
@som_realistka tak toto mi je velmi luto. Ja ozaj nerozumiem partnerom ktory su tohto schopny. Vystavovat deti niecomu takemu a este sa tvarit ze vsetko je OK
@tiburonn89 platis vyzivne ako urcil sud, beries si deti iba cez vikendy - aj ked vyzivne bolo stanovene s ohladom na to, ze si ich budes bravat aj pocas tyzdna, co ty nerobis... do toho ich mas AZ 2 tyzdne z deviatich pocas letnych prazdnin..... Ehm...
toto ma zarazilo ako prve. Ako druhe - ze sa staras do zivota svojej ex, teba je lautr vies co s kym ona zije ---- ak drogy diloval, neznamena to, ze ich bral a je fetakom.
Osobne, vzhladom k tomu ze poznam ako niekedy je sudne konanie vytrhnute z kontextu a ako je to pritiahnute niekedy fakt za vlasy, by som si nedovolila cloveka odsudit iba pre to, ze sedel / bol pravoplatne odsudeny. Lebo aj takyto clovek moze mat vyrazne lepsi charakter ako niekto, kto ma register trestov cisty - vlastna skusenost, kedy mi pri topiacom sa cloveku pomahal prave "basista" a "normalni ludia" sa tvarili ze tam nie su.
Tym chcem povedat - kym tvoje zdroje su jedna pani povedala, faktom je iba ze sedel. Presne okolnosti pripadu - ci to bolo opakovane, ci to bola nahoda, ci ako sa tam k tomu dostal -- uz proste nevies.
@kaktusik007 2 tyzdnne to bude asi tym ze sudne to nemam stanovene inak. A na viac mi ich matka neda ako na tie dva tyzdne. Keby som mohol ich mam kazdu chvilku lenze sa neda cez ich matku neprejde nic navyse. Preto to mam sudne dane. Aj ked volam ze si ich vezmem na hocijake prazdniny proste to nejde. A jedna vyhovorka za druhou. A na rovinu 300€ vyzivne + chodit 2x do tyzdna 100km tak 100km naspat sa proste neda. ( to ratam len z prace. Z domu to mam 150km cize dalsich 150naspat a v nedelu 300km ich zaviezt domov.
@kaktusik007 2 tyzdnne to bude asi tym ze sudne to nemam stanovene inak. A na viac mi ich matka neda ako na tie dva tyzdne. Keby som mohol ich mam kazdu chvilku lenze sa neda cez ich matku neprejde nic navyse. Preto to mam sudne dane. Aj ked volam ze si ich vezmem na hocijake prazdniny proste to nejde. A jedna vyhovorka za druhou. A na rovinu 300€ vyzivne + chodit 2x do tyzdna 100km tak 100km naspat sa proste neda. ( to ratam len z prace. Z domu to mam 150km cize dalsich 150naspat a v nedelu 300km ich zaviezt domov.
@tiburonn89 300 eur asi spolu na obe deti, ze? A ked urcil sud stretavanie - preco si nebojoval ze ich chces cez prazdniny viac?
a k tym cestovnym nakladom ---- zili ste spolu, zrazu ste cez 100 km od seba.... naklady na cestovne ma znasat ten, kto sa odstahoval z povodneho mesta kde zili deti.
@tiburonn89 300 eur asi spolu na obe deti, ze? A ked urcil sud stretavanie - preco si nebojoval ze ich chces cez prazdniny viac?
a k tym cestovnym nakladom ---- zili ste spolu, zrazu ste cez 100 km od seba.... naklady na cestovne ma znasat ten, kto sa odstahoval z povodneho mesta kde zili deti.
@kaktusik007 praveze sme byvali spolu. Jedneho dna so. Prisiel z prace s tym ze mam pobalene veci. Byvali sme spolu viac ako 4 roky ona mala hypo iba na seba. Aj ked som hypo platil je nic z toho som si nenarokoval. Ja som sa bohuzial musel odstahovat naspat k rodicom kedze ina cesta nebola. 2 tyzdne su len preto ze mala bola este malinka. Mala rok. Nemam sudne urcene ani tie 2 tyzdne. To so. Si len vybojoval u ex. Ta navrhovala ako som uz pisal neobmezenu srltarostlivost. Lenze z predzchadzajucich skusenosti s policiou ktora bola bezmocna som si pytal presny den a cas.
@kaktusik007 keby som si mohol dovolit byvat v mieste bydliska deti tak ziadam striedavku. Lenze som vedel ze zostanem bez prace. A nevedel som ako vobec budem ja existovat. Je to zlozite vysvetlovat. Som blb v kazdom pripade.
@tiburonn89 do výlučnej starostlivosti ich asi nedostaneš ale striedavá je určite mozná
@tiburonn89 do výlučnej starostlivosti ich asi nedostaneš ale striedavá je určite mozná
@anonym_8dd551 praveze striedava neni mozna. Neviem vozit deti 100km daleko od mojej prace. To je nemozne
@domkakvet myslím, že kedy sa správal k deťom pekne, tak by to tu nepisal