Rozvádzam sa

kraska93
7. dec 2021

Dobrý večer,
teraz som sa prihlasila na tuto stranku - modry konik. Neviete mi niekto poradiť? Potrebujem pomoc. Rozvádzam sa a hľadám nejaké fórum alebo diskusiu pre rozvadzajuce sa mamičky, kde by som sa vyrozpravala. Ďakujem a prajem pekný večer 🙂

bambulienka25
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
tosomja
7. dec 2021

@bambulienka25 len tam sa veľmi nevyrozprava.

tosomja
7. dec 2021

@kraska93 a čo ťa trápi?

bambulienka25
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
beata_k
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
kraska93
autor
7. dec 2021

Som aktivne veriaca, Mám 36 rokov a 2 deti. Pre mňa je manželstvo posvätné a po 13 rokov sa rozvadzam. Môj muž ma týral psychicky a aj fyzicky. Vyhodil ma doslova na ulicu 1.7. Vtedy mi moja rodina najviac pomohla a stoji pri mne.
Ale aj tak sa cítim sama hlavne po večeroch a keď deti sú s mužom (stieravka - každy OB-týždeň mam deti). Pýtam sa, čo mam robiť?? Nechcem teraz ešte taka mlada ostať celý život sama bez životnej lasky a podpory - viera mi to nedovoluje sa vydať 2.x.
Nikoho nehľadám, ale keď sa najde nejaka spriaznena duša - čo potom???

ivana3111
7. dec 2021

@kraska93 akože by nedovolovala , ak máš vážny dôvod na rozvod podľa cirkvi -co fyzické týranie aj psychické je ,tak si anuluj manželstvo...a vydať sa môžeš 2.x aj na úrade keď u o to ide...

kraska93
autor
7. dec 2021

anulacia sa da ked maš podozrenie, že nie si pravoplane uzavrela manželstvo a boli nejake prekažky pred manželstvom o ktorých si nevedela ... ale čo sa deje už počas manželstva to už cirkev nezaujima a hovori, že je to neštasne ťažke manželstvo ... a na urade sa vydavať nebudem, lebo cirkev to bere ako cudzolozstvo, spolužitie s inym mužom

jenny224
7. dec 2021

Rozhoduj sama za seba a svoje životné šťastie, nie robiť "čo mi cirkev káže".

kraska93
autor
7. dec 2021

žijem podľa viery 🙂

sim_simonka
7. dec 2021

Tak budes do smeti sama 🤷🏻‍♀️ Navyše, čo viera a škandály cirkvi? To je v pohode? Ja som tiež veriaca. Ale teda aby som sa takto triznila…

pribinak
7. dec 2021

@kraska93 som veriaca, ale určite by som nezostavala v 36 rokoch sama. Dnes sú aj kňazi, ktorí sa pozerajú na život inak. Treba sa porozprávať s psychológom.

dadis
7. dec 2021

@kraska93 Ahoj, ja som veriaca tiez a tiez sa rozvadzam. Ja som ziadala o rozvod a velmi ma to trapilo. To ma priviedlo spat k viere. Svadbu som ale v kostole nemala. Teraz si dorabam birmovku. Pri spovedi mi farar povedal, ze tym, ze som bola nesobasena v kostole, tak si muza hladat mozem, len teda nerozvedeneho. Stale som vsak neista v tom, ci sa chcem v buducnosti opat vydat. Ak to ty citis tak, ze by si chcela s niekym este zit v manzelstve, tak by mozno stalo za to skusit to manzelstvo anulovat. Myslim, ze cca pred 5 rokmi sa anulacie zjednodusili.

kikaaa444
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
lukina20
7. dec 2021

no ja som tiez veriaca, krst, 1. svate, birmovka na skole nabozenstvo... ale neviem neviem ci by som to na tvojom mieste az takto hrotila....
36 rokov je dost malo na to, aby si ostala sama po zvysok zivota, si mlada, mozes hocikedy stretnut niekoho s kym sa das dokopy a co potom? nebudes mat vztah rsp ho neposunies do vyssej roviny lebo viera?
to mne osobne pride na hlavu...

liljana
7. dec 2021

Tak vstup do klastora a mozes pomahat chorym v hospici. Krasne poslanie. Vydat sa uz nemozes, sexovat bez svadby tiez nie a mas sa nudit doma.

lavienocka
7. dec 2021

@kraska93 som veriaca a úplne ta chápem co musíš prežívať. V našej rodine sa tiez rozvod berie ako niečo tragické čo musí byť posledna možnosť na svete, fakt ako si zažila ty. Potom áno človek by sa nemal už druhý krát vydať ci oženiť, lebo prve manželstvo je pred Bohom stále platné a bolo by to cudzolozstvo. No pre vieru musíme niekdy keď chceme obetovať aj život. Najlepšie ti však poradia dobrí knazi alebo naozaj veriace ženy ktoré si prešli rozvodom, pripadne na fb je taka stránka vola sa ze Vladika Milan radi... Ja som to nezažila a preto neviem aké je to ťažké prežívať.

1gabriela13
7. dec 2021

@lavienocka pre vieru obetovať život ?! Omg to čo je za hovadinu. Autorka,vyhod z hlavy tieto blbosti a ži,ako ti srdce káže. 4 roky som chodila na cirkevný gympel,žila som na intraku ,ktorý bol spojený s kláštorom. Moja triedna bola mníška a vlastne väčšina učiteľov,aj vychovávatelov na intraku. Mám 32 ,no na dnes viem z istotou povedať toľko,že za celý život som nestretla toľko zákerných ľudí ako za tie 4 roky. Neskutočne. Som rada že som sa ich zbavila a odvtedy som sa tam ani raz neukázala. A teda moje šťastie a presvedčenie by mi bolo 100x prednejsie ako nejaká cirkev. (Sekta)

lija22
7. dec 2021

ahoj. moja rada nevernika je nechat vsetko plynut. Uvidis co prinesie zivot a ak lasku, mozno prehodnotis nazor na druhe manzelstvo ;)

andreatytler
8. dec 2021

@kraska93
Tu ti vyrozpravanie nepomoze. Mas v sebe dilemu ze na jednej strane chces zit podla viery a na druhej ze nechces zit sama.
Podla mna potrebujes radu od farara alebo mnisok alebo inych veriacich ludi, ktori sa rozhodnu zit sami, lebo viera im tak prikazuje aj ked je im smutno v samote. Hadam sa modlit a prosit boha o silu a vieru ten smutok zo samoty prekonat jeden den za druhym.
Ak viera prikazuje ze po rozvode musis ostat sama, mala by viera poskytnut aj rady a nastroje ako tu samotu zvladat a nie nechat coveka stradat a zit v smutku. Ved to je tyranie.

siska1313
8. dec 2021

@kraska93 ahoj, konkrétne ti poradiť neviem,ale pracujem na súde a v poslednom čase k nám chodilo veľa hlavne žien, ktoré si nejako cez cirkev vybavovali, že aj keď sú rozvedené,môže im cirkev povoliť nové manželstvo. Viem, že bol dôležitý dôvod rozvodu,aj kto ho podával. Skús sa na to informovať priamo u p.farara. Ale po splnení nejakých podmienok sa to zrejme dá. Držím palce.

vilma7
8. dec 2021

@kraska93 tak keď žiješ podľa viery a pred úradom je sobáš cudzoložstvo, tak asi so žiadnym chlapom už nechceš mať sex, alebo? Lebo to potom nie je cudzoložstvo keď nebudete zobrati?

modraslamka
9. dec 2021

cela cirkev je jedno velke zlo a ty to nasledujes...🤦