Aké máte skúsenosti s platením alimentov na dieťa?
Aké máte skúsenosti s platením alimentov na dieťa? Nie sme zobratí, ale je to toxický vzťah, z ktorého chcem dlho odísť ale kvôli dieťaťu ho trpím 5 rokov. Na dieťa mi nedal nikdy ani €. Neviete ako sa vyratava koľko mi môže dávať na dieťa? Sú to peniaze s ktorými by som potom počítala na bývanie
@daria2018 Kolko priatel zarobi?
@zmrzlinka2021 nieco cez 1000€
@daria2018 v čistom? Tak žiadajú 300 eur
Napíš si všetky výdavky na dieťa.
Strava, oblečenie, kozmetika, škola, krúžky, lieky, nájom, energie, poistenie atď atď...
A polovicu z toho.
Plus ešte mimoriadne výdavky ako je zubár, strojček, škola v prírode, rôzne kurzy, doučovanie, lyžiarsky, školská taška...tiež musí prispieť polovicu.
Nemáš možnosť zariadiť si to tak, že by si s tými peniazmi nemusela až tak nevyhnutne počítať? Proste, že prežiješ aj bez nich. Aspoň môj skúšal pár mesiacov neplatiť - ty ho poznáš najlepšie, ale sú rôzni experti. V každom prípade držím palce
@daria2018 nemozes s nimi ratat ako s fixnym prijmom, z ktoreho budes platit inu pravidelnu platbu - co ak neposle? Alebo bude meskat? Alebo posle len cast? Samozrejme da sa to vymoct cez exekutora, ale to nie je z vecera do rana… a hlavne sud o vyzivne neprebehne zajtra ani o tyzden - to rataj par mesiacov…
A vyratava sa to podla opodstanenych potrieb dietata.
a este som zabudla, vyzivne ti v ziadnej banke neakceptuju ako prijem pri vypocte hypoteky.

Tvoje prijmy, jeho prijmy, kde a ako byvate, ake su naklady na dieta, ma nejake specialne vydaje otec, ako casto byva u neho, co kupoval malej on, ... Je tak vela veci ktore vstupuju do "vyslednej sumy" vyzivneho. To sa takto neda odhadnut. Ale poradim, je to cca 15-20% jeho platu, v normalnom pripade