icon

Aké výživné by ste žiadali na 6-ročné dieťa?

10. aug 2023

Aké výživné by ste žiadali na 6 ročnú dcéru, otec štátny zamestnanec príjem cca 1300€ možno aj viac, popri Tom si ešte privyrába samozrejme bez zdokladovania, inú vyživovaciu povinnosť nemá, žije v domácnosti s rodičmi alebo priateľkou vlastne ani sama neviem, o dieťa sa zaujíma minimálne skoro vôbec, nijako mi s ňou nepomáha, dcéra nastupuje do 1.rocnika, spláca akurát nejaký spotrebny uver tuším v sume 700€ vraj 🤷. Prosím poraďte

Strana
z2
hiro
12. aug 2023

@darkswan Zubar 100€ mesacne? Biela blomba ma stala cca 25€ co som chodil posledne roky, ak ma dieta 20 zubov tak po 4 mesacne ich musi mat opravene vsetky za 5 mesiacov...
A ohladom kruzku by som sa zamyslel ci potrebuje mat taky drahy, normalne kruzky co poskytuju centra volneho casu stoja 10-20€ mesacne.
Ludia maju aj 5-6 deti a myslis ze na nich a kruzky davaju 1500-2000€ mesacne? Je to luxus co pises. Ak by obaja rodia mali po 1000€ cisteho tak ani nemaju kde byvat len vsetky peniaze by isli na deti.

peterfeher1975
12. aug 2023

Mne tiež nepomáha, dcéra má 12rokov , je živnostník a len tak tak mi schválili 170e

darkswan
12. aug 2023

@hiro tak tolko stoji zubar v ba, nehovoriac o tom ked da clovek robit strojcek🤷‍♀️a ked ma dieta specificke zaujmy, nadanie preco ho nerozvijat ak su moznosti…

tosomja
14. aug 2023

@hiro by som chcela vidieť rodinu, kde na jedno dieťa minú 700e mesačne.
My 5clenna rodina neminiem toľko a to kupujem plienky a mlieko 😃 môjho manžela ex si poňala "výživné" akože na stravu. A zvyšok ešte všetko má platiť polovicu aj môj manžel. Keď sme jej povedali, že vo výživnom je aj ošatenie, kozmetika, čistiace prostriedky a iné základné potreby, tak nás normálne vysmiala, že v rozsudku je napísané výživné a to je 9d slová "výživa" ani argument že dieťa nepreje 500e mesačne tak že nám môže byť jedno na čo tie peniaze pouzije, ale prispieva len na stravu. 😳

Strana
z2