Ako dlho súdne konania zvyčajne trvajú?
Tak ludkovia,”poteste ma”,som momentalne v dvoch sudnych konaniach s ex. Jedno este ohladom deti a druhe majetok. Obe uz raz odrocene. Ako dlho ste sa sudili Vy?iba na ozrejmenie,vycerpane vsetky moznosti,protistrana sa aj tak nechce na nicom z principu dohodnut. A nerada by som prezila roky tahanim sa po sudoch,no nechcem sa ani obrat o majetok alebo pristupovat na jeho chore napady ohladom deti (takmer nulove vyzivne,alebo zmeny nazorov na striedanie deti,podla toho,ako sa zobudi)….v starsich temach som sa vela toho nedozvedela. Mesiace,roky,roky rokuce?🤷🏻♀️🤷🏻♀️
prvé zvýšenie výživného trvalo 8 rokov....
sa priprav na roky súdov... a tie bezsenné noci ani nespočítaš .... o nervovej sústave radšej pomlčím.
Mňa by zaujímalo, čo sa toľko súdiť o deti a ako to vnímajú deti a co je s nimi do toho času, kým sa súd rozhodne 🤔
S majetkom neporadím.
A tí sudcovia nevidia o čo mu ide? Hlavne čo sa týka deti🤦. Veď tam musí byť ich kurátorka. Ta predsa navrhne čo je dobre pre deti. Aspoň mne vždy držala stranu. Tiež som mala podobného primitíva. Iba raz sudca odročil pojednávanie o výživné a aj tak ho zdvihol ako som chcela. Čo sa týka majetku tak to trvalo dva roky. Našťastie mal pri sebe šťandu tak sa preorientoval tam a mňe dal pokoj🙏
Raz to skonči.Raz...ale bude to nadlho. Hlavne pevne nervy, nedaj sa rozladiť.
trochu odbočím - ale ja takých xujov nepochopím, mne to rozum nebere…
@biba_18 však nie zas každý je blb... 😉
@deti95060810 písala som o takých - nie o všetkých…
poznám prípad, ked sa zena sudila o BSM 18 rokov. U mna to trvalo dva a pol roka dohadovania bez sudov a teraz by to malo skoncit , boli sme uz dva krat na sude, kde na nas sudkyna apelovala aby sme sa dohodli, kvoli tym enormným sudnym poplatkom, ktoré by naskocili ihned ako by oficialne otvorila pojednavanie.
1 sedenie, cca 30 minút ale my sme sa dohodli pred súdom a zbytočne to nenatahovali
Mám ale kolegu ktorý sa súdil roky o BSM , deti stihli aj vyrásť, a povedal keby bola ex pristúpila hneď na polovicu a nechcela zakaždým viac nemuseli celý majetok stratiť nakoľko popltk za právnikov stali prakticky celý majetok
Svokra sa toho času rozvádzala 8 rokov
Cez 2 roky. Vždy to tak dlho trvá ak názor oboch strán nie je od veci. Ak by boli jeho požiadavky úplne mimo , rozvedený ( určená starostlivost o deti ) by bola už dávno. Na súde sú vždy 2 strany , to že tebe sa nepáči jeho návrh je pekné , možno niekde v inej diskusii bude riešiť on tvoj návrh , ktorý sa zdá jemu pritiahnutý za vlasy. Každopádne máte to tak nejak " čudne ". V prvom rade sa rieši rozvod ( spolu s ním zverenie starostlivosti ) a až neskôr BSM. Zo skúsenosti v mojom okolí , súdy súdia kým jedna strana " nepoľaví ". Takže ak si budete obaja tvrdiť svoje ( nie ohľadom BSM tam je to iné ) môže to byť roky , rokúce. A aj keď súd niečo určí , znovu je možnosť odvolania . Nuž a medzi tým deti vyrastú a obom Vám veľmi pekne poďakujú.
My 3,5r rozvod, este sa ex odvolal na krajsky v casti vyzivneho, ten potvrdil rozsudok cca o rok. A BSM rok sme riesili mediatora, moja pravnicka navrhla dohodu, no ex si ide stale svoje, on ma narok na vsetko skoro. Pred 1,5r to dal na sud. Rok sa nic nedialo, len som mala online spristupneny spis. Tak som tam po roku pisala, ze kedy obdrzim zalobu. V zapati sa to "pohlo", vyzvali ho na doplnenie zaloby, potom po case na uhradenie sudnych poplatkov a zalobu stale nemam 🤷♀️. Ja by som sa sudu rada vyhla, ale s niektorymi osobnostami dohoda mozna nie je. Vidia v tom zradu, prehru. Moj ex nema ani pravnika (lebo by nedosahoval jeho kvality asi), posielala som ho bezplatnej pravnej poradne, lebo on ten sud na 100% prehra, ja mam pre neho peniaze hned, ktore uz mohol mat, plus sa mi zhodnocuju, cize na tie sudne poplatky zarobim, on ma uz teraz 50r, mohol si riesit byvanie, novu rodinu hned, nie o x rokov, ked sud skonci. Ale nevysvetlis..
@deti95060810 8 rokov zvysenie?? Tak toto kym clovek nezazije,tak neuveri…hroza
@kamatopo prve pojednavanie bolo rychle,iba prezreli veci v spise a opytali sa,ci sa vieme dohodnut. Moja odpoved ano,jeho,ze skor nie ako ano a odrocili
@bmolko presne,strata penazi a casu,ale niekedy clovek nema na vyber,ked ten druhy zmietne zo stola vsetko
@dadis u nas to je tiez tak,ze sance na vyhru z mnohych dovodov nema,musi si toho byt vedomy aj on,ale zjavne este nie dostatocne…
@damian85 nepisem o rozvode,my sa nerozvadzame. Riesime len deti a majetok v podielovom vlastnictve,ktoreho vacsiu cast som nadobudla prave ja. Z jeho casti ho chcem vyplatit,ale on ma ciele a naroky ine. Takze sa bavime o dvoch rozdielnych konaniach…mne je jedno,ci tu bude diskusia z jeho strany,viem co som navrhla,v podstate sa aj na sude zbezne opytali,ze co sa mu zda akoze neferove na mojich navrhoch,ale nevedel v podstate ani na to odpovedat…takze len zistujem realitu,ze kolko casu nasho jedineho zivota mozeme stravit prave na sudoch a vidim,ze veeeelaaaaa
@dadis aj moj je tak. Ak sa este chce zariadit,z hladiska fyzickeho veku mu uz sance dlhym sudnym konanim upadaju. Ale presne,niektorym nevysvetlis…
Ohľadne dcéry...návrh podaný v decembri, súd bol vo februári, odročený na mesiac, keďže sa otec nedostavil (cudzinec + korona a tie obmedzenia), v marci už mali na súde vyjadrenie otca, že súhlasí so všetkým...ale mala som šťastie, že nenamietal, nerobil naprieky...načo, veď na to doplácajú hlavne tie deti.
A hlavne sudne poplatky (v podielovom este vyssie ako v bsm), pravnici 🤷♀️. Co uz

Ja som sa o dieťa súdila rok a mesiac