Ako dlho trvá rozvod a súd o dieťa?
Ako dlho priblizne trva, kym rozvedu manzelov a muz ma narok na dieta na papieri? Hlavne ta otazka o dietati ma zaujima.
@huxy Dakujem za odpoved na otazku. Tak teoreticky ak poda ziadost na rozvod mam mozno 3 mesiace na zmierenie so situaciou, ze 2,5 rocne dieta cele vikendy neuvidim.
V každom meste sú súdy inak vyťažené, a môže to trvať i dlhšie.
Moja dcéra mala v čase rozvodu 9 rokov. A prvé víkendy bez nej boli pre mňa ťažké. Keďže som bez dcéry nikdy predtým tak nebola. Takže z tohto hľadiska ťa chápem. Ale po čase som si na to zvykla, dokonca ten čas využijem na "oddych", predsa len dá zabrať starostlivosť o dieťa, keď je naň len 1 rodič. Takže ak by k tomu došlo, neboj sa, zvykneš si na to a bude to fajn.
Ak sa teda rozvediete, pomaly sa zmieruj aj s tým, že môže byť dieta v striedavej starostlivosti.
Neviem, kde som písala, že si neschopná. Napísala som ak si nespokojná, tak podaj žiadosť.
Zvyknut sa da na vsetko, dieta je este male, bude to tazsie, ja som bez starsieho bola tak dlhsie, ked mal 2 roky, nasi si ho vzali na niekolko dni, kedze som mala pred porodom druheho. Deti doteraz radi chodia k nasim, tak to tak treba brat, ze dieta ma pravo na oboch rodicov, snad sa otec vie postarat, ak nie, nauci sa. Co sa ale cudujem muzovi, preco nejde sam. Moj odsoferuje sam 300 km tam a aj spat aj na vikend. Zvycajne idemena dlhsie spolu (cez prazdniny samozrejme, kedze su deti skolopovinne), ale teda aj sam alebo vezme starsieho.
Viem, ze je ticha domacnost, ale pohnete sa dalej ci uz k rozvodu alebo k uzmiereniu len rozhovorom.
@majka99999 Vies, ale je rozdiel, ked je tak male dieta u tvojich rodicov, ktorym mozes kedykolvek zavolat, a vediet o dietati. Ja nebudem cele vikendy o tak malom dietati nic vediet. Nebudem mat komu zavolat, a kym dorastie nase male dietatko, ze bude mat svoj mobil na ktory mu budem tie vikendy volat, tak osediviem. A jasne ze ma aj druhy rodic pravo, ja nic nechcem zakazovat. Ale boli ma srdce, ze nebudem nic vtedy o dietati vediet, je to hrozna predstava. Dietatko je na mna naviazane. Tato sa s nim hra par minut denne. A od kedy mame tichu domacnost, tak to estemanzel sa cele dni hra na pocitaci. A raz za den sa prihovori jednym slovom dietatu a ide za pocitac dalej. Ma dovolenku, a takto ju travi za pc. Toto budu moje najhorsie vianoce. Ako darcek rozvod.

@melanta My sa obe so svokrou neznasame, je to vzajomne. Ale, ze sa manzel preto so mnou prestane bavit som necakala. A na mna kyda a ju velebi. Co uz.