Ako dlho trvá rozvod a súd o dieťa?
Ako dlho priblizne trva, kym rozvedu manzelov a muz ma narok na dieta na papieri? Hlavne ta otazka o dietati ma zaujima.
@pribinak Mna zaujima, ze kolko casu mam na zmierenie so situaciou, ze kazdy 2 cely vikend moje male dietatko 2,5 rocne nebudem vidiet, a mesiac v lete, a iba kazde druhe vianoce bude so mnou. Je mi strasne na srdci.
Rodičia ste aj pred rozvodom. Teraz otec dieťa nechce? Nejaví záujem? Ci mu ho nedavas? Ak ho nechce teraz, asi veľký záujem mať nebude mať ani potom. Ale ak má dieťa rád, stretávanie s otcom dieťaťu len prospeje. Musíš to tak brat.
už máte rozsudok? len podľa toho čo si napísala. dieťa je dosť malé - možno bude stretávanie v tvojej prítomnosti - najmä na začiatku.
@deti95060810 Este sa ani ziadost o rozvod nepodala. Ale uz 2 dni mame tichu domacnost, a ja spim uz 2 noc v obyvacke a asi to skonci rozvodom. Preto si zistujem ako to bude s dietatkom 😪.
@ukulela zatial manzel je normalny otec ale ja rozmyslam nad mojim srdcom, ci mi nepukne od zialu ked zrazu kazdy druhy cely vikend nebudem s nasim malym dietatkom. Nikomu nic nebudem branit. Ale ze kolko casu mam na zmierenie so cituaciou, ze dietatko nebude doma tak vela dni.
2 dni tichá domácnosť a už rozmýšlaš nad rozvodom? Neprivolávaj si to. Mysli pozitívne. Pracuj na udobrovaní
To fakt? 🙉
@isis234 Ja som sa chcela aj dnes udobrovat. No zacal na mna uz take veci kydat az som sa rozplakala. A uz nevidim sancu na zachranu manzelstva.
@dskjhfdlkdjhl Co fakt?
No, po dvoch dnoch tichej domacnosti sa riesi rozvod?
@dskjhfdlkdjhl Sme spolu 12 rokov, a 2 dni sme nikdy tichu domacnost nemali. Takze pre mna to je sok. Cely den som sa dnes snazila, ledva mi jednoslovne odpovedal. A potom zacal na mna kydat, ako sa nepekne na jeho mamu pozeram.
@deti95060810 ak žijú v spoločnej domácnosti, nemá prečo byť stretávanie za prítomnosti matky. Veď dieťa ho pozná, nie je to miminko. Bývajú denne spolu.
Autorke, keď nič iné, režim stretávania sa dá dohodnúť. A nebýva to vždy mesiac v lete. Ale po 2 týždne napr.
Ale teda po 2 dňoch tichej domácnosti sa rozvádzať, asi je príčina aj kus inde....
@ukulela Ako nikto to nevyslovil o tom rozvode. Ale ked sa so mnou uz 2 dni nebavi, tak podla teba je este sanca ze sa zacne bavit a bude vsetko ako predtym? Mozno davam sproste otazky, ale necakala som ze tieto vianoce budu posledne.
Si dosť precitlivela. Nechaj ho vychladnúť, správaj sa normálne. Popremyslaj, kde a prečo sa začala hádka.... Spomínaš nepekné slová na svokru. Ak to bolo z tvojej strany voči svokre za čiarou, ospravedln sa. Ak oprávnene, vysvetli mu to.
A áno, 2 dní ticho nie je nič. Ty sa ukľudní tiež.
@ukulela Zacalo to tym, ze mi v nedelu oznamil, ze ideme ku svokre. Kedze na nedelu som mala ine plany tak som povedala, ze nie, a ze o tyzden pojdeme cez sviatky s darcekmi. Ale ked chce, ze on nech ide. A od vtedy sa so mnou nebavi.
Prestaň byt zbytočne dramatická a hystericka. Toto na rozvod nie. Urobte si poriadnu hádku a potom sa udobrite
Však to dieťa vidí čo za cirkus teraz obaja predvádzate, tak sa rýchlo udobrite
Manželstvo je o kompromisoch tak rýchlo nejaký nájdite
Toez by si mohla trochu zmeniť štýl komunikácie
Dobrú noc
Kvôli takej sprostosti sa chceš rozvádzať? Nechaj ho teraz tak, keď sa odduje porozprávate sa.
@ukulela A jedine co mi tieto 2 dni vravi, ze ako som ja mohla zrusit navstevu, ked on bol dohodnuty. A ze nepekne na nu pozeram, ked sme tam a iba kydal na mna dnes az som sa rozplakala. Pritom mohol ist aj bezo mna na navstevu. Ale hneva sa na mna velmi za to mi povedal.
@pribinak Dieta nevidelo ziaden cirkus. A kydat na mna zacal, ked uz dietatko spalo. Tvarime sa pred dietatkom, ze je vsetko v poriadku. Napr. aj 2 razy som dnes dietatko poslala aby islo dat tatovi pusu.
Dieťatko nie je slepé, ani padnuté na hlavu, vidí to divadielko
Nuž, asi pre niečo chcel, aby ste tam šli. Toto nie je na rozvod, ale na pokojný rozhovor. On bez nasratosti a tu bez tej drámy.
@pribinak Tak ja uz neviem. Najprv mi viacere pisete, ze 2 dni ticha domacnost nie je nic. A teraz ze dieta vidi to divadielko.
Och joj, to vážne? To ste za 12 rokov vzťahu nemali nijaký konflikt, že teraz to tak strašne prežívaš? Veď sa v podstate nič nestalo, bolo by fajn do Vianoc sa udobriť. Čo by si povedala na súde, prečo sa rozvádzate, lebo si zrušila návštevu u svokry a muž sa na to urazil? Čo ste malé deti?
Tvoj muž je divný, veď buď nech vyklopi skutočný dôvod, prečo musíte ísť všetci, alebo nech ide sám 🤦🏼♀️ či toto je prvý krát, čo si si za 12 rokov dovolila mu povedať nie?
@thoughtfulweirdo alebo to mohla byť speciálna príležitosť, no ona sa zatla. Zjavne sa rozprávajú. Len nie tak, ako by chcela.
@ukulela autorka nepíše, že by to bola špeciálna príležitosť, tak usudzujem z písaného, že nie je 🤷🏻♂️ osobne ale tiež nemením už naplánovaný program len preto, že niekto iný za mňa niečo dohodol bez porady so mnou, pokiaľ nejde o život 😅 stačilo, aby sa autorky manžel najskôr opýtal, či v nedeľu môže.
Prečo si ty na gauči a nie on?ja to vidím inak, keď dohodol mamu na nedeľu vedela si o tom dopredu?ak nie, tak prečo sa uráža.Prosim Ta netyraj sa tým, že ti už niekto berie dieťa.On je urazený tak ho nechaj nech trucuje a nenadvazuj komunikáciu.Vidis to veľmi čierne.
Za 12 r ho musíš poznať.Mne to príde ako, keby Ti určoval čo kedy bude a, keď nesúhlasis je zle, ale možno som to zle pochopila.Toto nie je na rozvod kľudne spi
2,5r dieťa nedajú na mesiac v lete preč 🙈 čo je harry potter?
Autorka, ja by som využila situáciu na zakotvenie nového rodinného zvyku- pred vytvorením spoločných plánov ich treba najskôr konzultovať s partnerom. Predídete tým takýmto nedorozumeniam. A aktuálne by som slušne zašla za ním, že máš záujem situáciu racionálne vyriešiť, uzavrieť a ísť ďalej v lepšom duchu. Ak si on namiesto vyriešenia vyberie ďalšie zduvanie sa, je to jeho voľba, ty si urobila zo svojej strany maximum.

To ti nikto presný čas nepovie. Niekoho rozvedu na 1. pojednávaní, niekoho až na treťom pojednávaní
Ešte musíš rátať s tým, že môže ochorieť sudca či právny zástupca
Inak je vyťažený Sud v BA a inak asi v Čadci.