icon

Ako efektívne riešiť výživné a starostlivosť o dieťa?

mamasrnka1984
10. jan 2025

Ahojte, prosim vas, mate nejake realne skusenosti, respektive poradit mi, co najlepsi krok, aky urobit v mojej situacii. Mam dieta skolkara, ja sa staram 3 tyzdne o neho, otec 1 tyzden, prijem cisty ma okolo 3500 eur, berie pridavky na neho a dava mi vyzivne na neho smiesnych 320 eur, ja si hlada pracu, kedze tym ze ho mam 3 tyzdne musim pracu iba taku, aby som to casove stihala v obdobi, ked je v skolke, co mi vela pracovnych miest unika.. Rodinu tu nemam, co by mi pomohla s nim. Uz dlhsie sa s otcom dietata snazim dohodnut o zvyseni vyzivneho, ale nechce mi ho zdvihnut vobec. Dalsia vec, ked nastupim do prace, tak chcem aby ho mal viac dni, kedze starostlivost o dieta, celu domacnost a plus praca bude vela na mna, ani to sa nechce dohodnut a viac ho mat nechce, ale ja uz som vycerpana teraz. Jedinu moznost ja vidim uz iba sud, ale mozno mi niekto nieco poradi a ti co ste presli sudom, ako to cele prebieha, ake ste mali dohody, ako prebieha navsteva koliznej opatrovnicky, kolko dlho trva taka navsteva, co ona riesi.. a tak.. uz fakt som vycerpana z nekonecneho boja s nim.. Ja mam este aj choru mamu a proste je to vela na jedneho cloveka bez pomoci a ten neempaticky chudak to nedokaze pochopit. O dieta sa stara dobre, cize som v pohode s tym, ze by ho mal viac.

Strana
z9
kavasmliekom
11. jan 2025

@mamasrnka1984 už nespekuluj podaj návrh na úpravu styku a výšku výživného. Spíš si všetky príjmy, výdavky, výdavky zvlášť na dieťa, vydel to 2...a toľko pýtaj. Všetky príjmy aj výdavky musíš dokladovať.

mamasrnka1984
autor
11. jan 2025

@lalenka33 ved v poriadku .. kym bude sud mozem mat davno uz pracu..

maciatkolulu
11. jan 2025

@damian85 vieš o Tom,že si neuveriteľné trápny a vyznievas dosť úboho? Prosím ťa,naozaj mi skús napísať,čo chlapa ,ktorý má partnerku,čo nechce lízať banán cez sklo,vedie k tomu,že toľko času trávi na takomto fóre? Ja som maximálne vyliečená a spokojná. To len aby si sa ukľudní k,že teda terapiu nepotrebujem. Len mi je zle s poniektorych chlapov. Vážne. Chlap,ktorý berie dieťaťu jeho peniaze je k....

damian85
11. jan 2025

@maciatkolulu mám presne tie isté pohnútky k tomu ako ty. A presne tak isto beriem peniaze dieťatu ako ich berieš svojím deťom ty , keďže obaja máme na DB nárok ( resp.mali sme naše dieťa ho už podla nových pravidiel maximálneho príjmu od 1.1.25 mať nebude ) . Úplne to isté čo robíš ty , robím aj ja. Ani otázku si položiť nemusela , stačí aby si sa pozrela do zrkadla a odpovedala si si.
Vidieť ako si " vyliečená " neustálym atakom na mužov 😂

maciatkolulu
11. jan 2025

@damian85 ja neviem o akých atakoch na mužov píšeš, na MK ich je fakt veľa-tych mužov 😎. Ja mám opačné pohlavie rada a veľmi ,ale nie trápnych Napoleonov s ich komplexami😉. A DB poberá môj muž,žijúci s nami v domácnosti a slušne vysoký😉vážne by si neveril.

damian85
11. jan 2025

@maciatkolulu Tak to je super ja si poberám na svoje dieťa ktorého som biologický otec , ktoré žije v domácnosti mojej a domácnosti mojej ex súčastne - DB . Takže tak ako tvoj muž oberá deti o DB a je k.......tak presne aj ja......Musíš byť veľmi , veľmi jednoduchá ak tomu nechápeš....

maciatkolulu
11. jan 2025

@damian85 nemyslíš,že by stačilo? Vážne? Nie je to trápne? Muž na MK celú sobotu? Si divný,to je jasné.

damian85
11. jan 2025

@maciatkolulu A tebe nie je trápne celý deň na MK ? Si divná to je jasné...

maciatkolulu
11. jan 2025

@damian85 a ideš a ideš a ideš.....potrebuješ podľa mňa pomoc ,vážne. Ty nemáš zaručene nikoho. 😜Pekný večer.

damian85
11. jan 2025

@maciatkolulu Pekný aj tebe , pozdrav poberateľa DB.....že sme dvaja 😝
Prirodzene ak nejaký vôbec existuje

Strana
z9