Ako je to s výživným, keď mi bývalý partner jeden mesiac nepošle?
Ahojte žienky,prosím ako je to s výživným,ak jeden mesiac nepošle a náhodou potom ďalší mesiac pošle dva? .. že náročky zadrziava výživné? 🤔
@kate211 prosím pekne,on mi oznámil,že si zlomil kreditku,a od tohto mesiaca mi nejde posielať pravidelne.. inak zatiaľ mi posielala jeho mama za neho 😁 ... Takže zisťujem čo sa dá robiť ak by bol taký vypočítavy,že raz pošle,raz nepošle.. len aby urobil čo najviac na protiven
Chlapi su svine. Rozvodom utrpi hlavne ich ego. Po mojich skusenostiqch a fackach od zivota by som nim vydierana nebola. Zbalila dieta a sup ho k otcovi. Nech si uzije. Kaslala by som mu na jeho peniaze. Akoze sory, ale takychto chlapov neznasam. Uzivaju si zivot dalej. Naopak oni zacinanu zit a chudence zeny sa mozu zodrat, aby dietatu vsetko zabezpecili. To uz nevravim a smiesnom vyzivnom, ktory maju niektory priklepnuty. Nie soom rozvedena. No ak by k tomu raz doslo, co sa dufam nestane, ale nikto nikdy nevie co zivot prinesie, rovno som povedala muzovi, ze ja sa s 2 detmi do podnajmu trepat nebudem. Mame 3 poschodovy dom. Deti by ostali pri nom. Mozno ma mnohe odsudite, milujem svoje deti a aprave preto chcem pre ne to najlepsie. Muzom akoby konvila rozvodom zodpovednost za dalsi zivot jeho deti. Cest vinimkam.deti su dnes velmi draha polozka v rozpocte a to smiesny vyzivne ani nahodou nepokryva ani len cast toho co potrebuju
Ak neposiela výživné podľa rozsudku, ale doplatí ho ďalší mesiac, je zbytočné podávať trestné oznámenie. Treba ho dať na exekúciu a žiadať , aby bolo vykonávané zrážkou zo mzdy.... aj neplatenie v termíne ako je určene v rozsudku je dôvodom na exekúciu . Veď ho to potom prejde, keď mu vyrátajú trovy exekúcie.
@akbara77 to myslíš vážne, že 16.ma ist na políciu a pôjde do basy za dvojdňové meškanie? Neveriiim, chudáci policajti inak, ak toto musia riešiť, inak musí mať minimálne 2 zameškané, inak policajti nič neurobia. Trochu precitaj, predtým ako ides niečo tvrdit
@akbara77 Prosim Ta, nepozeraj tolko kriminalky. Ak by niekto nemal jeden mesiac na zaplatenie vyzivneho, posle o par dni neskor po dalsej vyplate a mali ho za to zatvorit, tak by bola v base polka Slovenska. Su tam postupy a lehoty. Exekutor po neplateni 3 mesiace, nahradne vyzivne sud pre dlhodobe neplatenie vyzivneho,... az uplne na konci ako posledne opatrenie je väzenie a musi prebehnut sud.
Dokonca, ak zaplati v den sudu dlzne vyzivne, tak nepojde do väzenia.
@simoncik akože úprimne s vami súhlasím,len by som na to asi nemala srdce.. v tomto prípade to ale u mňa nie je možné,počas prvého tehotenstva začal drogovat,bohužiaľ mu to udrelo na mozog,bol agresívny a 5 rokov má fyzicky aj psychicky týral,deti si toho zažili už dosť.. ale aj napriek tomu ich má každý druhý víkend.. chvalabohu je s nimi častejšie jeho mama ako on,ale už aj ju to prestáva baviť veď koho by nie však? Uvidíme čo ide robiť s tým výživnym..
No ak je drogovo zavisly, mozno by mu ta basa dokonca pomohla ako odvykacka. Ale musel by neplatit 3 mesiace pocas 2 rokov a nebol ochotny to doplatit.
@liljana áno,to viem.. na odvykačku mal ísť,podmienka bola,že počkám s rozvodom.. stalo sa,a počas "čakania" má dobil a vyhodil,takže o rozvod som podala a odvykacka sa nekonala.. odvtedy ju vraj nepotrebuje.. viete aké ružence sú v domácnostiach na stene? Tak presne taký istý nosí na krku,na ochranu 😁
Píšeš deti... Píšeš bil ta, píšeš, že po prvom tehotenstve. To chce riadnu dávku, neviem ani čoho si robiť ďalšie a ďalšie deti. Na to by tiež malo existovať niečo... Pretože tie deti za to nemôžu, ale rodičia, áno, obaja uu hej.
Mali sme dve deti, hneď po sebe,áno,podriadovala som sa a veľmi som sa bála,strašná chýba,a ano,moja,plne si to uvedomujem.. ale ani ja som nechapala ženy,ktoré ostávajú v takom vzťahu.. potom všetkom už chápem.. som rada,že som nabrala odvahu a máme iný život.. ale ver mi,nebolo to jednoduché a to psychické ničenie malo svoju daň..
@akbara77 pozri trestny čin žiaľ ja som to tak mala stale raz poslal raz nie na policii mi bolo povedane mam prist ked neposle minimalne 2 mesiace a dame trestne oznamenie. Pred par mesiacmi som ale bola na upsvar a tam mi pani poradila aby som isla na sud a ziadala aby vyzivne posielal on na upsvar. Preslo to a tak bez ohladu na to ci on posle alebo neposle vyzivne mam 16teho. A dalej si to s nim riesi upsvar..
@sankysa1 nemyslíš náhodou náhradné výživné? Lebo toto co tu píšeš, sami nezdá. Kto by platil výživné dajme tomu 400 eur, kebyže pan otec jeden mesiac nezaplatil? Štát?
@maciatkolulu nie je to normálne súdom dané a odporúčila mi to pani z uradu prace ktora bola so mnou na súde a požiadala sud aby platil výzivne na urad prace socialnych veci a rodiny v rozsudku je normalne cislo uctu na upsvar a tam ma peniaze posielat ak on meska tyzden alebo aj dva ja mam peniaze na ucte v daní deň bez toho aby som mala starosti
@kate211 no, bohužiaľ sa nám podarilo po pol roku chodenia,aj napriek ochrane.. áno,plne si uvedomujem,že to bola moja chyba,ale áno,vôbec nemal také znaky,až keď začal drogovat to bola otočka o 180° ..
hmmm to nemas odkial vediet, co sa v buducnosti stane. je to proste smola no pevne verim, ze sa ti podari sa plne postavit a vlastne nohy tak, aby vam bolo s dietatkom co najlepsie
@sankysa1 kto pošle výživné ak otec mešká? Mesiac, dva? Štát? Možno v zahraničí, ale na sk zaručene nie. Posli mi prosím ta link, kde existuje takáto možnosť, kde to je napísané, jedine náhradné výživné, ale aby otec posielal na up peniaze a oni tebe???
Podaj trestne oznamenie za neplnenie vyzivovacej povinnosti. Ak nezaplati 3mes v obdobi 2rokov.. Nemusia byt za sebou nasledujuce mesiace... Moze byt trestne stihany.
@akbara77 ak nezaplatí jeden mesiac, nie je to trestný čin
Autorka: ak neplatí výživné RIADNE (teda každý mesiac) podaj návrh na exekúciu (judr.) Exekútor mu čiastku v deň splatnosti strhne z účtu a pošle tebe.

Čo ja viem nič nezmôžeš
🤔