icon

Ako naceniť vnútorné vybavenie pri vysporiadaní BSM?

drobcek3003
9. jún 2025

Ahojte. Čaká ma vysporiadanie BSM. Dom zostáva mne s deťmi a exmanžela budem z neho vyplácať. Znalecký posudok na dom už mám, autá približne ohodnotené autobazármi a už mi zostáva len ohodnotiť vnútorné vybavenie domu. A to nemám šajn ako naceniť. Napríklad takú sedačku alebo manželskú posteľ, riady ..všetko je 10 ročné. Nemáte s tým niekto skúsenosti?

lucka_ke
9. jún 2025

drobnosti by som neriešila, veľké kusy nábytku si neviete podeliť? alebo sa pozrieť koľko stojí nový kus a z toho opotrebovaním dať dole 50-75 percent

ha_ha
9. jún 2025

@drobcek3003 S manželom sa rozchádzate v zlom? Či prečo to potrebuješ tak úplne presne? Tieto veci väčšinou bývajú vecou dohody. Nech si vezme, čo chce, alebo ako sa dohodnete. Ak nechce nič, dohodnite sa na sume. Nemyslím si, že na toto existuje znalecký posudok.

drobcek3003
autor
9. jún 2025
@ha_ha

@drobcek3003 S manželom sa rozchádzate v zlom? Či prečo to potrebuješ tak úplne presne? Tieto veci väčšinou bývajú vecou dohody. Nech si vezme, čo chce, alebo ako sa dohodnete. Ak nechce nič, dohodnite sa na sume. Nemyslím si, že na toto existuje znalecký posudok.

@ha_ha advokátka chcela aby som spísala sumy za nábytok v dome lebo ide dávať dokopy dohodu.

dadis
11. jún 2025
@drobcek3003

@ha_ha advokátka chcela aby som spísala sumy za nábytok v dome lebo ide dávať dokopy dohodu.

@drobcek3003 Pokojne pozri bazos a podobne stare polozky - ale len vacsie kusy - mozete sa dohodnut, ze si och vezme a teba tou sumou vyplati, nemusia ostat tebe