icon

Ako nájsť dobrého právnika k rozvodu?

10. dec 2025

Dobry den, ako najist ozaj dobreho pravnika k rozvodu? Nepoznam ziadnu kamosku, co toto riesila. Potrebujem skusenu svinu narovinu povedane. Sme s dietom psychicky tyrani prvotriednym narcistickym manipulatorom.
Nejake mena mam od znamych, ale nikto nema osobnu skusenost.
Nejde o majetok, LEN o dokazanie tyrania a obmedzenie styku s dietatom.

anonym_92fc12
10. dec 2025

@anonym_autor Preco sa pytas v 2 temach? V prvom rade sa ukludni. Aj keby na sude dokazes znaleckym posudkom, ze tvoj ex ma narcistucku poruchu osobnosti, tak nedosiahnes zakaz styku. K takemu to kroku sa sud uchyluje len vo velmi vynimocnych situaciach a nie pri narcistoch (toto obvinenie dostane kazdy druhy rozvedeny). Vobec sa ani nemusis snazit dokazat, ze narcistom je, pretoze to je uplne zbytocne a bude ta to stat cca 1500 eur na posudku (ktory vsak vobec nemusis narcistu odhalit). Zmier sa s tym, ze zakaz styku nedosiahnes, pravnika mat nemusis k rozvodu, vystacis si aj sama. Davaj si vsak pozor, aby si neukazala slabe miesta - nechces mu dat deti - o co myslis, ze sa bude snazit najviac? Takze navrhi striedavu, navrhni neobmedzeny styk. Nedaj na sebe znat svoje najvacsie strachy, alebo tymi zbranami bude bojovat. Nacitaj si nieco o tom, ako bojovat s narcistom. Nie je to o hadkach a dohodach - tam nevyhras. Vyhras len sivou skalou - minimum slov a emocii, aby nevedel, cim tvoje emocie rozrusi. Nehovor mu plany a bud neutralna. Pravnik ti je nanic, ziadny zakaz styku nedocielis. Cesta je len ta, ze on o deti (a teba) strati zaujem, akonahle zisti, ze nema s nimi nad tebou moc. "Moj" narcista ich vidi 3x do roka max a pritom ma neobmedzeny styk.

anonym_d90e75
10. dec 2025

@anonym_autor kraj?Právnik pomôže vždy pri rozvode s takým človekom by som si ho zaplatila, ale súhlasim s napísaným hore.Je otec či taký či onaký má právo na deti aj striedavku.Deti iného otca nemajú a oni to vnímajú úplne inak a chlap môže byť zlý muž, ale celkom dobrý otec
Ty musíš byť neutrálna a nedať sa zatiahnuť emočne do hádok.Aky je vek detí a ako sa im venuje?právnika si zaplať má veľa skúseností vie čo môže pomôcť návšteva detí u psychológa a iné postupy a budeš mať aspoň psychickú oporu.

zabka79
10. dec 2025

@anonym_autor toto bezny pravnik nepokryje..oni riesia iba k veci. Emocie idu bokom. Navyse takato matka im pride ze chce len pomstu pre chudacika tatinka. Skor psychologa ktory pisomne potvrdi zly psychicky stav na zaklade psychickeho tyrania. Bohuzial na Slovensku malo rozvinute.

autor
10. dec 2025
@zabka79

@anonym_autor toto bezny pravnik nepokryje..oni riesia iba k veci. Emocie idu bokom. Navyse takato matka im pride ze chce len pomstu pre chudacika tatinka. Skor psychologa ktory pisomne potvrdi zly psychicky stav na zaklade psychickeho tyrania. Bohuzial na Slovensku malo rozvinute.

@zabka79 nechcem pomstu. On je pre dieta 1,5r nebezpecny. Keby tu zacnem pisat, odpadnete. Naposledy ho nezapol v autosedacke, ze naco. Nic sa nestane. Alebo ho rovno dal na predne sedadlo a siel. A nie, nebola som pri tom, len tak doparkoval.a zrovna som bola na parkovisku. Alebo ho zobral a nepovedal kde ide, iba mesto vzdialene 50km. Neviem ku komu siel. Neda mu jest sam, nic. Ze "jeho problem, ze je hladny".
Ale ako mam krista toto dokazat?
Alebo vcera povedal, ze ked mu nebudem varit, neda mi (nam) ani cent. A nie, ani pre maleho na jedlo a plienky. Ja som na rodicaku.

autor
10. dec 2025
@anonym_d90e75

@anonym_autor kraj?Právnik pomôže vždy pri rozvode s takým človekom by som si ho zaplatila, ale súhlasim s napísaným hore.Je otec či taký či onaký má právo na deti aj striedavku.Deti iného otca nemajú a oni to vnímajú úplne inak a chlap môže byť zlý muž, ale celkom dobrý otec
Ty musíš byť neutrálna a nedať sa zatiahnuť emočne do hádok.Aky je vek detí a ako sa im venuje?právnika si zaplať má veľa skúseností vie čo môže pomôcť návšteva detí u psychológa a iné postupy a budeš mať aspoň psychickú oporu.

@anonym_d90e75 zapad svk