Ako overiť návštevu školy kvôli výživnému?
1.
Prosím ukazuje cez túto stránku aj vysokoškolákov?
2.
Dala som žiadosť o zrušenie výživného keďže neviem či na VŠ dcéra išla či nie v prípade ak nie môžem za september október pýtať výživné späť ak nie je študentkou?
3
Neodcudzuvat
@pribinak niesme vôbec v kontakte 20 rokov čiže či pracuje či nie neviem ,
Treba sa kontaktovat a informovat...alebo pozastav platenie....to ani raz ste neriešili zvýšenie výživného za 20 rokov? Určite by som od dcéry nepýtala späť výživné za trápne 2 mesiace......si to zober z jej pohľadu? Ako sa asi cíti? To nie je odsúdenie.....ale aj keby si bola handicapovana..a mala zhorsene podmienky na prijem.....aj tak je to tvoja dcéra..
@pieksamaki nemôže len tak prestaň platiť výživné obzvlášť ak majú zle vzťahy
Čo súd raz určil musí aj zrušiť
@pribinak prečo? Mal by sankcie? Véd ak je niečo 20 rokov staré.....to musí byť dosť nízke výživné....ak neriešili zopár krát zvýšenie.... a z princípu ak nevie co uz nie je zamestnaná....a ma problém vyžiť...prečo by mal platiť.....nemalo by to tak byt ze to systém automaticky vráti naspäť ak už nie je narok? Ja viem ze technicky to je možné....ale naše systémy nie sú tak nadstavene ešte. Určite by sa mal informovat
Do konca augusta je študentkou . Takže do augusta si bola povinná platiť ..a od septembra no podľa toho či ide ďalej .ale to by som asi nerisiela veď mesiac zaplatení hore dole .za tie roky to asi nieje nejaká vysoká suma výživného či?
@pieksamaki to je jedno koľko je to staré, ak majú zle vzťahy mal by to súd zrušiť
Navyše ak si prečítaš ešte raz môj úplne prvý príspevok tak je tam napísané že do konca augusta je považovaná za študentku, čiže nie je veľmi čo vracať
Z druhej strany, keď som prestala študovať,sama som za júl a august otcovi vrátila výživné.Ale už som pracovala. Keby nemám príjem, tak neviem, čo by som robila.
do systemu RIS sa nahlasuju aj slovenske vysoke skoly.. takze pokial dieta studuje na slovensku, je to v systeme nahrate. na zaklade toho sa dalej vyplacaju napr. pridavky na dieta.. problem vsak je, ze skoly to niekedy do systemu nahravaju neskoro, takze je mozne ze ak ked dieta nastupuje na VS, este to v systeme nie je vidno..
@pieksamaki Prestat platit len tak nemoze 🙄. Musi dat autorka na sud a sud rozhodne. Niekedy ani skoncenie skoly nie je dovodom na zastavenie platenia vyzivneho.
@pribinak áno... súhlasím.....samozrejme do augusta je študentkou..... a je ešte neskonceny september....ale tak mali by komunikovať....generuje to robotu aj iným úradom.....a hlavne už emócie po tak dlhej dobe by mali byť inde....
@dadis no ak by nezaplatil mesiac..druhá strana by sa možno ozvala a dozvedel by sa ci je na skole alebo nie....tak som to myslela 🙂
20 rokov nevieš o dcére?? Hrozné. A ešte chceš naspäť výživné... Grciam z takých matiek.
Inak ako matka ty si sa za 20 rokov ani neinformovala na ZŠ, SŠ ako sa darí dcére, aké má študijné výsledky, či nechodí poza školu? Či zmaturovala? Na tie informácie máš so zákona nárok.
20 rokov, to si sa ako matka vysrala na 5-6 ročné dievčatkokedysi? A teraz ti je zatazko zaplatiť jej výživné.... No grcaaam. Chudatko dieta
......nevieme dôvody...a nech su akekolvek......nikdy neodsudzujme človeka....hlavne nie verejné....najlepšie sa to hodnotí spoza PC.....život nadeli každému inak......každý z nás si myslíme ze robíme najlepšie ako vieme..a druhi to vidiia inak a castokrat kriticky.....vsetkym stranam nevyhoviete.......ale život je o inom . .....
@pieksamaki nie. matka sa nemôže vysrať na dieťa. Nech sú akékoľvek dôvody. A ak sa vyserie, tak 20 rokov nevie, či jej dieťa žije? Ako sa má? Nepochopiteľné...
@andreafa prepáčte, nato sú iní kompetentní aby hodnotili.....nie my z jednej vety. .....
Ja neviem, čo si ty za chlapa, ale gule asi nemáš. Sorry, už sem píšeš túto istú otázku koľký krát? Piaty? Vždy si dostal tie isté odpovede. Iné neexistujú. Môžeš napísať aj 100 krát, stále sa dozvieš to isté. Ak ti dcéra nie je ochotná poskytnúť informáciu, či študuje, daj žiadosť o zrušenie výživného na súd, čo si vlastne urobil, súdu informáciu a potvrdenie poskytnúť musí. Ak sa ukáže, že neštuduje, výživné od septembra vrátane bude musieť vrátiť.
@pribinak
1. Čo súd raz určil musí aj zrušiť - veruže nemáš pravdu. Je dobré si dať výživné súdom zrušiť, ale ak dieťa skončí školu a nemá dôvod, pre ktorý by sa nemohlo živiť samo, tak nárok na výživné zaniká aj bez súdu. A teda rodič môže prestať platiť aj bez súdu.
2. Ďalšia vec, asi ani za september, ak aj neštuduje, nechaj jej trochu priestor roztiahnuť krídla - prečo by to mal robiť? Ak dcéra opakovane ignorovala jeho otázky ohľadom štúdia a života, prečo by jej mal nechávať výživné, ktoré jej zákonom už nepatrí.
@pieksamaki Ved to je hlupy sposob, nemyslis? Neozve sa dcera rok a potom to matka doplati? Aj keby uz rok dcera nechodila do skoly, bude mat na vyzivne pravny narok, lebo zrusene sudom nebolo. Co ked sa dcera nema kde ozvat, posle exekutora?
myslim, ze by si dceru mala vyzvat, k tomu, aby predlozila doklad o navsteve skoly.. nie ste v kontakte, nereaguje... dala by som navrh na sud, vyzivne zrusi /zmeni on. pripadne tam predlozi slecna doklady. Ale tiez myslim, ze ak nie je dovod ho vyplacat.. tak preco...
Inak uz po 18tke vyzivne neriesi (resp nemusi) otec, ale ona sama.. cize napr. ak mas vyzivne vyplacat otcovi, tak to kludne mozes ziadat zrusit rovno. Moji rodicia napr. toto absolvovali,vyplacanie sa zastavilo ukoncenim gympla, a teda neviem, mne sa zda ze to bolo maturitou vtedy, nie augustom, mozno sa zmenilo za roky nieco.... a ja sama som potom ziadala vyzivne od otca ako studentka.
@dadis. Keď sa dcéra nemá kde ozvať je vecou sociálnej kurately....ale aj keby nechodila do skoly a ešte nezačala....áno ma právny nárok na výživné.....ale nie preto ze nebolo zrušené súdom.....ale preto ze sa nevie ešte živiť......ono je to zložitejšie......v každom prípade už od 18 rokov sa ma dieta viac zaujímať kto co platí co sa tyka ze výživné sú už môže časom riešiť sama.......myslím podanie na výživné atd.

Neodsudzovat od slova súdiť
Do konca augusta je tak či tak považovaná za študentku čiže pýtať spat výživné za mesiac august by som nepýtala
Ďalšia vec, asi ani za september, ak aj neštuduje, nechaj jej trochu priestor roztiahnuť krídla