Ako overiť pravosť českého právnika?
Ahojte dá sa nejako overiť či dotyčný je ozaj právnik a či komunikujem so skutočným právnikom? Lebo mi je cudne že český právnik s chorvátskym prízvukom rieši môj problém. Firmu som našla ale tohoto právnika som nikde nenašla.
@deti95060810 akurát a nenašlo mi nikoho s týmto priezvyskom
Ozval sa ti sám a ponúkol ti svoje služby? Ponúka ti rýchle zbohatnutie, dar, dedičstvo?
@maranco nie ja som sa prihlásila aby mi pomohli získať peniaze z kryptomien lenže mi povedal,že musím tam vložiť 5000 eur aby som si mohla vybrať moje peniaze a je mi to cudne nepozdáva sa mi to aby to prevnik pytal
V Česku rovnako funguje elektronický podpis tak si vieš overiť ak podpíše elektronicky dokument či je podpis pravý, kto ho podpísal a certifikáty tam vydáva česká pošta
Ale tento bude ďalší podvodník z rovnakej bandy ktorá ťa okradla a len pokračuje v podvode.
A kde si investovala do kryptomien na akej stránke?
@maranco no ja ani neviem. Je to ETH peniaze tam ostali a on mi mal pomôcť ich získať späť ale vraj tam musím vložiť peniaze aby som ich vedela vybrať...a to mi príde cudne. Nič som nepodpisovalam pýtal bankový výpis a tvrdil,že mBank nemá okamžitý prevod zo zahraničia do mbanky,že mám dať slsp. Neviem je to celé dakesi cudne
ETH je skratka pre Ethereum, ale presne na akej stránke si obchodovala?
Ty reálne nemáš nič, investované peniaze si namiesto investovania posielala podvodníkom a oni ti len kreslili pekné grafy ako zarábaš ale od nich nič nedostaneš, len pod rôznymi zámienkami budú z teba vyťahovať ďalšie peniaze.
@maranco myslela som si to. Lebo na Tom ETH je že +3.97 a to boli tie čo som tam vložila. Ako mne tie peniaze vždy vrátili lenže nemala som už dosť penazi
Ako dlho si obchodovala, ako si to našla bola to reklama na sociálnej sieti alebo ťa do toho navliekol známy alebo ti niekto volal, že môžeš u nich investovať?
O koľko si prišla?
Tu tiež písali o niečom podobnom, že tam posielali peniaze a tie im vracali až nakoniec posledné poslanie nič nevrátili, aspoň ak som to dobre pochopil, lebo nemalo to žiadnu logiku
@maranco ono vždy mi vrátili moje a plus províziu lenže teraz oni mi ich aj vrátia ale že tam musím vložiť ešte niečo a potom všetko pošlú aj zo ziskom
Našla som to na FB....vyzeralo to dôveryhodné pretože som na Tom fakt zarobila 200 euro. Naposledy som tam vložila 1100 a mali mi poslať 1100 mojich 800 fix a plus zvyšné peniaze lenže mala som spraviť to že dostala som 2 bonus a tam pýtali vložiť cez 2500 euro a vrátili by mi 5000. A ten právnik mi tvrdil že tam mám 7 tisíc aj čosi ale že na to aby to mohli poslať musím tam vložiť 5 a pošlú 12 preto mi to bolo hneď cudne
Ešte mi povedal aby som si nainštalovala nejakú aplikáciu aby mohol ísť do môjho mobilu. Verila som mu ale keď povedal hento už mi to bolo cudne
@maranco že si mám stiahnuť anydesk a skrill
@maranco zajtra mi má volať že mu mám zaslať výplatnej pasky
Tými malými sumami čo ti vracali si budovali dôveru, že to funguje aby si sa potom nebála poslať väčšie sumy.
Ale celé je podvod a to že sa ti chceli dostať do mobilu a do počítača chcú sa dostať do tvojho bankového účtu aby ho vyrabovali.
Ak máš zarobené 200€ kašli na ostatné a zruš s nimi komunikáciu
@maranco a že volal do HC aby som si skúsila požičať tých 5000 ktoré vložím na Slovensku sporiteľňu a oni mi to všetko na ňu pošlú ale začínam o Tom dosť pochybovat
@maranco a cez tú babu kde som zarábala tak tam mi dala že ak tam nevlozim peniaze veku mi majetok atď. Takže to mám všetko z mobilu vymazať?
@maranco no vyrabovat áni nemajú čo keďže je tam 0 a mám peniaze na sporiacom ucte
Pozri si pár Jirkových videí ako fungujú podobné podvody
Nejčastější podvody na internetu a jak se jim vyhnout
Nechal jsem se podvést, abych zjistil, jak to funguje
Poslal jsem podvodníkovi 300 000 Kč
Ak získajú prístup do internet bankingu cez tvoj PC/mobil presunú peniaze zo sporiaceho účtu a pošlú ich do zahraničia, rovnako v banke zažiadajú o online pôžičku.
@maranco pôžičku nemajú ako lebo mne už banka pôžičku neda
@maranco čo navrhujeme aby som spravila? Mám všetko vymazať z mobilu? Aj ten prístup do mobilu? Zajtra pôjdem hneď peniaze vybrat
Logicky uvažuj neznámeho cudzieho človeka so zahraničia nepustíš do svojho mobilu ani do počítača ani sa pred ním nebudeš prihlasovať do internet bankingu.
Ulož si komunikáciu ale aplikácie ktoré si inštalovala na vzdialený prístup zmaž, zmeň si heslá do banky, číslo karty si im nedávala?
@maranco nie číslo karty nie.
Pozri si Jirkove videá tam uvidíš čo robia a čo chcú.
@maranco vymazala som ich ale neviem sa zbaviť tej aplikácie čo sleduje môj telefón nevieš ako sa jej zbaviť?
Telefón vypni a daj to riešiť niekomu skúsenému v tvojom okolí a povedz mu čo presne si v telefóne robila.
@maranco tá aplikácia je vymazané tak nerozumiem prečo tam tá ikona je. Asi ho dám do továrenských nastaveni
Skús najprv reštartovať mobil.
Potom ísť do nastavenia - aplikácie a tam odinštalovať
Hlavne neotváraj banku v mobile, aby nevedeli tvoje heslá.

https://www.cak.cz/
advokátska komora - pozerala si ?