icon

Ako podať sťažnosť na advokáta obžalovaného?

mirec273
29. máj 2025

Dobrý deň potrebujem radu kde mám a ako podať sťažnosť na obžalovaného ktorý má svojho advokáta včera ranajsich hodinách som bol na výsluchu ako svedok vypovedať na policii kvoli mareniu úradných rozhodnuti boli tam dvaja advokáti obžalovaného muž a žena lebo obžalovaný sedí vo väzbe po vypočutí a napísaní mojej verzie mi jeden advokát obžalovaného konkrétne muž kládol otázky ktoré nemajú nič spoločné s týmto prípadom ako napr citujem odkiaľ beriem finančné prostriedky kde bývam kde je môj trvalý pobyt prečo som není na adrese a pýtal sa to aj ostatných svedkov pricom mám podozrenie že boli porušené moje pravo do zasahovania súkromia a odbočenia od hlavnej témy ktorá bola marenie suchého rozhodnutia kde sa mali pokladať otázky ohľadom toho že obžalovaný stupoval do domu napriek tomu že nemal kde prosím vás môžem podať sťažnosť a bude treba aj advokáta si zobrať lebo niesom s týmto spokojný podľa mňa advokát je na mne zaujatý

martinmmartin
29. máj 2025

Advokad druhejk strany musi byt zaujaty a pytat sa moze co chce , je to jeho job. Ak by to nerobil tak ho druha strana prepusti ako neschopneho. Najdi si svojeho advokata a ten bude zaujaty pre teba a nech sa porozpravaju navzajom ved

mirec273
autor
29. máj 2025
@martinmmartin

Advokad druhejk strany musi byt zaujaty a pytat sa moze co chce , je to jeho job. Ak by to nerobil tak ho druha strana prepusti ako neschopneho. Najdi si svojeho advokata a ten bude zaujaty pre teba a nech sa porozpravaju navzajom ved

@martinmmartin ale sú nejaké prava človeka ktoré si môže uplatniť a podat sťažnosť lebo toto už není jeho práca toto už je osobne ja som šiel ako svedok svedčiť proti obžalovanému a nebude takýmto prístupom zasahovať do mojho súkromia no necháme to nech sa na to kukne Marek para

veronikaszabova
29. máj 2025
@mirec273

@martinmmartin ale sú nejaké prava človeka ktoré si môže uplatniť a podat sťažnosť lebo toto už není jeho práca toto už je osobne ja som šiel ako svedok svedčiť proti obžalovanému a nebude takýmto prístupom zasahovať do mojho súkromia no necháme to nech sa na to kukne Marek para

@mirec273 preboha, pouzivaj ciarky a bodky.

mistymay33
29. máj 2025
@mirec273

@mirec273 Je to jeho práca, advokát može položiť akékolvek otázky, a ty musís odpovedať. Ako vieš či to s vecou nesúvisí??? Inak nepoužívaš čiarky, píšeš dosť chaoticky, tak uplne nerozumiem v akej veci si bol vypovedať, čoho sa mal obžalovaný vlastne dopustiť... ale predpokladám, že si vypovedal pred vyšetrovateľom, tak tie otázky advokáta sú určite v zápisnici, ktorú ste všetci prítomní na znak súhlasu podpísali, čiže aj ten policajt súhlasil s otázkami advokáta. Tak nerozumiem čo teraz riešiš.

caramellka
29. máj 2025

@mirec273 Skús napísať do skupiny Právne poradenstvo, sú tam právnici... https://www.modrykonik.sk/group/1900/

rejka7
30. máj 2025
@mistymay33

@mirec273 Je to jeho práca, advokát može položiť akékolvek otázky, a ty musís odpovedať. Ako vieš či to s vecou nesúvisí??? Inak nepoužívaš čiarky, píšeš dosť chaoticky, tak uplne nerozumiem v akej veci si bol vypovedať, čoho sa mal obžalovaný vlastne dopustiť... ale predpokladám, že si vypovedal pred vyšetrovateľom, tak tie otázky advokáta sú určite v zápisnici, ktorú ste všetci prítomní na znak súhlasu podpísali, čiže aj ten policajt súhlasil s otázkami advokáta. Tak nerozumiem čo teraz riešiš.

@mistymay33 akékoľvek otázky pokladať nemôže. Predpokladám, že to šlo mimo zápisnicu, lebo autor píše, že potom sa ho pýtali. Keď to boli otázky mimo zápisu do zápisnice a mimo zaevidovanej výpovede, len niekde na chodbe, autor sa mal poďakovať pozdraviť a odísť preč, nie je povinný sa baviť mimo zápisu s advokátom obžalovaného.

lienka.7
30. máj 2025

@mirec273 mala si tam svojho advokáta, ktorý by ta bránil???
Sťažnosť sa podáva na advokátska komoru ale toto co píšeš je o ničom. Jasne, ze sa bude pýtať na uplne blbosti s tým nesuviace a odbacat od témy. Vsak to je jeho úloha z obžalovaného urobiť obetného baranka a z teba hyenu...rozdiel je, čo je oficiálne v zápisnici. A druha vec, co chcel od teba na chodbe. Inak sa s nim absolútne nemusis baviť...

mistymay33
30. máj 2025
@rejka7

@mistymay33 akékoľvek otázky pokladať nemôže. Predpokladám, že to šlo mimo zápisnicu, lebo autor píše, že potom sa ho pýtali. Keď to boli otázky mimo zápisu do zápisnice a mimo zaevidovanej výpovede, len niekde na chodbe, autor sa mal poďakovať pozdraviť a odísť preč, nie je povinný sa baviť mimo zápisu s advokátom obžalovaného.

@rejka7 prosim ta, kde si to vyčítala, ze to bolo mimo zapisnice na chodbe??? Ja som to z toho textu takto nepochopila… ak to bolo pri výsluchu do zapisnice, tak advokát sa moze opytat akúkoľvek otazku, ktora na prvy pohlad s vecou nesuvisi, ale moze súvisieť s osobou svedka, co som z toho textu vydedukovala. Ale mozno sa mylim. Ide o to, ze advokát moze spochybniť svedka a jeho vypoved, takze mu moze klásť otazky, ktore su mu neprijemne.