icon

Ako pomôcť dieťaťu zvládnuť rozvod rodičov?

23. aug 2025

Minuly rok som sa rozviedla (nasiel si niekoho), nase dieta ma 6 rokov. Snazila som sa velmi, aby to malo, co najmensi dopad na dieta, nebranim ich stretavaniu, nerobim dusno, nenadavam na neho. Vieme sa porozpravat a dohodnut, ale samozrejme dietatu aj tak chyba otec. Zvykli sa spolu hlavne hrat/blaznit, ma ho rado a obcas mi place, ze chce aby sme boli vsetci spolu doma 💔 Ja sa mu venujem, ale som miestami unavena a vycerpana, kedze vsetko zvladat je narocne (rodinu mam daleko). Bojim sa, aky to bude mat vsetko na naho dopad. Tie, co ste rozvedene, co este robit/nerobit, aby to dieta, co najlepsie zvladlo spracovat?

anonym_7f04f1
23. aug 2025

Ked to zvladnete vy, zvladne to aj on. Musite mu len vysvetlovat ze ho otec a mama stale lubi.🥰

anonym_0b6d49
23. aug 2025

Chce to čas....my sme us 5 rokov po rozvode a dcera chce aby sme boli spolu ale naštastie už neplače. Ja mam noveho muža a mame spoločného syna a maju sa radi. Dcéra chodi otcovi ako chce. Zvykli sme si. Začiatky boli hrozné vsetci sme boli na nervy...ale dali sme to. Držim palce. Viem že to bolí vidieť dieťa trápiť sa ale sú aj horšie veci v živote.

anonym_6aba01
23. aug 2025

Začiatky boli veľmi, veľmi ťažké,plakávali sme všetci traja, ja, malý a aj ex, ale nakoniec si zvykol,chce to len čas

anonym_7c5313
23. sep 2025

Tomu dieťaťu treba vysvetliť, že tak to proste je a nie je to katastrofa, že tato s mamou už nikdy nebude, lebo má inu tetu. Že sa s tým treba vyrovnať.